خورشت زرشک یه غذای خوشمزهست که اگه غذاهای ترش رو دوست داشته باشید، حتما از این غذا خوشتون میاد. هرچی از طعم و عطرش بگم کم گفتم. فقط به دلیل این که خورشت زرشک یه مقدار ترشه، اگر شما طعم شیرین دوست دارید. حتما از آلوی شیرین استفاده کنید.
همچنین میتونید مقداری شکر هم اضافه کنید تا خورشت زرشک ملس بشه. در ادامه با دستور پخت خورشت زرشک با گوشت چرخ کرده قلقلی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خورشت زرشک با گوشت چرخ کرده قلقلی برای 4 نفر
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- رب گوجهفرنگی دو قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط 2 عدد
- زرشک 100 گرم
- خلال پسته 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- آلو 8 عدد (به دلخواه)
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری به دلخواه
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه خورشت زرشک با گوشت چرخ کرده قلقلی
مرحله اول، آماده کردن گوشت قلقلی
یک پیاز رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. پیاز رنده شده رو خوب فشار بدید تا آبش گرفته بشه. سپس گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه رو داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید.
گوشت رو حدود 5 تا 10 دقیقه خوب ورز بدید تا منسجم و یکدست بشه.
مقدار کمی از گوشت رو بردارید و بین کف دو تا دسستاتو بغلتونید. اندازه گوشت قلقلی بهتره تا کمی بزرگتر از فندوق باشه.
گوشت قلقلی شده رو داخل یک بشقاب بچینید. روشو بپوشونید و بین نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله دوم، پختن گوشت
یک پیاز رو پوست گرفته و ریز رنده کنید، داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد کمی روغن اضافه کنید و گوشت قلقلی شده رو از یخچال بیرون بیارید و داخل قابلمه بچینید.
روی حرارت ملایم همه طرفهای گوشت چرخ کرده قلقلی رو سرخ کنید. وقتی که گوشت قلقلی سرخ شد، مواد رو به کنارههای قابلمه بفرستید و وسط قابلمه رو خالی کنید.
رب گوجه فرنگی رو وسط قابلمه بریزد و کمی تفت بدید، سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. وقتی که رنگ رب باز شد و خامی ادویه و رب گرفته شد دو لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید.
وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید. حدود 30 دقیقه زمان بدید تا گوشت بپزه و مغز پخت بشه. در 10 دقیقه پایانی پخت گوشت قلقلی آلوها رو به دلخواه اضافه کنید.
مرحله سوم، اضافه کردن زرشک
در تابه ای جداگانه که کمی روغن یا کره داخلش ریختیم زرشک رو که با آب گرم خیس کرده و آبکش کردیم رو اضافه میکنیم. سپس بهش حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری شکر رو به دلخواه اضافه میکنیم و با حرارت ملایم تفت میدیم.
وقتی که زرشک شیشهای و براق شد از روی حرارت برمیداریم و داخل خورشت میریزیم. سپس خورشت رو به آرومی هم میزنیم و 10 دقیقه روی حرارت کم زمان میذیم تا خورشت جا بیفته و سپس به همراه برنج سرو میکنیم.
اگه خواستید خلال پسته هم اضافه کنید، خلال رو به مدت 15 دقیقه با مقداری آب یا گلاب خیس کنید و سپس آبکش کرده و داخل تابهای جداگانه با مقداری کره یا روغن تفت بدید و سپس همراه زرشک به خورشت اضافه کنید.
طرز تهیه خورشت زرشک با مرغ
برای درست کردن خورشت زرشک با مرغ پیاز رو نگینی خرد کرده و همراه روغن تفت میدیم. سپس تکههای مرغ رو اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم تا تمام اطرف مرغ طلایی بشه.
سپس تکههای مرغ رو به کنارههای قابلمه میفرستیم و وسط قابلمه رو خالی میکنیم. رب گوجه فرنگی رو وسط قابلمه ریخته و کمی تفت میدیم، سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه میکنیمم و کمی تفت میدیم.
وقتی که رنگ رب باز شد و خامی ادویه و رب گرفته شد سه لیوان آب جوش داخل قابلمه میریزیم و وقتی که به جوش اومد، حرارت رو کم میکنیم و درب قابلمه رو نیمه میذاریم و حدود 45 دقیقه زمان میدیم تا مرغ به طور کامل بپزه و مغزپخت بشه و باقی مراحل مثل اضافه کردن آلو و تفت دادت و اضافه کردن زرشک و خلال پسته رو مثل بالا ادامه میدیم.
طرز تهیه خورشت زرشک و آلو با مرغ
خورشت خوشمزه و ملس با طعم بینظیر و آسون!
مواد لازم
- سینه مرغ نصف متوسط
- آلو مراغه یک لیوان
- زرشک نصف لیوان
- پیاز دو عدد
- رب یک قاشق غذاخوری
- زعفران غلیظ سه قاشق غذاخوری
- عصاره مرغ یک عدد
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
پـیاز خـلالی خـرد کنید بـا مقداری روغـن تـفت بـدید سبک شـد بهش زردچوبـه اضـافـه کنید بـعد مـرغ خـرد شـده رو اضـافـه کنید و پـنج دقـیقه تـفت بـدیـد.
بـعد پـنج دقیقه تفت دادن نمک و فلفل، رب، دارچین، یک عدد عصاره مرغ اضافه کنید چند دقیقه تفت بدید تا رنگ رب باز بشه.
بعد تفت دادن آلو خیس داده شده و زرشک اضافه کنید.
سه لیوان آب جوش اضافه کنید در تابه رو بزارید تا کامل پخته بشه نیم ساعت پایانی سه قاشق زعفران غلیظ اضافه کنید اجازه بدید خورست جا بیفته بعد نوش جان کنید.