کلوچه زیره دزفول رو اگه تا به حال امتحان نکردید، پیشنهاد می کنم یک بار این خوشمزه رو امتحان کنید. عالیه!
مواد لازم برای تهیه کلوچه زیره دزفول
- آرد یک کیلو (۴ پیمانه)
- شکر ۵۰۰ (۲ پیمانه)
- بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چایخوری
- زیره ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری (طبق ذائقه عمل کنید)
- روغن جامد ذوب شده ۳۵۰ گرم (یک + سه چهارم پیمانه)
- خمیر مایه یک قاشق چایخوری
- آب بنا به نیاز
دستور پخت کلوچه زیره دزفول سنتی و خوشمزه
برای شروع ابتدا آرد، بیکینگ پودر را الک کنید سپس شکر اضافه شده و خوب مخلوط کنید. روغن جامد ذوب شده به ترکیب بالا اضافه کرده مخلوط کنید روغن باید داغ باشه تا باعث بشه شکر حل بشه.
هر بار اطراف ظرف را تمیز کنید و ادامه بدید. (این کار را هم میتونید با دست انجام بدید و هم با میکسر)
در نهایت به یک ترکیب شبیه خرده نان میرسید. حالا زیره رو اضافه کنید و مایه خمیر فوری و خوب مخلوط کنید.
در آخر هم کم کم آب اضافه کنید هم بزنید تا جایی که خمیر شکل بگیره.
میزان آب رو نمیشه دقیق گفت بنا به جذب آب آردهای مختلف میزان آب متغیر هست نگران نباشید کار سختی نیست دستتون میاد به محض شکل گرفتن خمیر دیگه آب اضافه نکنید.
این خمیر نیاز به ورز دادن مجموعا در حد ۱۰ دقیقه داره تا خوب به قول یه دوستی خمیر سرحال بیاد. خمیر کاملا پفکی و صاف و یکدست میشه.
خمیر رو به شکل چانه در آورده و سلفون بکشید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت بدید. (در کارگاه ها حجم خمیر زیاد هست و عملا وقتی شروع به چانه گیری میکنند تا خمیر تمام بشه چانه اول استراحتش رو کرده همینطور در بقیه مراحل هم شما عملا نمیبینید که بگن استراحت دادیم ولی واقعیت این است که بخاطر فاصله زمانی بین سینی اول تا آخر همه خمیر استراحت میکنه.
ولی شما در منزل حجم خمیرتون کم هست پس استراحت رو بدید. هر چانه را با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کرده و بعد با چنگال خوب روی خمیر را سوراخ سوراخ کنید (در شکل سنتی و کارگاه ها با یک نمونه گوشتکوب به نام سُک سُک و یا وردنه های مخصوص این کار انجام میشه ولی شما با چنگال هم میتونید انجام بدید.)
خمیر رو به داخل سینی منتقل کرده و بعد هم با چاقو به قطعات مورد نظر لوزی و یا مربع برش بدید. روی سینی رو سلفون کشیده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگه استراحت کنه بعد به فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ منتقل کنید به مدت حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه. دما و مدت زمان پخت متناسب با فر منزل شما متفاوت هست.
بهتره به زمان هم توجه نکنید و به محض رنگ گرفتن اطراف کلوچه از فر خارج کرده و اجازه بدید که خنک بشن.
بیش از حد نگه داشتن کلوچه ها داخل فر باعث خشک شدنشون میشه.
نوش جان