کلمپه با روغن مایع یه شیرینی خرمایی خیلی خوشمزه و شیک و مجلسیه! درست کردن این کلمپه با روغن مایع بسیار راحته، همزن نمیخواد و نیاز به کره یا روغن جامد نداره. با این مواد و کاتر 6 سانت 12 کلمپه داشتم (کاترم بزرگ بود). میتونید از کاتر کوچک تر استفاده کنید.
روی شیرینی رو بعد از خنک شدن با عسل گرم برس زدم. شیرینی بافت ترد داره. دوستان بافت این کلمپه، با کلمپه اصیل یکی نیست، ولی طعمش عالیه و به علت نداشتن روغن جامد مسلما سالم تره!
مواد لازم برای کلمپه با روغن مایع
- تخم مرغ 1 عدد (50 گرم بدون احتساب پوست)
- آرد سفید 175 گرم
- پودر قند 55 گرم
- روغن مایع 50 گرم
- بکینگ پودر 3 گرم (یک دوم + یک چهارم قاشق چای خوری)
- وانیل کمی
برای مواد مغزی
- 100 گرم خرمای هسته گرفته
- دو یا سه قاشق غذاخوری آب (به قدری که خرما نرم بشه)
- دارچین و هل کمی
- گردوی خیلی ریز شده در صورت تمایل مقداری
دستور پخت کلمپه با روغن مایع بدون ماست با تصویر
ابتدا مواد میانی رو آماده می کنیم. برای تهیه مواد میانی خرمای هسته گرفته را با دو ق آب روی حرارت ملایم با پشت قاشق خوب نرم و له کرده دارچین و هل و گردوی خیلی ریز شده رو اضافه و از روی حرارت بردارید بذارید خنک بشه.
برای تهیه خمیر ابتدا تخم مرغ، روغن مایع، وانیل، پودرقند را در ظرفی با لیسک یا قاشق مخلوط کنید.
آرد و بکینگ پودر را مخلوط و الک کرده کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی بدست آورید.
خمیر نیاز به استراحت نداره.
خمیر را به ضخامت حدود 3 میل بین دو نایلون پهن و کاتر دلخواه بزنید. میتونید از کاتر گرد ساده استفاده کنید.
روی یکی از خمیرهای کاتر خورده، کمی از مواد خرمایی گذاشته، یک خمیر کاتر خورده دیگر روی آن قرار دهید.
اگر دوست دارید نقش دار باشد، مهر را توی آرد زده بتکانید و روی خمیر فشار دهید. دوباره بعد از مهر زدن دور شیرینی را کاتر بزنید.
در غیر اینصورت بدون مهر بخواهید، فقط لبه های خمیر را کمی روی هم فشار دهید.
آنها را با کمی فاصله در سینی فر که فویل یا کاغذ روغنی انداخته اید و با برس چرب کرده اید بچینید.
در فر گرم شده با دمای 175 درجه حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا ته شیرینی طلایی شود.کف فر سینی خالی باشد.
بعد از خنک شدن با پالت یا کفگیر جدا کنید.
طرز تهیه کلمپه برنجی کرمانی با کره یا روغن جامد
نکات مهم و فوت وفن های تهیه کلمپه با روغن مایع
- آرد رو تا جایی اضافه کنید که یه ذره هنوز حالت چسبناک داشته باشه. خمیر رو بهیچ وجه با آرد خفه نکنید چون در این صورت با مهر زدن، روی شیرینی ترک ریز میفته.
- میتونید خرما رو چرخ کنید بعد با ادویه مخلوط کنید.
- اضافه های خمیر کاتر خورده رو اصلا ورز ندید، جمع کنید دوباره زیر نایلون بذارید و وردنه بکشید.