کماچ سهن یه شیرینی عالی و بینظیر و اصیل! کماچ سهن سکه ای که شبیه کلمپه است ولی خیلی خیلی خوشمزه تر از کلمپه است و البته خیلی هم مقویه بخاطر داشتن جوانه گندم.
مواد لازم برای تهیه کماچ سهن کرمانی
برای خمیر
- آرد سهن جوانه گندم ۱۲۵ گرم
- آرد سفید شیرینی ۱۲۵ گرم
- شکر یک قاشق چای خوری برای عمل آوردن پودر خمیر مایه
- شکر دو قاشق غذاخوری برای داخل خمیر
- آب ولرم تقریبا یک لیوان
- پودر خمیر ترش ۳ گرم
- روغن مایع ۵۰ گرم
- زردچوبه یک قاشق چای خوری
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- هل سبز یک قاشق چای خوری
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- زنجبیل نصف قاشق چای خوری
- (ادویه کماچ یک قاشق سوپ خوری)
مواد میانی
- خرما هسته گرفته ۲۵۰ گرم
- گردوی خوردشده ۴ الی ۵ عدد
ادویه های کماچ سهن همه با هم آسیاب کنید تا هر دفعه برای پخت کماچ آماده داشته باشین:
- زنجبیل ۴۰ گرم
- میخک ۱۰۰ گرم
- گشنیز ۵۰ گرم
- جوز ۵ دانه
- هل سبز ۵ مثقال
- زردچوبه ۱۵۰ گرم
- دارچین ۱۰۰ گرم
- زیره سیاه و سبز ۱۰۰ گرم
- ریشه جوز ۲۰۰ گرم
طرز تهیه کماچ سهن
ابتدا آب ولرم و یک قاشق چای خوری شکر و پودر خمیر ترش با هم مخلوط کنید بزارین کنار تا عمل بیاد. آرد جوانه گندم، آرد شیرینی، شکر، ادویه ها، روغن مایع با هم مخلوط کنید، مایع عمل آمده را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود. (آب را یکباره اضافه نکنید چون ممکنه خمیر شل بشود.)
خمیر به مدت ۱۰ دقیقه استراحت بدین. هسته خرماها بگیرین و با مغز گردوی خرد شده مخلوط کنید و به شکل گلوله ۸ تا ۱۰ گرمی در بیارین.
از خمیر به اندازه ۲۰ گرم بردارین کف دستتون گرد و صاف کنید و گلوله خرما و گردو به اندازه ۸ تا ۱۰ گرم وسط خمیر بزارین دوباره گلوله و صاف کنید و روی سطح آرد پاشی شده قرار بدین و مهرتون داخل آرد بزنید و روی خمیر فشار دهید و بردارین. میتونین اطراف خمیر مثل من بپیچین و داخل روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید. (مهر من ۷ سانتی هست)
اگر خواستین داخل فر بزارین روی سطح کماچ با یک خلال دندان چند تا سوراخ ریز بزنید و روی هر کماچ یک قاشق غذاخوری روغن بریزین و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید. در آخر با پودر قند و پسته تزئین کنید. با این میزان مواد شما ۱۸ عدد کماچ سهن سکه ای خوشمزه دارین.
آرد سهن همون آرد جوانه گندم هست که از عطاری ها میتونین تهیه کنید. برای ادویه کماچ سهن همه ادویه ها رو تهیه کنید با هم آسیابشون کنید و داخل یک شیشه نگهداری کنید تا موقع پخت کماچ آماده داشته باشین. نوش جان