خاگینه تبریزی با ماست یه خاگینه ی خوشمزه با عطر و طعم زعفران و گلاب و هل هست. این یه ترکیب بهشتیه، از اون ترکیبهایی که دوست داری براش ضعف کنی.

خاگینه تبریزی با ماست تو فصل سرد میتونه یه عصرونه‌ی مقوی و خوشمزه باشه فوق العاده پنبه ای و نرم  هست، از اونایی که تو دهن آب میشه.

نمیدونم کیک شربتی رو امتحان کردین یا نه، این حتی از اونم خوشمزه تره. اینو من تنها نمیگما اونایی که این دوتا طعم رو امتحان کردن هم با من هم عقیده هستن …


مواد لازم برای تهیه خاگینه تبریزی با ماست

مواد لازم برای شهد

  • شکر یک پیمانه سرخالی
  • آب یک پیمانه سرخالی
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • پودر هل کمی
  • زعفران آب شده کمی

مواد لازم برای لایه میانی خاگینه (به دلخواه)

  • پودر گردو من ۵ قاشق غذاخوری ریختم هر چی بیشتر خب خوشمزه تر  میشه.
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • پودر گل محمدی به دلخواه من نزدم شما اگه دوست داشتید نصف قاشق چای‌خوری

همه رو با هم مخلوط و بذارید کنار.

مواد لازم برای خاگینه

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • آرد ۴ قاشق غذاخوری
  • ماست خامه ای ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای‌خوری

دستور پخت خاگینه تبریزی با ماست

طرز تهیه خاگینه تبریزی با ماست

برای تهیه شهد همه‌ی مواد رو با هم مخلوط کنید و بذارید روی حرارت ملایم تا شکر حل بشه و بعد اولین جوش تایم بگیرید.

پنج دقیقه ریز جوش بزنه کافیه. سپس از روی حرارت بردارید و بذارید کناری تا خنک بشه.

خب ابتدا تخم مرغ و شکر و هل رو پنج دقیقه با همزن برقی بزنید تا حجیم و کشدار بشن.

بعد ماست رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بزنید.

حالا بکینگ پودر و آرد رو الک و به مایه خاگینه اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

کف یه تابه یا قابلمه‌ی نچسب قطر ۲۲ رو با ۲۰ گرم کره چرب کنید.

نصف مایه خاگینه رو بریزید داخل تابه و بذارید رو حرارت خیلی ملایم، حتما درب قابلمه دمکنی بذارید.

بعد از ده دقیقه چک کنید. وقتی که روش کاملا بست و سفت شد حالا از مواد میانی یا همون گردویی بدید روش و حسابی پر ملات کنید.

حالا مابقی مایه خاگینه رو بدید روی مواد مغزی و باز بذارید روی حرارت ملایم تا کاملا پخته بشه و رویه‌ی خاگینه ببنده.

وقتی پخت و آماده شد، حالا آروم برگردونید و بذارید اون روی خاگینه هم سرخ بشه، اما دیگه در قابلمه رو نذارید.

وقتی از پختش مطمئن شدید، حالا شهد رو بدید روی خاگینه و بذارید رو حرارت خیلی خیلی ملایم حدود دو دقیقه بمونه و بعد حرارت رو خاموش کنید و بذارید نیم ساعت استراحت کنه تا شهد رو بکشه به جون خودش.

بعد به دلخواه با پودر گردو و پودر پسته و گل محمدی تزیین کنید و با یه چایی کمرباریک ایرانی که طعم هل و دارچین میده نوش جان کنید.