عطر و بوی یک خورش قیمه اصیل و جا افتاده بر روی پلوی دم کشیده هر فرد سیری را هم به هوس چشیدن می اندازد. جا افتادن خورش بسیار مهم است. خورشت قیمه جا افتاده، آب کمی دارد و اجزای آن از هم جدا نیست. گوشت خورش قیمه به طور معمول، گوشت گوسفند (فیله، ماهیچه، سردست است. اما عده ای ترجیح می دهند که از گوشت گوساله استفاده کنند.

در این دستور تهیه خورشت قیمه، مقدار گوشت اشاره شده برای چهار نفر بسیار مناسب است و تقریبا به هر نفر بین 85 تا 120 گرم گوشت اختصاص داده شده است که با توجه به سلیقه و ذائقه شما می توان این مقدار را کم یا زیاد نمود.

در خانه های ایرانی رسم بر این است که پیاز داغ در خورش زیاد استفاده می کنند که میزان سرخ شدن آن بسته به سلیقه افراد، متفاوت است. ادویه خورش قیمه را در اواخر مرحله تفت دادن پیاز به آن اضافه نمایید تا ادویه نیز کمی تفت داده شود و عطر ادویه بیشتر ظاهر می شود.

توجه داشته باشید که نمک گوشت قرمز را در اواخر مرحله پخت ونمک مرغ را از همان ابتدا باید اضافه نمود. بهتر است گوشت خورش را قبل از پختن در روغن داغ تفت دهید تا در هنگام پختن، له نشود و طعم بهتری پیدا نماید. بعد از این کار، پیاز داغ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با آب خودش بپزد. اگر گوشت آبی نداشت بهتر است یک لیوان آب به آن اضافه نمایید.

در ادامه با دستور پخت خورشت قیمه اصیل ایرانی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه اصیل ایرانی برای 4 تا 6 نفر

  • گوشت گوسفند یا گوساله نیم کیلو
  • لپه یک فنجان
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی 3 تا 4 عدد
  • پیاز داغ  3 قاشق غذاخوری
  • دارچین 1 قاشق مرباخوری سرخالی
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • زعفران نصف قاشق چایخوری
  • سیب زمینی خلالی سرخ شده 2 تا 3 عدد

طرز پخت خورش قیمه اصیل ایرانی مرحله به مرحله

طرز تهیه خورشت قیمه اصیل ایرانی لعاب دار و مجلسی

پیازها را به صورت خلالی بارسک یا نگینی ریز خرد کنید و تفت بدی تا طلایی بشه. سپس لپه را که از نیم ساعت قبل خیس کردید به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت بدید.

اگه از قبل پیاز داغ آماده دارید، لپه را با کمی روغن یا با روغن پیاز داغ تفت بدهید تا لپه در مراحل پخت، له نشود. سپس پیاز داغ را به لپه اضافه کنید.

فلفل و زردچوبه را اضافه و با لپه تفت دهید. می توانید دارچین را نیز اضافه کنید تا خورش، طعم مطبوع تری پیدا نماید.

گوشت را پس از شستن به تکه های کوچک تقسیم کرده و در پیاز و لپه آن را کمی سرخ کنید. در قابلمه را گذاشته تا آب گوشت جمع شود.

سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کم تفت دهید. در ادامه دو لیوان آب جوش را به همراه لیمو عمانیها در گوشت بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا خورش بپزد و جا بیفتد. یک ساعت بعد نمک را اضافه کنید.

در انتهای پخت، نیم ساعت قبل از کشیدن می توان زعفران را در کمی آب جوش حل کرد و داخل خورش ریخت.

سیب زمینیها را به صورت خلالهای نازک درآورده و سرخ نمایید و هنگامی که خورش را در ظرف می کشید روی آن قرار دهید. عده ای از هموطنان در این خورش زرشک و خلال بادام می ریزند که بنا به ذائقه آن را خوشمزه تر سازند.

 

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان مجلسی با گوشت

برای درست کردن این خورشت خوشمزه نیاز داریم به

  • گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
  • لپه خیس خورده یک پیمانه
  • پیاز دو بوته بزرگ
  • رب گوجه دو قاشق غ
  • ادویه: فلفل، زردچوبه و چوب دارچین
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • آب لیمو ترش و نمک و تو پنج دقیقه آخر
  • یک قاشق چای‌خوری گلاب
  • بادنجون و گوجه به تعداد افراد خانواده

 

بریم که باهم درستش کنیم. ابتدا پیاز رو خلالی و سرخ کنید هر چی پیاز داغ بیشتر خورشت خوشمزه تر. من چون پیاز داغ آماده داشتم اول گوشت رو تفت دادم بعد پیاز داغ رو بهش اضافه کردم .

ادویه ها رو بغیر نمک بهش اضافه کنید من از چوب دارچین استفاده میکنم تو غذاهای ربی …

وقتی تفت خورد حالا لپه خیس خورده و رب رو هم اضافه کرده و خوب تفت میدیم در آخر هم مقداری آب جوش بدید روش و بره با حرارت پایین چهار پنج ساعتی بجوشه.

بادمجون و پوست گرفتم بهش نمک زدم اجازه دادم یه ساعتی تو نمک بمونه و بعد با دست فشار دادم تا زهرش کشیده بشه و داخل روغن سرخ کردم گوجه هارو هم از وسط نصف کمی نمک زدم و سرخ کردم در اخر بهشون کمی دارچین و فلفل زدم تو نیم ساعت آخر کار خورشتمو چک میکنم وقتی حبوبات و گوشتم پختشون کامل شد حالا بهش نمک و زعفران و آب لیمو ترش تازه میزنم.

بادنجون و گوجه سرخ شده رو به خورشت اضافه میکنم و میزارم ریز ریز جوش بزنه و طعمها با هم معاشرت کنن.

تو پنج دقیقه اخر کار بهش خیلی کم گلاب میزنم و از رو حرارت برمیدارم نمیدونید چه خورشتی میشه. من به قیمه هام رب کمتر میزنم در عوض زعفران بیشتر. نوش جان.


طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی برای 4 نفر

مواد اولیه برای 4 نفر
  • پیاز 1 عدد
  • لپه نصف پیمانه
  • سیب زمینی 4 عدد
  • لیمو عمانی 4 عدد
  • گوشت (خورشتی) نیم کیلو (یا کمتر)
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
طرز تهیه

مقداری روغن در ظرف مناسب ریخته و پیاز نگینی شده را به آن اضافه کرده و نیمه سرخ کنید و سپس گوشت را به آن اضافه کرده زیر و رو کنید تا تغییر رنگ داده و به اصطلاح قورمه شود. سپس زردچوبه، پودر تخم گشنیز، فلفل سیاه به آن افزوده تفت دهید. مقداری آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید گوشت نیم پز شود.

لپه ها را از قبل خیس کنید. آبکش کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس به گوشت اضافه کنید. یک ربع آخر رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت داده به آن زعفران دم کرده اضافه کنید و داخل خورشت بریزید.

هسته های لیمو عمانی را جدا کرده و ده دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید. سیب زمینی ها را خلالی خرد کرده در روغن سرخ کنید و موقع سرو خورشت روی آن بریزید.

نکات مهم پخت خورش قیمه سیب زمینی

  • اگر دوست دارید خورشت شما لعاب بیشتری بیندازد، مقدار کمی آرد را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود (حدودا نصف تا ۱ قاشق غذاخوری) ولی تغییر رنگ ندهد و سپس آن را به خورشت اضافه کنید.
  • برای چاشنی خورشت به جای لیمو عمانی می توانید از آبلیمو یا آبغوره یا گرد غوره استفاده کنید.
  • اضافه کردن هل و دارچین و مقدار کمی گلاب به خورشت این خورشت را خوشمزه تر و اصیل تر میکند.
  • موقعی که رب را تفت می دهید هل و دارچین و گلاب را به آن اضافه کنید و سپس داخل خورشت بریزید.
  • به دلخوه میتوانید 100 گرم زرشک را شسته و در روغن سرخ کنید و در 20 دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید تا خورشت شما زیباتر و خوشمزه تر شود.