جوش بره شاهرود که به جوش پره گنابادی هم شناخته میشه رو امتحان کردید؟ اگه نه، یه سر بریم بندرترکمن و شاهرود و یکی از غذاهای سنتی و محلی این دو شهر رو امتحان کنیم. این غذا بسیار لذیذه، پیشنهاد می‌کنم که حتما امتحانش کنید.


مواد لازم برای تهیه جوش بره شاهرود

برای مواد میانی
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • ماش یا عدس پخته یک پیمانه
  • شوید خرد شده دو قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده دو قاشق غذاخوری
  • کره یک قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • دارچین به مقدار لازم
  • زیره غالب باشه و نسبت به ادویه های بالا کمی بیشتر
  • پیاز داغ سه قاشق غذاخوری
برای خمیر
  • دو پیمانه آرد
  • دو قاشق غذاخوری روغن مایع
  • یک قاشق چای‌خوری نمک
  • یک پیمانه سرخالی آب ولرم

 

  • کشک 3 قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک یک قاشق غذاخوری

دستور پخت جوش بره شاهرود با کشک به روش سنتی

طرز تهیه جوش بره شاهرود

برای تهیه مواد میانی ابتدا کره رو بریزین داخل تابه گوشت رو کمی تفت بدین بعد پیاز داغ رو بهش اضافه کنید و تفت بدید.

حالا ادویه هارو اضافه کنید. کمی نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین و زیره اضافه کنید.

من ماش پختم و وقتی که آبش کشیده شده به مواد گوشتی اضافه کردم و تفت دادم و بعد سبزی خرد شده رو اضافه کنید شوید و جعفری. همه ی مواد رو با هم تفت بدین.

حالا با گوشت کوب برقی خوب له و پوره کنید. این مواد میانی بینهایت خوشمزه و خوش عطر و طعم هستش. بعد پوره کردن میزاریم کناری تا خنک بشه.

حالا تا مواد میانی خنک بشه میریم سراغ خمیر گیری این غذای خوشمزه. من دو پیمانه آرد رو داخل کاسه ای الک کردم.

بعد دو قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه و یک قاشق چای‌خوری نمک و در آخر هم یک پیمانه سرخالی آب ولرم کنار دستم گذاشتم و کم کم اضافه کردم و با دست ورز دادم تا یه خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد.

حواستون باشه آب خوری آردها با هم فرق داره پس اب ولرم رو کم کم اضافه کنید و ورز بدین تا خمیر به دست نچسبه و نرم و لطیف بشه. این خمیر نیاز به استراحت نداره.

خمیر رو خوب روی سطح کار پهن کنید. حواستون باشه کلفت و قطور بر ندارین نازک پهن کنید و بعد به شکل مربع کوچیک یکدست و یک اندازه برش بزنید.

حالا یک مربع رو بردارین به اندازه یک قاشق چای‌خوری از مواد میانی رو گرد کنید بزارید وسط مربع و بپیچید.

بعد پیچیدن همه ی خمیرها حالا یه قابلمه اب میزاریم رو حرارت وقتی جوش اومد حرارت رو کمی ملایم کنید کمی نمک تو آب بریزین و خمیرهارو خیلی اروم بندازین داخل اب درحال جوش.

اول خمیرها میرن ته قابلمه ولی بعد چند دقیقه جوشیدن میان سطح اب تقریبا یک ربع تا بیست دقیقه باید بجوشن. حواستون باشه زیاد هم نزنید که وا نرن یکی دو بار هم زدن کافیه. بعد زمان پخت بریزین داخل آبکش.

حالا سه قاشق کشک رو با مقداری آب حل کنید بریزین داخل قابلمه یا ماهیتابه بعد جوشبره های جوشیده رو بریزین داخل کشک و بزارین رو حرارت کم در حد یکی دو دقیقه بجوشه و کشک کمی به خوردش بره.

من داخل یه ماهی مقداری روغن ریختم و از قبل سه چهار حبه سیر رنده کرده بودم رو بهش اضافه کردم با کمی زردچوبه یه تفت کوچولو دادم بعد یک قاشق غذاخوری نعناع خشک بهش اضافه کردم و بلافاصله حرارت رو خاموش کردم که نعناع خشکام نسوزن که تلخ میشن اونوقت.

جوشبره هارو بریزین داخل ظرف سرو تمام کشک رو بدین روش بعد ترکیب سیرو نعناع داغ رو بهش اضافه کنید و در آخر هم پیاز داغ.

حالا نوش جان کنید بینهایت خوشمزه و مقوی. چند نکته داره این غذا که براتون میگم.

نکات مهم و فوت فن های تهیه جوش بره شاهرود

  • یکی اینکه مواد میانی رو گفتن با دنبه چرخ شده یا همون روغن دنبه تفت میدن که من نداشتم جاش کره جایگزین کردم که عطرش محشر شد.
  • بعد اینکه بجای کشک میتونید از ماست چکیده هم استفاده کنید.
  • خمیر رو خوب بپیچید هیچ وقت داخل آب جوش وا نمیره.
  • من با اینکه بار اولم بود که این غذا رو آماده میکردم حتی یه دونه هم باز نشد پس خیالتون راحت باشه.
  • بهم گفتن این غذا معمولا با نون سرو میشه ولی به نظر من خودش به تنهایی یه غذای کاملیه و نشاسته داره.
  • در ترکیب مواد میانی دقت داشته باشید تناسب گوشت و حبوبات رو هر چی گوشتش بیشتر خب خوشمزه تر میشه و مایه میانی بعد له کردن کمی حالت پوکی و کشدار میشه که عالیه.
  • مقدار خمیر من برا این مواد میانی کم بود و تقریبا نصف موادم اضافه اومد پس یا مواد میانی رو نصف کنید یا خمیر رو دو برابر کنید.
  • البته اینم بگما اگه از مواد میانیتون اضافه بیاد میتونین فریز کنین و بار دیگه ازش استفاده کنید.
  • خمیرمون اگه بعد پیچیدن پخته و تازه تازه استفاده بشه خوب خیلی بهتره گفتن فریز هم میشه کرد بعد پیچیدن خمیر ولی ولی زمان پختش اونوقت بیشتر میشه.