کشک بادمجان از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانیه. به دلیل اینکه برای درست کردن کشک بادمجان، باید بادمجان رو سرخ کنیم و بادمجان در زمان سرخ شدن روغن زیادی جذب میکنه، کشک بادمجون یه غذای چرب و روغنیه، حالا اگه رژیم لاغری داشته باشید و دلتون کشک بادمجان بخواد چی؟ در ادامه با طرز درست کردن کشک بادمجان رژیمی بدون روغن و بدون گردو مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان رژیمی بدون روغن و بدون گردو برای 4 نفر
- بادمجان 8 عدد
- پیاز متوسط 3 عدد
- سیر 8 حبه
- نعنا داغ 2 قاشق غذاخوری
- کشک 4 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کشک بادمجان بدون گردو بدون روغن رژیمی و خوشمزه
مرحله اول، پوست گرفتن بادمجانها
برای شروع ابتدا بادمجانها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی درشت خرد کنید تا سریعتر پخته بشن. روی بادمجونهای خرد شده نمک بپاشید و بادمجانها رو داخل یک سبد بریزید نیم ساعت زمان بدید تا تلخی بادمجان گرفته بشه. سپس بادمجانها رو بشویید تا نمک اضافی گرفته بشه. بادمجانها رو داخل یک دستمال پارچهای بریزید تا خشک بشه.
مرحله دوم، سرخ کردن بادمجانها
داخل یک تابه نچسب یا چدنی کمی روغن بریزید تا کف تابه چرب بشه. سپس بادمجانها رو داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید. سپس حرارت رو کم کنید و درب تابه رو بذارید و حدود 20 تا30 دقیقه زمان بدید تا بادمجان با حرارت کم بپزه. سپس با گوشتکوب بادمجانها رو خوب بکوبید تا کاملا یکدست بشه.
اگر میخواین کامل رژیمی بشه همه بادمجان ها رو کبابی کنید اگر نه میخواین خوشمزه ترم بشه ترکیب کبابی و سرخ شده بزنید عالیه.
بادمجونتون اگر قلمیه حتما نمک بزنید بمونه تلخیشو بگیرین بعد سرخ کنید.
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
پیازها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. یک تابه رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن بریزید. وقتی که داغ شد، پیاز رو اضافه کنید و وقتی که پیاز کمی طلایی شد، سیر رو که ریز خرد کردید، به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که پیاز و سیر طلایی شدند، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن بادمجان به پیاز و سیر
سپس بادمجان رو به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت کم مواد رو 10 دقیقه تفت بدید. سپس درب تابه رو ببندید و یک ربع زمان بدید تا طعم مواد به خورد هم بره.
مرحله پنجم، اضافه کردن کشک
کشک رو به همراه نصف لیوان آب رقیق کنید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد و چند دقیقه بجوشه. سپس کشک رو به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کشک با مواد مخلوظ بشه و روی حرارت کم حدود 10 دقیقه زمان بدید تا طعم کشک به خورد بادمجان بره.
مرحله ششم، آماده کردن نعنا داغ
داخل یک تابه کوچک کمی روغن بریزید و حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری نعنا خشک رو داخل تابه بریزید و روی حرارت کم 2 تا 3 دقیقه تفت بدید. دقت کنید که اگه نعنا خشک رو زیاد تفت بدید تلخ میشه. نعنا داغ رو به کشک بادمجان اضافه کنید و هم بزنید. 10 دقیقه بعد، کشک بادمجان رو سرو و نوش جان کنید.
سیر و نعنا زیاد تفت نخوره و گرنه تلخ میشن.
طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو با بادمجان سرخ شده و بادمجان کبابی
مواد لازم
- یک کیلو بادمجان
- سه تا پیاز متوسط
- دو حبه سیر
- یک استکان کشک
دو قاشق غذاخوری نعنا داغ - نمک، فلفل و زرچوبه به میزان لازم
دستور پخت
بادمجان ها را سرخ کنید. دو تا از بادمجان ها را کبابی کنید. بادمجان های کبابی و سرخ شده را همراه دو پیازسرخ شده نمک، فلفل و زرچوبه با هم تفت بدین و درش را ببندین اجازه بدین بادمجان های کبابی و سرخ شده با هم بپزن و نرم بشن وطعم بگیرن.
نیم ساعت بعد نیمی از کشک و نیمی از نعنا داغ را اضافه کنید و برای نیم ساعت دیگه فرصت پخت بدین. بعد از این روغن مازاد بادمجان درمیاد و اینجا دیگه کشک و بادمجان حاضره، در ظرف مناسب با کشک، بقیه پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید و با نان تازه و سبزی خوردن یا پیاز قرمز نوش جان بفرمایید.
نکتهها
- کشک وبادمجان ازون غذاهایی است که برای مهمونی گزینه رایجی است. اگر سروخاص برایش تدارک ببینید فینگرفود مناسب مهمونیهای مدرن هم میتونه باشه.
- سرو تک شات با نان برشته شده پیشنهاد مناسبیه.
- اگر بخشی از بادمجان را کبابی استفاده کنیم هم روغن غذا کمتره هم طعم دودی غذا را متمایز میکنه.
- با این روش بخش زیادی از روغن سرخ کردن بادمجان در پایان پخت دور تابه جمع میشه که خیلی راحت میتوانید حذفش کنید.
- میتوانید بادمجان ها را با فرچه روغنی کنید و داخل ایرفرایر سرخ کنید. اما برای حجم زیاد زمان زیادی لازمه.