خورشت عدس سبز یه غذای هندیه که بدون گوشت و مرغ تهیه میشه. به دلیل اصالت هندی این غذا از ادویههایی مثل زیره و کاری در تهیه اون استفاده میشه.
یکی از مواد اولیهای خورشت عدس سبز هندی که ممکنه در دسترس هم نباشه، شیر نارگیل هست. اگه به شیر نارگیل دسترسی نداشتید میتونید از شیر گاو یا شیرهای گیاهی استفاده کنید. در ادامه با دستور پخت خورشت عدس سبز بدون گوشت و مرغ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خورشت عدس سبز بدون گوشت و مرغ
- عدس 1 لیوان (200 گرم)
- پیاز 1 عدد
- سیر 5 حبه
- گوجهفرنگی 5 عدد (یا یک قوطی کنسرو گوجهفرنگی)
- شیر نارگیل 1 قوطی (یا نیم لیتر شیر)
- آب 3 لیوان
- گشنیز تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه رنده شده 2 قاشق غذاخوری (یا 1 قاشق مرباخوری پودر زنجبیل)
- پودر کاری 2 قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- زیره نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- گرام ماسالا 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
- روغن به مقدار لازم
طرز پخت خورشت عدس سبز بدون گوشت و مرغ
مرحله اول، تفت دادن پیاز
برای شروع ابتدا یک پیاز رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه حدود 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیاز رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود 5 تا 6 دقیقه تفت بدید تا کمی طلایی بشه.
سپس حبههای سیر رو ریز رنده کنید یا با دستگاه سیر خرد کن له کنید و به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. اگه رنجبیل تازه دارید، 2 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده استفاده کنید و اگه زنجبیل تازه ندارید 1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل اضافه کنید.
در ادامه 2 قاشق چایخوری پودر کاری، نصف قاشق چایخوری زردچوبه، نصف قاشق چایخوری زیره اضافه کنید و هم بزنید و حدود 1 تا دو دقیقه مواد رو روی حرارت ملایم تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطرش تو هوا بلند بشه.
مرحله دوم، اضافه کردن گوجهفرنگی و شیر
گوجهفرنگیها رو پوست بگیرید و رنده کنید و به مواد اضافه کنید. اگه وقت کافی ندارید میتونید از کنسرو گوجهفرنگی استفاده کنید. سپس شیر نارگیل یا شیر و آب رو به مواد اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه رو هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم، اضافه کردن عدس
در این مرحله عدس رو که بهتره از نیم تا یک ساعت قبل خیس کرده باشید رو آبکشی کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت متوسط زمان بدید تا مواد شروع به جوشیدن کنه. وقتی که مواد شروع به جوشیدن کرد، به دلخواه 1 قاسق چایخوری گرام ماسالا اضافه کنید و هم بزنید.
درب قابلمه رو بذارید و روی حرارت کم به مدت 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا خورشت عدس سبز بدون گوشت ریز بجوشه و جا بیفته.
مرحله چهارم، سرو و تزئین
بعد از گذشت حدود 40 دقیقه، وقتی که عدس کامل پخت و خورشت جا افتاد و به غلظت مناسب رسید، میزان نمک و فلفل غذا رو تنظیم کنید و سپس 2 قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده رو به خورشت اضافه کنید. شعله رو خاموش کنید و خورشت رو هم بزنید تا گشنیز مخلوط بشه.
در آخر خورشت رو روی برنج بریزید یا داخل ظرف جدا بریزید و با برنج نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت خورشت عدس سبز بدون گوشت
- خورشت عدس سیز هندی به دلیل ادویههای که داره کمی تنده، اگه غذای تند دوست ندارید میزان زنجفیل و کاری و زیره رو نصف کنید.
- برای عطر و طعم بهتر، بهتره که از زنجفیل تازه استفاده کنید.
- خورشت عدس سبز یه غذای فوقالعاده خوشمزه و سادهایه، اگه گیاهخوار هستید میتونید از شیر گیاهی مثل شیر بادام استفاده کنید.
- شیر نارگیل تا حد زیادی تندی غذا رو میگیره.
همچنین بخوانید:
- طرز تهیه عدسی بدون رب گوجه با سیب زمینی
- طرز تهیه عدسی بدون سیب زمینی با جو پرک
- طرز تهیه عدس پلو ساده بدون گوشت