تهیه کنسرو نخود فرنگی خونگی خیلی راحته و به نظر من خیلی خوشمزه تر و سالم تر از کنسروهای نخود فرنگی کارخانه ای هست.


مواد لازم برای تهیه تهیه کنسرو نخود سبز با سرکه

  • نخود فرنگی پاک شده 3 کیلو
  • آب حدود 8 تا 10 لیتر
  • شکر 2 قاشق سوپ خوری
  • آبلیمو 1 قاشق سوپ خوری
  • نمک حدود 3 قاشق سوپ خوری
  • سرکه 3/4 پیمانه

طرز تهیه کنسرو نخود سبز خانگی با سرکه

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی
برای شروع ابتدا نخودها را پاک کنید و بشویید و در آبکش بریزید.

سپس آب را در قابلمه بزرگی به جوش برسانید.

نخودها را در آب جوش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا آب مجدد به نقطه جوش برسد.

در این زمان شکر و آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید. اضافه کردن آنها اختیاری است، فقط به حفظ رنگ و ظاهر نخودها کمک می کند و تاثیری روی طعم و مزه ندارد.

حدود 40 تا 60 دقیقه زمان دهید تا نخودها با شعله بالا بپزند و نرم شوند.

زمان پخت با توجه به سایز نخودها و سفتی و نرمی آنها متفاوت خواهد بود، تا حدی بپزید که کاملا نرم شوند ولی له نشوند و شکل ظاهری آنها حفظ شود.

اگر تمایل دارید کنسروهای زیبا و یکدستی داشته باشید با یک کفگیر، نخودهایی که بسیار ریز و پوک و توخالی هستند و به صورت چروکیده روی آب جمع میشوند جدا کنید و در ظرفی بریزید. میتوانید روی آنها نمک و فلفل و سرکه بزنید و نوش جان کنید.

شعله را خاموش کنید تا نخود از داغی بیفتد، حالا نمک و سرکه را اضافه کنید.

ابتدا مقدار کمتری از دستور نمک و سرکه بزنید و بچشید، اگر نیاز بود همه مقدار گفته شده یا مقدار بیشتری اضافه کنید.

نخودها را همراه با آبی که در آن پخته اند در شیشه های استریل خشک بریزید و درب شیشه ها را سفت و محکم ببندید.

شیشه ها را سر و ته روی سطح قرار دهید و چک کنید که نشتی نداشته باشند، اگر نشتی دارند درب را سفت تر کنید یا شیشه را تعویض کنید.

شیشه ها را به شکل سر و ته در قابلمه بزرگی بچینید و قابلمه را با آب شیر پر کنید.

قابلمه را روی شعله قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد، از زمانیکه آب به نقطه جوش رسید 30 دقیقه زمان دهید تا شیشه ها بجوشند.

شعله را خاموش کنید و اجازه دهید شیشه ها در همان قابلمه و آب کاملا خنک شوند.

سپس شیشه ها را روی سطحی قرار دهید و چک کنید که نشتی نداشته باشند، ترجیحا 24 ساعت شیشه ها را به همان صورت سر و ته در محیط قرار دهید.

اگر آب از شیشه ای خارج شد و نشتی داشت آن شیشه را به یخچال انتقال دهید و زودتر مصرف کنید، شیشه هایی که نشتی ندارند در محیط مانند کابینت یا انباری و حیاط خلوت و… برای حدود 6 ماه تا یکسال نگهداری کنید.

هر زمان درب شیشه ای باز شد آنرا در یخچال نگهداری کنید و سعی کنید در مدت کوتاهی مصرف کنید.

ترجیحا از شیشه هایی به اندازه مصرف هر وعده استفاده کنید که بلافاصله بعد از باز کردن درب شیشه، کنسرو را مصرف کنید.

من چون تعداد زیادی شیشه کوچک نداشتم به ناچار از شیشه های بزرگ استفاده کردم.

هر یک کیلو نخودفرنگی،۳ قاشق غذاخوری سرکه سفید و یک قاشق غذاخوری نمک نیاز داره البته نمک بستگی به ذائقه خودتون داره.

اگه بعد خنک شدن متوجه شدین آب از شیشه چکه میکنه هواگیری نشده و باید زودمصرف بشه.

موقع باز کردن درشیشه اول با نوک قاشق یا چاقو درب لاش رو باز کنید هوا ک بکشه به راحتی باز میشه.

دیدی بعد آبکشی توشیشه ریختم چروک شده بعد که هواگیری شد و آماده از چروکی درمیاد (بعضی ها هم میزارن داخل همون آبش تا سرد بشه بعد آبکش میکنن.)