یکی از نون های محلی کشورمون هست ایشلی کوکه یعنی کلوچه مغزدار که از نونهای سنتی شهر تبریز هست. مغز این نون ظاهرا شیرین نیست ولی من کمی پودر شکر اضافه کردم که کمی شیرین باشه!


مواد لازم برای تهیه ایشلی کوکه تبریز به روش اصلی و سنتی

  • آب گرم نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • خمیرمایه ۲ قاشق چای خوری
  • شکر ۲ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • ماست نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • کره ۱۲۰ گرم ذوب شده
  • آرد نان سه و نیم تا ۴ لیوان فرانسوی دسته دار (من آرد بربری استفاده کردم)
  • زنجبیل یک و نیم تا ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری

مواد میانی:

  • آرد ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
  • کره ۱۰۰ گرم
  • زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
  • زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
  • پودر شکر ۲ قاشق سوپ خوری (در صورت تمایل)

رومال:

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱ قاشق چای خوری
  • روغن مایع یک دوم قاشق چای خوری
  • کنجد به مقدار لازم

طرز پخت ایشلی کوکه تبریز به روش اصلی و سنتی

طرز تهیه ایشلی کوکه تبریز به روش اصلی و سنتی
برای خمیر آب، شکر و خمیرمایه رو مخلوط کرده ۵ تا ۱۰ دقیقه بذارید تا عمل بیاد.

تخم مرغ رو کمی بزنید تا از لختگی دربیاد. سپس ماست و کره رو اضافه و مخلوط کنید. خمیرمایه آماده و زنجبیل رو هم اضافه کرده مخلوط کنید بیشتر آرد رو به همراه نمک اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه.

اگه نیاز بود باقیمونده آرد رو هم اضافه کنید بعد ورز بدین تا خمیر کاملا منسجم بشه و به دست نچسبه اید خمیر باید نرم باشه و به دست نچسبه پس آرد اضافه نکنید البته خمیر چربه و نمیچسبه حدود یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.

تو این فاصله مغزی رو آماده کنید.

آرد رو روی حرارت متوسط کمی تفت بدین تا بوی خامیش گرفته بشه کره رو اضافه کنید تفت بدین تا کره ذوب بشه و با آرد مخلوط کنید و کمی تفت بدین با پشت قاشق ورز بدین زنجبیل و زردچوبه رو اضافه و کمی مخلوط کنید حرارت رو خاموش کنید و در صورت تمایل پودر شکر رو اضافه و مخلوط کنید.

خمیر آماده رو جمع کنید و به چونه های صد گرمی تقسیم کنید خمیر من ۱۰ چونه شد.

حدود پنج دقیقه استراحت بدین بعد با اولین چونه شروع کنید به شکلی که تو ویدئو نشون دادم با دست پهن کنید طوری که وسطش ضخیمتر باشه از مواد میانی کمی وسط خمیر بذارید انگشت شصت رو روی مغزی بذارید و خمیر رو از اطراف جمع کنید خوب فشار بدین تا بسته بشه بعد به قطر حدود ۱۵ سانت پهن کنید و داخل سینی با فاصله قرار بدین.

روی نونها یه دستمال سبک بکشید و ۲۰ دقیقه استراحت بدین تو این فاصله فر رو با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم بشه.

روی نونها رو با یه وسیله گرد که تیز نباشه به شکلی که تو عکس معلومه طرح عمیق بزنید رومال بزنید کنجد بپاشید و داخل فر قرار بدین ۲۰ تا ۲۵ دقیقه.

اگه تو این مدت رنگ نگرفت کمی حرارت بالا رو بزنید.

نوش جان