کباب کوبیده مرغ تابه ای یه غذای خیلی سالم، ساده و مجلسی هست. یکی از غذاهای راحت و خوشمزه، حسابی خوش خوراک و دوست داشتنی. در ادامه با دستور پخت کباب کوبیده مرغ تابه ای به صورت تصویری و مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه 4 عدد کوبیده مرغ در تابه
- مرغ (سینه و ران) 400 گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- فلفل چیلی نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای خانگی با مرغ چرخ کرده
مرحله اول، چرخ کردن مرغ
اگه این سوال براتون پیش اومده که چرا کباب تابه ای مرغ سفت میشه، فوت و فن کوبیده مرغ اینه که حتما از ترکیب ران مرغ و سینه مرغ استفاده کنید.
مرغ بدون استخوان رو چرخ کنید.
مرحله دوم، چرخ کردن پیاز
پیازها رو رنده یا چرخ کنید و آبش رو به طور کامل بگیرید و سپس پیازها رو به مرغ اضافه کنید.
مرحله سوم، مخلوط کردن و ورز دادن مواد
در این مرحله ادویهها رو به همراه زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه خوب ورز بدید تا مخلوطی کاملا یکدست داشته باشید و دیگه به دستتون نچسبه.
مرحله چهارم، آماده کردن کوبیده مرغ
سطح کار رو کمی خیس کنید و یه پلاستیک فریز تمیز رو روی سطح کار قرار بدید. سپس به اندازه 120 گرم از مواد رو روی پلاستیک پهن کنید و با حوصله و دقت و با توجه به ابعاد ماهیتابهای که انتخاب کردید، مواد رو به همون اندازه روی پلاستیک به شکل کوبیده پهن کنید.
مرحله پنجم، استراحت دادن به کوبیده مرغ قبل از پخت
به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت، کوبیده مرغ رو داخل فریزر قرار بدید تا یه مقدار خودش رو بگیره.
نکته مهم: اگه كوبيدههای فرم داده شده رو استراحت بدید، امكان نداره در زمان سرخ شدن بد فرم بشه يا بشكنه.
مرحله ششم، پختن کوبیدههای مرغ در تابه
در این مرحله كوبيدههای فرم داده شده رو داخل تابه داغی که با مقدار کمی کره چرب شده بچینید.
هر طرف کوبیده مرغ نیاز به 5 دقیقه زمان داره تا بپزه. دو طرف کوبیدههای مرغ رو در هنگام پخت با مخلوط کره و زعفران دم کرده براش کنید.
فوت و فن کوبیده مرغ، چرا کباب تابه ای مرغ سفت میشه؟
كوبيده ى مرغ چه با ران مرغ چه با سينهى مرغ عموما كمى سفت ميشه، به همین دلیل میتونید داخل مواد کوبیده مرغ یک تا دو قاشق غذاخوری كره بریزید و همچنین روی کوبیده مرغ رو در هنگام پخت کره و زعفرون براش کنید تا کوبیده مرغ نرم و لطيفترى داشته باشيد. زمان پخت هم مهمه، اگه کوبیده مرغ رو بیشتر از زمان گفته شده روی حرارت قرار بدید سفت میشه.
چگونه کباب تابه ای نرم درست کنیم؟ (علت خشک شدن کوبیده مرغ)
علت خشک و سفت شدن کباب تابه ای مرغ چیه؟ یکی از علتهای سفت شدن کباب تابه ای مرغ زیاد پختن اونه. برای اینکه کباب تابهای مرغ نرمی داشته باشید، وقتی که کباب رو داخل تابه گذاشتید، ابتدا حرارت رو روز کم تنظیم کنید و اجازه بدید پیاز استفاده شده داخل مواد کمی آب بیندازه و چربی بافت مرغ آب بشه. وقتی که کباب به اصطلاح کمی آب انداخت، کباب رو برگردونید و حرارت رو متوسط تنظیم کنید تا آبش کشیده بشه. نکته مهمی که وجود داره اینه که برای نرم شدن کباب تابهای مرغ باید چند مرتبه کباب رو برگردونید تا هر دو طرف به طور همزمان برشته بشن.
برای اینکه کباب تابهای نرم و تردی داشته باشید، میتونید آب یک عدد لیمو ترش رو در مرحله سوم، به همراه آب زعفران به مواد اضافه کنید.
این نکات به نظر ساده به همراه استراحت دادن گوشت داخل یخچال تأثیر زیادی تو نرم و آبدار شدن کباب تابهای مرغ داره.
همپنین میتونید در کنار کباب تابهای مرغ از گوجهفرنگی ورقهای شده و سرخ شده و به دلخواه از قارچ ورقهای تفت داده شده استفاده کنید.
یه کار دیگه که میتونید به دلخواه انجام بدید اینه که یک عدد فلفل دلمهای کوچک رو به همراه مرغ داخل چرخ گوشت بریزید یا ساطوری یا رنده کنید و به مرغ چرخ شده اضافه کنید. فلفل دلمهای هم عطر و طعم خوبی به کباب تابهای مرغ میده و هم به نرمتر شدنش کمک میکنه.
فیلم طرز تهیه کوبیده مرغ تابه ای
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با سیب زمینی در ماهیتابه
مواد لازم
- سینه مرغ ۱ عدد
- ران مرغ ۱ عدد
- پیاز تقریبا بزرگ ۱ عدد
- سیب زمینی کوچک ۱ عدد (خام هستش)
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
برای ۳ نفر
روش تهیه
ابتدا تکه های مرغ رو استخوان هاش رو گرفتم و گوشت مرغ رو دوبار چرخ کردم. اگر چرخ گوشت ندارید داخل میکسر بریزید.
یه پیاز رو رنده کردم و آبش رو کمی گرفتم. کمی فلفل و زردچوبه و زعفران رو با هم مخلوط و سیب زمینی کوچیک هم رنده کردم. (سیب زمینی به خاطر اینکه کباب کوبیده مرغ تابه ای خشک نشه استقاده میشه.) نگران نشید، طعم و مزه سیب زمینی اصلا حس نمیشه، یه دونه کوچولو هیچ کاری نمی کنه، فقط نمیذاره کبابتون سفت و خشک بشه.
سپس گوشت مرغ و پیاز و سیب زمینی و نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران غلیظ رو با هم مخلوط و ورز دادم. کمی در یخچال قرار دادم.
داخل تابه ای مقداری روغن ریختم، بعد مواد رو کفش پهن کردم. من در تابه رو هم چند دقیقه گذاشتم و بعد دوباره باز کردم. برش دادم و سرخ کردم.
گوجه ها رو هم داخل تابه ای جدا سرخ کنید یا روی سیخ فلزی روی گاز کباب کنید.
طرز تهیه کوبیده مرغ تابه ای نرم و آبدار با دنبه گوسفند
مواد لازم
- ران و سینه مرغ ۱ کیلو (بدون استخوان ۶۰۰ گرم)
- دنبه گوسفند ۶۰ گرم
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
- پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
- تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
- کره و زعفران دم کرده به مقدار لازم
دستور پخت کوبیده مرغ تابه ای با دنبه
حدوداً یک کیلو ران و سینه مرغ شسته و استخوان ها جدا کرده و به قطعات کوچک خرد کردم و در خرد کن ریختم (میتونید از چرخ گوشت استفاده کنید).
سپس به همراه پیاز و دنبه و ادویه ها مخلوط کردم تا مواد کوبیده مرغ بدست اومد.
در ادامه یک ساعت داخل یخچال قرار دادم سپس با استفاده از تابه رژیمی (یا نچسب) مواد کوبیده رو پهن کردم به قطر یک سانتیمتر و در تابه به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم و با استفاده از شعله پخش کن گذاشتم.
پس از اون در تابه باز کردم و کوبیده تقسیم کردم و اجازه دادم آب مرغ کشیده شود در این زمان با کره و زعفران دو طرف کوبیده رومال زدم و کمی روغن حیوانی یا (کره) زدم و تمام.
برای اینکه کباب کوبیده مرغ خشک نشه حتما از ران و سینه مرغ استفاده کنید تا کوبیده سفت و خشک نشه.
نوش جان.
ممنون ازتون. واقعا مفید بود.
ممنون خیلی عالی بود ????????????????
خواهش میکنم. ????????????