دسر کانافه یا کنافه یه دسر ترکیهای لذیذ و راحت و پرطرفداره. این دسر رو تو خیلی از شهرهای ترکیه میتونید سفارش بدید و از خوردنش لذت ببرید. اصالت کانافه برای استانی در جنوب ترکیه و هم مرز با سوریه هست. البته کنوفه در سرزمینهای امپراطوری عثمانی مثل سوریه و لبنان هم درست میشه.
مواد لازم برای تهیه کانافه پنیری
- رشته کانافه (کادایف) 350 گرم
- کره آب شده 200 گرم
- پنیر موزارلا (پنیر پیتزا) یا پنیر لبنە 250 گرم
- پسته خورد شده 50 گرم
- گردو خرد شده 50 گرم (به دلخواه)
مواد لازم شربت کنافه
- آب 1 پیمانه
- شکر 1 پیمانه
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- گلاب یک قاشق سوپ خوری به دلخواه
طرز تهیه شربت کانافه
برای درست کردن شربت کانافه ابتدا آب و شکر رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار بدید. هم بزنید تا شکر داخل آب حل بشه. بعد از اینکه شکر داخل آب حل شد، زعفران دم کرده رو اضافه کنید و صبر کنید تا شربت بجوشه و اجازه بدید تا به مدت 2 دقیقه بجوشه و قوام بیاید. سپس شربت رو کنار بزارید تا سرد بشه.
طرز تهیه کنافه پنیری ترکی بدون فر
مرحله اول
ابتدا کف و دیواره ماهیتابه کوچک با قالب کانافه رو با کره چرب کنید و قالب را در یخچال بگذارید.
مرحله دوم، خرد کردن رشته کادایف
رشته کادایف نرم رو با دست کمی خرد کنید و سپس کره رو (و در صورت دلخواه گمی آب زعفرون) رو با رشته خوب مخلوط کنید تا همه رشته به کره آغشته بشه.
نکته: اگه از کادایف خشک استفاده میکنید یکی از گزینههای زیر رو انتخاب کنید و انجام بدید:
- اسپری کردن آب روی رشتهها کادایف خشک و نیم ساعت صبر کردن
- گذاشتن رشتههای کادایف خشک لای دستمال نمدار
مرحله سوم
نصف مقدار رشته کادایف رو کف ماهیتابه یا قالب کنافه بریزید و سپس با دست یا کف یم لیوان یا گوشتکوب فشرده کنید تا منسجم بشه.
مرحله چهارم
روی رشته کادایف پنیر موزارلا و پسته خورد شده بریزید (و اگه مایل بودید گردوی خرد شده). نکته مهمی که باید بهش دقت کنید اینه که مراقب باشید تا پنیر و پسته رو وسط رشته بریزید به طوری که با دیواره ماهیتابه یا قالب برخورد نداشته باشه.
مرحله پنجم
در این مرحله باقی رشته کادایف رو روی مواد را بریزید و با دست یا کف لیوان یا گوشتکوب منسجم و پرس کنید.
بهتره که روی مواد کاغذ روغنی بگذارید و روش یک ظرف بگذارید به طوری که سنگین بشه و مواد رو پرس کنه تا خوب بهم بچسبند. حدود نیم ساعت کافیه.
مرحله ششم، پخت کانافه
طرز تهیه کانافه روی گاز
ماهیتابه رو روی گاز با شعله کم قرار بدید. اگه اندازه شعله کوچیکه از شعله پخشکن استفاده کنید. حدود 15 دقیقه کافیه یک طقف کانافه آماده شه. وقتی که رشته های دور ماهیتابه طلایی شدند یعنی وقته برگردوندنه کانافه رسیده. کانافه رو مثل کوکو برگردونید تا طرف دیگه هم برشته و طلایی شه. تهش هم طلایی شده شهد رو پخش میکنیم روی رشته ها و سریع برمیگردونیم تو ظرف بعدی و طرف دیگه ام سرخ سرو میکنیم.
طرز تهیه کانافه داخل فر
قالب کنافه رو در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده بگذارید. حدود 40 تا 50 دقیقه زمان لازم است تا کانفه در فر بپزه. برای فر گازی دما رو روی 200 درجه ساتنیگراد تنظیم کنید و برای فر برقی دما رو روی 180 درجه سانتیگراد. وقتی که دور کانافه طلایی شد، چند دقیقه گریل رو روشن کنید تا روی کانافه هم طلایی بشه.
مرحله هفتم، اضافه کردن شربت
در آخر وقتی کانافه آماده شد بلافاصله شربت سرد رو روش بریزید و بعد از یک دقیقه در ظرف دلخواه برگردونید و روش رو با پسته خورد شده تزئین کنید.
نکات مهم و فوت و فت های پخت کنافه
- کادایف تر یا خشک فرقی نداره، اما بهتره از رشته کادایف تر استفاده کنید.
- دقت کنید که پنیر موزارلا رنگش سفیده و بعضی از پنیرهای کوزارلای موجود در بازار به صورت ترکیب پنیر موزارلا با چند نوع پنیر دیگه هستند که مناسب استفاده در کانافه نیستند.
- دسر کانافه داغ باید خورده شود وگرنه پنیرش کش نمیاد و داغش خوشمزه تره.
- اگه رشتهها خوب پرس نشن هنگام برش از هم جدا میشن.
- اگه شربت گرم باشد کانافه نرم میشود و از حالت تردی در میاد.
- استفاده از پسته داخل و روی کنافه اختیاریه ولی به طعم بهتری به کانافه میده.
- برای کنوفه بهتره از رشته های نرم کادایف استفاده کنین تا نتیجه بهتری بگیرین رشته هایی که من استفاده کردم خشک بود چون نرمش رو پیدا نکردم.
- به جای گلاب در شربت، از غنچه گل محمدی و دانه هل هم میتونید استفاده کنید.
- رشته ها را کمی با دست خرد کنید در حدی که راحت با کره و زعفران مخلوط بشن طوریکه جایی از رشته ها خشک نمونه.
- دقت کنید مقدار وزن کره، حدود نصف رشته های کادایف باشه.
- حتما پنیر بدون نمک بخرید چون خیلیا ترکیب شوری و شیرینی رو دوست ندارن … یا کلا پنیر رو حذف کنید.
- پنیری که میریزین با دیواره های قالب حداقل یک سانت فاصله داشته باشه.
- رشته هارو در هر مرحله کاملا منسجم و فشرده کنید.
- موقع اضافه کردن شهد، حتما شربت سرد و کادایف داغ باشد.
- اگر ظرف مخصوص نداشتید از تابه کوچک هم میتونید استفاده کنید.
- میتونید داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه هم بپزید و وقتی از فر خارج کردید شهد را اضافه کنین.
تا حالا آموزش کنافه به این تکمیلی و خوبی ندیده بودم یک جهانی سپاس
خواهش میکنم. از نظرتون خوشحال شدم. ????????????
عالی ساده و بدون حاشیه توضیح دادید ممنون
خواهش میکنم. ????????????
پنیر لبنه که گفتید منظور همون پنیر خامه ای میشه یا اسم مارک محصول لبنه داریم؟
میشه به جاش از پنیر خامهای استفاده کرد. اما پنیر لبنه بافتش مثل خامه هست و نمک و چربی كمی داره. خاستگاه پنیر لبنه، کشور ترکیه هست. پایه اصلی پنیر لبنه، ماست چکیده و تغلیظ شده هست.
خیلی خوب
ممنون عزیزم.
سلام قبل از اینکه کره بزنیم به کادایف اب اسپری کنیم ؟
چرا کونفه های من خوب سرخ نمیشه ؟
سلام عزیزم. نیازی به اسپری آب نیست. مگه از چه برندی استفاده می کنی؟