خمیر پیراشکی پفکی بدون شیر یه خمیر فوق العاده با کشسانی خیلی زیاد که دستتون باز باشه برا انواع پیده، اشترودل، پیتزا و … استفاده کنید. مواد میانی پیراشکی کاملا سلیقه ای هست اما من اسلاید آخر مواد گوشت و قارچ رو براتون گذاشتم،حالا هرچیو خواستین خودتون حذف یا اضاف کنید.
مواد لازم برای تهیه ۹ عدد خمیر پیراشکی بزرگ
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد قنادی ۲ لیوان (از آرد نانوایی هم میشه استفاده کنید)
- آرد شاید ۲-۳ قاشق کمتر یا بیشتر استفاده بشه (بسته به جنس آرد و سایز تخم مرغ)
- آب ولرم نصف لیوان
- شکر ۱ ق چایخوری
- خمیر مایه فوری ۲ ق چایخوری
- روغن مایع ۱/۴ لیوان(داخل فیلم نگفتم،یادتون نره)
- نمک ۱/۴ ق چایخوری
دستور تهیه خمیر پیراشکی پفکی بدون شیر
برای شروع ابتدا شکر، خمیر مایه فوری و آب ولرم رو باهم مخلوط کنید و روی ظرفو بپوشید بزارید ۱۰-۱۵ دقیقه بمونه تا عمل بیاد و حجمش ۲ برابر بشه.
گرمی آب باید در حدی باشه که انگشت نسوزه والا خمیر بوی ترشیدگی میگیره.
اگه بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه حجم خمیر مایه ۲ برابر نشد یعنی عمل نیومده. (باید مجدد درست کنید)
تخم مرغ و نمک رو داخل کاسه گودی بریزید و کمی با چنگال بزنید تا از لختگی در بیاد.
سپس خمیر مایه عمل اومده و روغن مایع رو اضافه کنید.
آرد رو در ۲ مرحله اضافه و مخلوط کنید.
آرد باید در حدی اضافه کنید که خمیر خیلی چسبنده نباشه.
روی سطح کارو آرد پاشی کنید و خمیرو ۱۵ دقیقه ورز بدین.
اگه بعد از ورز دادن هنوز خمیر چسبنده بود کمی آرد اضافه و مجدد ورز بدین.
داخل کاسه کمی آرد بپاشید و خمیر رو داخل کاسه قرار بدین ، روی کاسه رو با سلفون و دستمال بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در محیط آشپزخانه استراحت بدین.
بعد از ۱ ساعت حجم خمیر ۲ برابر شده. با دست پف خمیرو بگیرید.
هر بار مقداری از خمیر را جدا کنید و روی بقیه را با سلفون بپوشانید تا خشک نشه.
خمیر را با وردنه باز کنید و داخل قالب پیراشکی قرار بدین، داخل خمیر مواد بریزید و خمیر اضافی دور پیراشکی را جدا کنید.
پیراشکی ها رو روی دستمال نخی که کمی آرد پاشی کردین قرار بدین و روی اونو با پلاستیک و دستمال بپوشانید. (استراحت دوم به مدت ۲۰ دقیقه)
سپس در روغن داغ فراوون سرخ کنید.
مواد داخلی پیراشکی کاملا سلیقه ایه ، میتونید از مرغ،گوشت، سوسیس، سبزیجات، اسفناج و … پر کنید.
میتونید پیراشکی هارو با زرده تخم مرغ رومال و در فر بپزید.