جبنیه یه شیرینی عربی خوشمزه ست که تقریبا مزه نزدیک گوش فیل خودمون رو داره و بینهایت خوشمزه و خوش طعمه! جبنیه نونی هست که توی خمیرش پنیرخامه ای داره و بعد توی روغن سرخ میشه. البته مزه پنیر خیلی مشخص نیست.

به هر حال گزینه خوبیه برای وقتی که زمان کمی دارید و میخواهید یه چیز فوری و خوشمزه برای افطار یا عصرونه درست کنید. این شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان هست.


مواد لازم برای تهیه جبنیه عربی پنیری

  • تخم مرغ یک عدد
  • شیرخشک ۳ قاشق غذاخوری
  • پنیر خامه ای ۳ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم یک دوم پیمانه
  • شکر برای عمل آوری خمیرمایه یک قاشق چای خوری
  • خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری
  • آرد ۲ پیمانه
  • شربت بار (دستور تهیه شربت بار اینجا هست.)

دستور پخت شیرینی جبنیه عربی پنیری با پنیر خامه ای

طرز تهیه شیرینی جبنیه عربی پنیری با پنیر خامه ای
برای شروع ابتدا آب ولرم رو بریزید داخل ظرفی یک قاشق چای خوری شکر رو بهش اضافه کنید و بعد پودر خمیر مایه رو بریزید هم بزنید روش رو بپوشونید بره کناری ده تا یک ربع استراحت کنه.

سپس داخل کاسه ای دیگه آرد رو الک کنید. شیر خشک رو بهش اضافه کنید پنیر خامه ای و تخم مرغ رو هم بهش اضافه کرده و هم بزنید در آخر خمیر مایه عمل اومده رو بریزید و هم بزنید و ورز بدید تا یه خمیر نرم و لطیف بدست بیاد.

روی خمیر رو بپوشونید بره یک ساعتی یه گوشه استراحت و به کارای بدش فک کنه!

بعد استراحت حجم خمیر دو برابر میشه پف خمیر رو با ورز دادن بگیرید.

خمیر رو به قطر یکی دو میل پهن کنید با هر مدل کاتری که دوست دارید و میپسندید کاتر بزنید.

جبنیه ها رو بندازین داخل قابلمه روغن داغ که شناور بشن و سرخ.

دو طرفش که سرخ شدمستقیم بندازین داخل شهد خنک چند دقیقه ای بمونه شهد جذبش بشه بعد بریزید رو توری تا شهد اضافه خارج و بعد در ظرف سرو بچینید و با پودر پسته تزئین کنید.

من از کاتر گل مینا استفاده کردم کاتر رو قبل کار تو آرد زدم بعد گذاشتم رو خمیر.

نوش جونتون


روش دوم طرز تهیه شیرینی جبنیه عربی با نشاسته ذرت

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی

  • آرد سفید قنادی ۳/۵ تا ۴ لیوان
  • نشاسته ذرت یک قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
  • نمک یک پنس
  • پنیر خامه ای صد گرم
  • شیر ولرم یک لیوان
  • خمیر مایه یک قاشق مربا خوری
  • شکر یک قاشق چایخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • روغن مایع یک سوم لیوان

مواد لازم برای تهیه شهد شیرینی

  • شکر دو لیوان
  • آب یک لیوان
  • جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
  • زعفران مقداری
  • گلاب نصف لیوان

دستور تهیه

اول از همه یک و نیم لیوان آرد رو با بکینگ پودر و نشاسته ذرت و نمک مخلوط میکنیم و کنار میذاریم. بعد پنیر خامه ای رو با نصف مقدار از شیر با هم مخلوط میکنیم.

به نصف دیگر شیر ولرم خمیر مایه و شکر را اضافه می کنیم تا خمیر مایه عمل بیاد. به مخلوط پنیر و شیر، تخم مرغ، روغن مایع و خمیر مایه عمل اومده رو اضافه میکنیم و هم میزنیم.

مواد مایع رو به مواد خشک اضافه می کنیم و خمیر نسبتا شلی به دست میاد. در اینجا کم کم آرد اضافه می کنیم تا خمیر به دستمون نچسبه. خمیر رو برای یک ساعت استراحت می دیم. تا خمیر استراحت میکنه شهد شیرینی رو آماده میکنیم.

شکر و آب و جوهر لیمو را روی حرارت ملایم میذاریم تا شکر حل بشه اصلا با قاشق هم نزنید. وقت شکر آب شد گلاب و زعفران را اضافه میکنیم و شعله رو کم میکنیم تا شهد غلیظ بشه. در حین کار دورتادور قابلمه رو با برس که آغشته به آبلیمو است میمالیم تا شکرک نزنه.

برای تست غلظت شهد مقداری از شهد رو داخل بشقاب میریزیم تا سرد بشه با قاشق روش میکشیم اگر خط ها به هم نرسیدند پس غلظت کافی را پیدا کرده و شعله رو خاموش میکنیم.

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد با وردنه به قطر ۳ یا ۴ میل باز میکنیم و با کاتر دلخواه قالب می زنیم. داخل روغن داغ با حرارت ملایم دو طرف شیرینی‌ها ها رو سرخ میکنیم. در حین کار روی شیرینی ها را تند تند روغن بریزید تا شیرینی‌ها یک دست پف کنه.

وقتی شیرینی‌ها طلایی شد داخل شهد ولرم دو دقیقه میذاریم تا شهد به خورد شیرینی بره. بعد از شهد خارج می کنیم و با پودر پسته و پودر گل محمدی تزیین می کنیم.