کلم پلوی اصیل تهرانی با گوشت تکه ای درست میشه اما در صورت تمایل میتونید از گوشت چرخ شده قلقلی یا سینه مرغ تکه شده یا ریش ریش شده هم استفاده کنید. در ادامه با دستور پخت خوشمزهترین کلم پلوی تهرانی با گوشت خورشتی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو با گوشت تکه ای
- کلم برگ سفید کوچک 1 عدد
- گوشت خورشتی تکه ای بدون استخوان 200 تا 250 گرم
- برنج 3 پیمانه
- پیاز متوسط 2 عدد
- سرکه سفید 2 قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده 4 قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه کلم پلو با گوشت تکه ای خورشتی
مرحله اول، پختن گوشت تکه ای
برای شروع ابتدا پیاز رو به صورت نگینی خیلی ریز یا خلالی خیلی باریک خرد کنید. همچنین میتونید پیاز رو ریز رنده کنید. سپس یک قابلمه رو روی حرارت بذارید. پیاز رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم پیاز رو کمی تفت بدید تا سبک بشه و آبش کشیده بشه. در ادامه گوشت تکه ای رو اضافه کنید به پیاز تفت بدید تا رنگ گوشت عوض بشه. مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطر ادویه بلند بشه.
گوشت رو به کنار قابلمه بفرستید و وسط قابلمه رو خالی کنید. رب گوجه فرنگی رو وسط قابلمه بریزید و داخل روغن کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه. سپس رب گوجه فرنگی رو با گوشت مخلوط کنید و هم بزنید.
وقتی که مواد خوب تفت خورد دو لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید. روی حرارت ملایم زمان بدید تا گوشت کامل بپزه. در حین پخت گوشت رو چند بار هم بزنید تا ته نگیره و خوب بپزه و اگه برای پخت به آب بیشتری نیاز بود مقداری آّب جوش اضافه کنید. در اواخر پخت گوشت مقداری نمک اضافه کنید. در پایان پخت گوشت نباید آب زیادی داشته باشه.
مرحله دوم، پختن کلم
مهمترین راز یه کلم پلوی خوشمزه تو نحوه پختن و سرخ کردن کلم هست تا اینکه که بوی تند کلم نده. کلم رو به صورت یکدست و نازک خرد کنید و در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و کلم رو اضافه کنید. یکی لیوان آب جوش به کلم اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید و وقتی که کلم نرم شد دوباره مقداری روغن اضافه کنید و تفت بدید تا کلم خوب طلایی بشه. سپس دو قاشق غذاخوری سرکه سفید به کلم اضافه کنید تا بوی تند کلم گرفته بشه. در زمان تفت دادن کلم رو مرتب هم بزنید و دقت کنید تا کلم ته نگیره. در اواخر سرخ کردن کلم مقداری نمک و زعفران دم کشیده غلیظ اضافه کنید تا کلم خوش رنگ تر و خوش عطر تر بشه. سرخ کردن کلم مثل سرخ کردن سبزی قورمه زمان بره.
مرحله سوم، آبکش کردن برنج
برنج رو کمی دون آبکش کنید. ته دیگ مورد علاقه تون رو بذارید. میتونید کمی زعفران در روغن ته دیگ بریزید تا ته دیگ خوش رنگ تری داشته باشید. سپس یا لایه برنج روی ته دیگ بریزید و روی برنج گوشت و کلم بریزید و روش زعفران آب شده بریزید و تا انتها به همین شکل ادامه بدید و سپس کلم پلو رو دم بذارید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت کلم پلو اصیل تهرانی با گوشت تکه ای
- در ریختن زعفران و روغن دست و دلباز باشین که غذا خشک و بی عطر و بو نباشه.
- مقدار رب گوجه فرنگی خیلی کمه چون این غذا اصلا نباید قرمز رنگ باشد و بوی رب بده.
- غذاهایی مثل استامبولی پلو، لوبیا پلو و کلم پلو چون رب گوجه فرنگی دارن زودتر ته میگیرن و ته دیگشون زودتر میسوزه، پس حتما از شعله پخش کن استفاده کنید.