وقت گذاشتن برای پخت پخت نان خانگی از لذتبخش‌ترین کارهاییه که به طور مستقیم با احساسات آدم در ارتباطه. این نان خانگی فوری رو حتما درست کنید و از عطر و طعمش لذت ببرید. در ادامه با نحوه پخت نان خانگی آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه نان خانگی با خمیر مایه

  • شکر 2 قاشق چای‌خوری
  • خمیر مایه 2 قاشق چای‌خوری
  • شیر یک سوم لیوان
  • بیگینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • آرد سفید حدود یک و یک سوم لیوان
  • روغن مایع 5 قاشق غذاخوری (یا 10 گرم کره نرم شده)
  • زرده تخم‌مرغ یک عدد
  • کنجد یک قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه یک قاشق غذاخوری

اين مقدار آرد و مواد برای 2 عدد نون بربری فانتزی و خونگی كافيه.


آموزش پخت نان بربری در منزل به صورت تصویری و مرحله به مرحله

مرحله اول، تست سالم بودن خمیر مایه

شكر و خمير مايه رو داخل ليوان شير بریزید و هم بزنيد. روی لیوان رو بپوشونید و حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید. اگر خمیر مایه شروع به حباب زدن کرد و افزایش حجم داشت، یعنی خمیر مایه سالمه.

طرز تهیه نان خانگی با خمیر مایه

نکته مهم: دمای شیر باید حدود 40 درجه سانتی‌گراد باشه. یعنی دمایی که دست رو نمی‌سوزونه.


مرحله دوم، آماده کردن خمیر

در ادامه بیكينگ پودر و نمک رو با آرد مخلوط کنید و آرد رو كم كم به خمیر مایه و شیر اضافه کنید. سپس شروع به ورز دادن خمیر کنید تا بافت خميری شکل بگیره و خمير به دست نچسبه. سپس روغن یا كره نرم شده رو به خمیر اضافه کنید و 5 دقيقه ديگه به ورز دادن ادامه بدید.


مرحله سوم، چونه گرفتن خمیر

در این مرحله خمير رو چونه کنید.

نان خانگی فوری


مرحله چهارم، پهن کردن خمیر

در این مرحله چونه‌ها رو با وردنه پهن کنید.طرز تهیه نان فانتزی خانگی

سپس خمیر پهن شده رو داخل ظرف فر كه از قبل چرب کرده‌اید قرار بدید و در ادامه روی خمير رو با چنگال خط بیندازید.

نحوه پخت نان خانگی


مرحله پنجم، استراحت دادن خمیر

روی خمير رو با سليفون بپوشونید.

آموزش نان خانگی بدون بهبود دهنده

نکته مهم: سليفون بايد با خمير فاصله داشته باشه تا وقتی خمير پف می‌کنه، خمیر به سلیفون برخورد نكنه.


مرحله ششم، رومال نان بربری خانگی

یک پارچه روی سلیفون بكشيد و به مدت 20 دقيقه به خمیر استراحت بديد. بعد از گذشت 20 دقيقه به آرامی و به طوری که پفش خمیر نخوابه، روی خمير رو زرده تخم مرغ براش كنيد و سپس كنجد و سياه دانه بپاشيد. اون قسمتهايی رو كه به چنگال خط انداخته بوديد رو دوباره خط بیندازید.

دستور پخت نان در منزل

 

نکته: برای اینکه در زمان خط انداختن خمیر، خمیر به پنگال بچسبه، اول نوک چنگال رو داخل آرد بزنيد و بعد روی خمیر بزنید تا خمير بهش نچسبه.


مرحله هقتم، پخت نان خانگی

فر رو از قبل گرم  کنید و سپس نون بربری خونگی رو داخل فر قرار بدید. فر رو روی رمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و حدود 12 تا 15 دقیقه زمان بدید تا نون بربری‌های فانتزی و خونگی ما آماده بشه.


فیلم طرز تهیه نان بربری خانگی