تو این مطلب با دستور پخت حلوا شیر رولی با نون میکادو مرحله به مرحله آشنا میشید. خیلی خوشمزه و شیک و مجلسیه. امیدوارم درستش کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای شهد حلوا شیر رولی
- شیر ۲ پیمانه
- شکر ۲ پیمانه
- گلاب و زعفران از هرکدام نصف استکان
مواد لازم برای تهیه حلوا رولی
- آرد ۲ پیمانه
- کره ۵۰ گرم
- روغن مایع سه چهارم پیمانه
- نان میکادو ۲ عدد
آموزش روش تهیه حلوا شیر رولی با نان میکادو
برای شروع ابتدا شیر و شکر رو روی حرارت مستقیم قرار میدهیم وقتی شکر کاملا حل شد، گلاب و زعفران رو اضافه میکنیم.
وقتی از کناره های ظرف شروع به جوشیدن کرد از روی حرارت برمیداریم.
سپس آرد رو حدود نیم ساعت با حرارت متوسط تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه، پس از نیم ساعت آرد رو الک میکنیم و میذاریم کنار.
توی همون ماهیتابه روغن و کره رو میذاریم روی حرارت بعد آرد رو بهش اضافه میکنیم و حدود ۵ دقیقه دیگه هم میزنیم.
سپس شیره حلوا رو به آرد اضافه میکنیم و تا زمانی که حلوا یک طرف ظرف جمع بشه هم میزنیم.
سپس حلوا رو میذاریم کنار تا کمی خنک بشه. حلوا اگه داغ باشه نون میکادو رو خمیر میکنه و اگه سرد باشه به نون میکادو نمیچسبه. کمی خنک بشه کافیه.
روی نان میکاد. با اسپری کمی آب یپاشید تا کمی مرطوب بشه. سپس حلوا شیر رو روی نون میکادو بریزید و با پالت یا پشت یک چاقوی بزرگ به طور کامل صاف و یکدست روی همه قسمت های نون پخش کنید.
نون میکادو رو به آرومی و با دقت رول کنید و دورش سلفون یا کیسه فریزر بپیچید و به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا خودش رو بگیره و بعد برش میزنیم. به دلخواه میتونید با شکلات آب شده تزئین کنید. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه حلوا شیر رولی با نان میکادو
- برای رول کردن حلوا، حلوانه خیلی گرم باشه نه خیلی سرد.
- اگه گرم باشه نون خمیر میشه و اگه سرد باشه حلوا به نون نمیچسبه.
- نون میکادو رو کمی مرطوب کنید.
طرز تهیه حلوا شیر قالبی
مواد لازم
- آرد نانوایی یا سفید دو پیمانه
- شکر دو پیمانه
- شیر یک و نیم پیمانه
- زعفران پودر شده یک قاشق چای خوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- کره یا مارگارین ۱۰۰ گرم
- روغن مایع تقریبا نصف پیمانه
طرز تهیه
آرد با حرارت شد ملایم حدودا نیم ساعت تفت میدیم مواظب باشید زیاد تغییر رنگ نده..شیر و شکر و زعفرون و پودر هل هم داخل قابلمه بریزید روی حرارت کم اجازه بدید شکر هل بشه اما شیر نجوشه.
آرد از تابه جدا و کره رو داخل تابه بندازید ارد و الک کنید و تا جایی که ارد از حالت پودر و بیسکویتی در بیاد و یکم بهم بچسبه روغن مایع بزنید اما زیاد روون نشه.
کم کم شیر اضافه و هم بزنید تا حلوا جمع بشه، حرارت کم باشه.
برای حلوا رولی باید حلوا شل تر برداشته بشه پس نصف مواد رو جدا کردم و نصف دیگه رو پنج دقیقه دیگه حرارت دادم تا سفت تر بشه و راحت از قالب جدا بشه.
نصف این مقدار برای یک نون میکادو تقریبا کافیه شاید یکم زیاد باشه. حلوا رو زیاد کلفت پهن نکنید ۳ میل باشه.
روی نون پلاستیک بکشید و ده دقیقه زمان بدید تا نون نرم بشه بعد رول کنید. حلوا باید داغ داغ باشه اگر نون خشک بود یعنی حلوا سفت بوده و میتونید از روی نون جمع کنید یکم آب بهش بزنید بزارید روی حرارت تا شل تر بشه و بازروی نون بکشید پس نگران نباشید اما اصلا آب روی نون اسپری نکنید چون نون حالت خیس و لاستیکی میگیره.
اگر نون خلوا خیلی نذم شد بازم میتونید خلوا رو روی خرارت بزارید سفت تر بشه روی نون بکشید پس فمر نکنید خراب شده میتونید گرم کنید باز (این نکته طلایی بود.)
حدودا یک ساعت رول بزارید یخچال یا نیم ساعت فریزر. چیزی دورش نکشید تا نون خمیری نشه ،بعدتزیین کنید و برش بدید هر چقدر بیشتر یخچال بمونه تمیز تر برش میخوره.
اگر از شکلات تخته ای بنماری شده برای تزیین استفاده کردید حتما یکم خامه بزنید تا گاناش بشه و خشک نشه و موقع برش زدن از سطح نون کنده نشه.
برای حلوا قالبی مواد رو داغ داخل قالب سیلیکونی بریزید با پشت قاشق صاف کنید میتونید یه دونه بیسمویت هم سایز قالب با کاتر برش بزنید و روش بزارید یا بعد از خارج کردن از قالب با شکلات به بیسکویت بچسبونید تا حلوا با کراست داشته باشید.
بزارید فریزر تا کاملا سرد بشه و براحتی از قالب جدا بشه.