خیارشور رو در کنار بیشتر غذاها میشه سرو کرد و از طعم نمکی و خوشمزهای که داره لذت برد. برای درست کردن خیارشور خونگی نیاز نیست که ظرف خاصی تهیه کنید، با همین شیشه نوشابه هایی که دور میاندازید میتونید یه خیارشور ترد و درجه یک درست کنید.
به دلیل اینکه درب شیشه نوشابه ها رو راحت میشه سفت کرد دیگه جای نگرانی برای هوا کشیدن و خراب شدن خیار شور هم نیست. فقط باید اندازه خیارها رو کوچیک انتخاب کنید که از در شیشه نوشابه رد بشن. در ادامه با دستور تهیه خیارشور داخل شیشه نوشابه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خیارشور خونگی در شیشه نوشابه
- خیار بوتهای ریز 3 کیلو
- سیر 6 حبه
- سبزی تازه شامل شوید و ترخون (250 گرم)
- نخود 15 دانه
- آب 6 لیوان
- نمک نصف لیوان
- سرکه سفید نصف لیوان
- فلفل تند چند عدد
طرز تهیه خیار شور در شیشه نوشابه
مرحله اول، شستن سبزی و خیار
برای شروع ابتدا سبزی ها که شامل شوید و ترخون هستند رو پاک کنید و خوب بشویید و روی پارچه پهن کنید تا خشک بشه. سپس حبههای سیر رو هم پوست بگیرید و بشویید. خیار های ریز و بوتهای رو هم شسته و بذارید خشک بشن.
مرحله دوم، جوشاندن آب
یک قابلمه بزرگ بردارید و آب رو داخل قابلمه برزید و بذارید روی حرارت زیاد تا به جوش بیاد. برای اینکار بهتره از قابلمه لعابی استفاده کنید. وقتی آب به جوش اومد نمک و سرکه سفید رو اضافه کنید و وقتی که نمک حل شد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا سرد بشه.
مرحله سوم، ریختن مواد داخل شیشه نوشابه
داخل شیشه نوشابه ها که شسته و کاملا تمیز هستند، کمی شوید و ترخون بریزید، سپس یک حبه سیر رو کمی له کنید و داخل شیشه نوشابه بیندازید. فلفلها رو با چاقو چند قسمت کنید و یک تکه رو داخل بطری بیندازید.
سپس خیارها رو یکی یکی داخل شیشه نوشابه بیندازید تا نصف شیشه نوشابه پر بشه. دوباره مقداری از سبزی و سیر و فلفل بریزید و دوباره خیار بریزید تا شیشه نوشابه پر بشه. در آخر هم کمی سبزی و سیر و فلفل و چند عدد نخود بریزید.
در ادامه شیشه ها رو به طور کامل با مخلوط آب و نمک و سرکه که خنک شده پر کنید و درب شیشه نوشابه رو ببنید و محکم سفت کنید به طوری که هوا نکشه.
مرحله چهارم، آماده شدن خیارشور
شیشه ها رو در دمای اتاق نگهداری کنید. دو روز بعد رنگ خیارشور ها برمیگرده و اگه خیارها ریز باشن آماده مصرف میشه. اگه خیارها کمی درشت باشن حداکثر یک هفته بعد خیارشورها آماده مصرف میشن. بعد از آماده شدن شیشه های خیار شور رو در جای خنک نگهداری کنید.
بعد ار باز کردن درب شیشه برای مصرف، ابتدا آب خیارشور رو داخل یک ظرف در دار بریزید. سپس قسمت بالایی شیشه نوشابه رو ببرید و خیارشورها رو داخل آب خیارشور برزید و ظرف رو داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه خیارشور داخل شیشه نوشابه
- نخود باعث تردی بیشتر خیارشور میشه.
- درب شیشه ها رو محکم ببنید تا هوا نکشه چون اگه در شیشه خوب کیپ نباشه خیارشور نرم میشه.
- حتما آب باید روی تمام خیار و سبزی رو بگیره.
- اگر خیار و سبزی آب داشته باشه خیارشور کپک میزنه.
- اگه مقدار نمک کم باشه خیارشور سفید رنگ میشه.
- برای اینگه خیار شور خوش رنگ و تردی داشته باشید بهتره از نمک بدون ید استفاده کنید.
طرز تهیه خیارشور با آب جوش
طرز تهیه خیارشور داخل شیشه نوشابه بدون سرکه
یک بار فقط یبار اینجوری خیارشور درست کنی عاشق عطر و طعمش میشی! خیلی راحت درست میشه و ماندگاری بالایی داره و ترد و تازه میمونه!
مواد لازم
- خیار ریز و قلمی
- آب ( به ازای هریک کیلو خیار 5لیوان آب)
- نمک (به ازای هرلیوان آب یه ق غذاخوری نمک)
- سبزی خیارشور شامل نعنا ریحون ترخون جعفری
- سیر و فلفل (مقدار سیر و فلفل سلیقه ایه)
ولی به طور متوسط توی هر بطری 4 تا 5 عدد فلفل و 5 تا حبه سیر برش خورده ریختم. ولی اگه خیارشور تند دوس دارین فلفل بیشتر بریزید کاملا سلیقه ایه.
نکات مهم:
- من تاحالا هیچوقت توی خیارشور سرکه نریختم و خیارشورام همیشه ترد شده ولی اگه دوس داشتین یک سوم ظرفتون میتونین سرکه سفید یاقرمز به محلول اب و نمک اضافه کنید.
- نخود هم توی خیارشور نمیریزم ولی اگه خیاراتون بزرگ بودو قلمی نبود میتونین برای تردی بیشتر توی هرشیشه حدودا ده تا دونه نخود بریزید.
- دقت کنید که هرچقد خیاراتون قلمی ترباشه خیارشورتون ترد تر میشه و اب داخل خیار نمیره.
- حتما از خیار بوته ای برای خیارشور استفاده کنید چون خیارای درختی اصلا مناسب خیارشور نیست.
- سعی کنید ظرفی که استفاده میکنید حتما خشک شده باشه که خیارشور کپک نزنه.
- از هر ظرفی که استفاده میکنید شیشه ای یا پلاستیکی حتما در ظرف رو محکم ببندید که هوایی واردش نشه و کپک نزنه.
- حتما تاروی خیار ها آب بریزید که خیارشور کپک نزنه.
- بعد از اماده کردن محلول اب و نمک ازش بچشید شوریش طوری باشه که دلتونو نزنه.
- من فلفل هارو ازوسط نصف کردم که تندی فلفل به خورد خیاربره.
- اب وقتی جوش اومد بزارید از داغی بیفته ولی کاملا خنک نشه و بعد روی خیار ها بریزید.
عالی بود. مرسی