کاسه گوشتی یه غذای خوشمزه و عالی که برای تنوع دادن به برنامه غذایی یه انتخاب خیلی خوبه. امیدوارم که این کاسه گوشتی خوشمزه رو درست کنید و از طعم و مزه خوبش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کاسه گوشتی
- گوشت چرخ کرده کم چربی ۶۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- تخم مرغ ۱ عدد
- پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- سبزی خشک معطر پودر شده ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت کاسه گوشتی خوشمزه و متفاوت
گوشت دو بار چرخ شده را با یک عدد پیاز که رنده ریز شده مخلوط کنید.
بقیه مواد دستور را به آن افزوده خوب ورز داده روی آن نایلون کشیده ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.
مواد داخل کاسه گوشتی را آماده کنید. برای تهیه مواد میانی از هرچیزی به دلخواه میتوانید استفاده کنید مثلا:
- پیاز نگینی خرد شده
- سوسیس و کالباس نگینی خرد شده
- قارچ و سیب زمینی نگینی شده
- فلفل دلمه ای نگینی شده، نخودفرنگی و ذرت و…
پیاز را در کمی روغن سرخ کرده بقیه مواد را به دلخواه به آن افزوده تفت دهید .سپس زردچوبه،فلفل،دارچین،زعفران زده تفت داده .کمی رب گوجه فرنگی اضافه کرده تفت داده و در نهایت نمک آن را اندازه کنید و مواد میانی را کنار بگذارید.
بعد از استراحت گوشت از آن گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته و مثل من داخل سینی فر به شکل کاسه به آن فرم دهید. میتوانید از قالب های تارت یا کیک یزدی هم استفاده کنید به اینصورت که گلوله های گوشتی را داخل آنها قرار داده فرم داده و سپس قالبها را در فر بگذارید.
سینی یا قالبها را در طبقه وسط فربه مدت تقریبا نیم ساعت تا چهل وپنج دقیقه قرار داده تا کاسه ها با دمای متوسط پخته شوند. آب گوشت احتمالی که از گوشت ها خارج می شود را داخل ظرفی جداگانه ریخته و در تهیه سس غذا از آن استفاده کنید.
با مواد میانی آماده شده کاسه های گوشتی را پرکرده روی آنها کمی پودر آویشن بپاشید و سپس روی آن را با مقداری پنیر پیتزا پوشانده و در فر قرار داده تا پنیرآب شده و طلایی گردد.
پیاز نگینی شده را در مقداری روغن تفت داده به آن کمی رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل، زعفران و دارچین زده. گوجه فرنگی پوست گرفته نگینی شده و فلفل دلمه ای نگینی را افزوده تفت داده آب گوشتی که داشتید را اضافه کنید نمک آن را اندازه کرده اجازه دهید سس جابیفتد.
در صورت نداشتن آب گوشت از آب جوش برای تهیه سس استفاده کنید. سپس کاسه گوشتی لذیذ را همراه سس آن با پلو یا نان سرو کنید.