کازان دیبی در لغت به معنای ته دیگ بوده و از دسرهای معروف ترکیه و مشابه کرم کارامل میباشد و در هنگام پخت لایه ای از آن بصورت قهوه ای و به صورت ته دیگ بسیار نازکی و دارای مزه کاراملی میشود. کازان دیبی معروفترین دسر ترکیه ست که فوق العاده خوشمزه ست درست کردنشم خیلی راحته فقط یکم صبر و حوصله میخواد.


مواد لازم برای تهیه دسر کازان دیبی

  • 1 و نیم لیتر شیر
  • 1 و نیم لیوان آرد
  • 1 و نیم لیوان شکر
  • 1 و نیم قاشق غذاخوری نشاسته(گندم یا ذرت فرق نمیکند)
  • 1 و نیم قاشق غذاخوری کره (یا مارگارین)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)

برای چرب کرده سینی:

  • مقداری کره و 1 استکان شکر (معادل نصف پیمانه)

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی یا لیوان دسته دار فرانسه


طرز تهیه دسر ترکیه ای کازان دیبی

طرز تهیه کازان دیبی

برای شروع ابتدا محلبی را آماده کنید. شیر، آرد، شکر و نشاسته را داخل قابلمه ای بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید.

سپس روی اجاق بذارید و مدام هم بزنید و بپزید. تا وقتی که حباب بزند و قوام بگیرد مدام هم بزنید.

وقتی قوام گرفت از روی اجاق بردارید کره و وانیل را اضافه کنید و تا وقتی که کره آب شود هم بزنید.

اگر شکل گلوله گلوله داشت میتوانید با همزن برقی هم بزنید. سینی سایز متوسط (25 در 35 سانت) را روی اجاق بذارید کمی گرم کنید و کره را به تمام قسمتهای سینی بمالید.

1 استکان شکر را داخل سینی پخش کنید و اگر نیاز بود با تکان دادن سینی شکر در تمام قسمتهای سینی پخش کنید.

مقداری از محلبی (از نصف کمتر) را به طور یکنواخت در تمام قسمتهای سینی بریزید و پخش کنید.

اجاق را روشن کنید و با حرارت متوسط سینی را گاهی بچرخانید تا حرارت به تمام قسمتها برسد. گاهی با لیسک قسمت زیر محلبی را کنترل کنید. وقتی کاملا رنگش تغییر کرد اجاق را خاموش کنید.

بقیه محلبی را داخل سینی بریزید و 1 شب در یخچال استراحت بدید. اگر وقت ندارید 2 تا 3 ساعت در یخچال نگه دارید. سپس برش بزنید و رول کنید. نوش جان

برای قالب دسر “کازان دیبی” بهتر است از سینی هایی که مخصوص پخت باقلواست استفاده کنید البته هر قالب مربع یا مستطیلی هم مناسب است.

موقع سرو، دسر رو به صورت نوارهای مستطیل به پهنای حدود ۵ سانت برش می زنیم و با یک کفگیر هر برش رو رول می کنیم و توی ظرف میذاریم، یعنی در واقع قسمت قهوه ای که زیر دسر بود با رول کردن اون میاد رو.


روش دوم

مواد لازم

  • شیر ۸ لیوان
  • شکر ۱ لیوان و نیم
  • آرد سفید ۱ لیوان
  • نشاسته ذرت ۱/۲ لیوان
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱ قاشق چایخوری
  • ۱ قاشق مرباخوری کره برای چرب کردن سینی
  • ۱/۴شکر برای سینی
  • سایز سینی ۳۰ در ۴۰

طرز تهیه

شیر، شکر، آرد، نشاسته و وانیل رو باهم خوب مخلوط کنید و بزارید روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه. کره را بهش اضافه کنید و اجازه دهید کره حل بشه و چند جوش بزنه آماده ست.

سینی رو با کره چرب کنید. شکر را به طور یکنواخت روش بریزید و بزارید رو بزرگترین شعله اجاق گاز اما حرارت کم باشه.

سینی رو مدام جابجا کنید تا شکر کاراملیزه شود. چند قاشق از پودینگ را روش بریزید و پخش کنید و اجازه دهید آب پودینگ تبخیر بشه و حالت تهدیگی شود مدام هم سینی رو رو شعله بگردونید که همه جاش یکدست رنگ بگیره پودینگ رو تا آبش تبخیر نشده و ته نگرفته با قاشق هم نزنید.

وقتی ته گرفت با لیسک یا کاردک سطحی روش بکشید. (رنگ تهدیگ بستگی به سلیقه تون داره اگه دوست دارین تیره باشه بیشتر بایدرو حرارت بمونه)

مابقی پودینگ را روش بریزید و بمدت ۸ساعت بزارید داخل یخچال تا ببنده. (برای من چون ۱۸ ساعت تو یخچال موند روش ترک خورد برام کاری پیش اومد نتونستم تو اون تایم مشخص برش بدم ولی مشکلی هم نداره تاثیری تو رول کردن یا مزه ش ایجاد نمیکنه.)

بعد از ۸ ساعت از یخچال خارج و برش بزنید. به کمک یک کاردک رول کنید و بزارید داخل ظرف سرو. روش پودر پسته بریزید و نوش جان کنید بحدی خوشمزه ست که نگم براتون

پیشنهاد می کنم حتما درست کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید.