خورش ارومیه یا ارومیه خورش یه غذای کاملا محلی اورمیه ست که تو مجالس هاشون سفره رو خیلی شکیل تر میکنه و فقط با سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده سرو میشه!

این خورشت اورمیه رو با لوبیای سفید بزرگ که مخصوص این خورشت هستش درست میشه اما من چون لوبیا سفید نداشتم از لوبیا چیتی استفاده کردم.

این خورش رو از بس خوشمزه هست یکی از خورشت های مورد علاقه منه. امیدوارم که شما هم درست کنید و ازش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خورش ارومیه برای ۳ نفر

  • گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
  • بادمجان ۲ عدد (به دلخواه)
  • لوبیا چیتی ۱ پیمانه
  • سیب زمینی ۱ تا ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • غوره ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

دستور تهیه خورشت ارومیه

طرز تهیه خورش ارومیه

به پیاز رو خرد کردم و با روغن تفت دادم و گوشت رو بهش اضافه کردم و تفت دادم، فلفل سیاه و زردچوبه ریختم.

لوبیا رو هم از شب قبل خیس کرده بودم، آبش رو خالی کردم و اضافه کردم، یه مقدار آب ریختم، گذاشتم بپزه.

بادمجان ها رو پوست کندم و برش دادم و روش نمک پاشیدم و جلوی آفتاب یک ساعت گذاشتم یا می تونید نیم ساعت داخل آب نمک قرار بدید. بعد با روغن سرخش کردم . در تابه رو گذاشتم که کمتر هم روعن مصرف میشه.

یک سری افراد بادمجان رو بعد از پخت آب و رب گوجه می ریزند و میزارند بپزه و بعضی ها سرخ کرده در این خورش استفاده می کنند. شنیدم که میگن ارومیه خورش اصیل بادمجان نداره. من هم نزدم.

سیب زمینی رو هم خلالی کردم و سرخ کردم.

رب رو هم توی کمی روغن تفت دادم، غوره رو اضافه کردم و تفت دادم و اواخر پخت اضافه کردم. گوجه رو هم از وسط نصف کردم و ده دقیقه آخر پخت اضافه کردم و کمی نمک ریختم.

موقع سرو خورش رو ریختم و روش بادمجان ها و سیب زمینی ها رو ریختم. نوش جان