حلوا یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی است که پای ثابت عزاداری و مناسبتهای مذهبی است. بدون شک حلوا زعفرونی یکی از خوش مزه ترین حلواهاست، با این دستور پخت اگه درست کنی عالی میشه. کاملترین نکات کلیدی حلوای زعفرونی مجلسی رو هم در آخر نوشتم.
مواد لازم برای تهیه حلوا برای مراسم ختم برای ۵۰ نفر
مواد لازم برای شربت
- آب ۲ لیوان
- شکر ۲ لیوان
- آرد ۲ لیوان
- روغن مایع ۱۰۰ گرم (نصف لیوان)
- کره ۱۰۰ گرم
- زعفرون دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- پودر هل نوک قاشق چای خوری (هل شکسته ۲ عدد)
- گلاب نصف لیوان
مواد لازم برای تهیه حلوا برای ۵۰ نفر
- آرد سنگک ۶ لیوان
- شکر ۶ لیوان
- روغن جامد ۴ لیوان
- روغن مایع ۱ لیوان
- کره ۱۰۰ گرم
- گلاب ۱ لیوان
- آب ۶ لیوان
- زعفران سابیده شده ۱ قاشق غذا خوری
- هل ۱ قاشق مرباخوری
دستور پخت حلوا برای مراسم ختم برای ۵۰ نفر
اول شربت حلوا رو درست کنید. آب و شکر رو بذارین روی حرارت تا شکر حل بشه حرارت کم باشه زعفرون و گلاب وهل رو اضافه کنید و ترکیب کنید و شربت رو بذارین کنار.
سپس داخل تابه آرد رو نیم ساعت تفت بدین تا بوی خامیش گرفته بشه و تغییر رنگ بده.
وقتی به رنگ نخودی رسید کافیه روغن و کره رو اضافه کنید.
اگر دوست دارین رنگ حلوا تیره بشه مثل من با روغن آرد رو مجدد بیست دقیقه سرخ کنید و در پایان شربت رو طی سه مرحله اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا حلوا از کف تابه جمع شود.
توجه داشته باشید که برای ماسوره زدن نیازی به گهواره کردن حلوا نیست. تا حلوا نرمه بردارین و پس از خنک شدن داخل قیف بریزین و به راحتی ماسوره بزنید و مابقی رو میتونید به حالت گهواره ای دربیارین و سپس داخل ظرف تزیین کنید.
نکات طلایی و فوت و فن های تهیه حلوا برای مراسم ختم برای ۵۰ نفر
- آرد حلوا رو باید حتما به مدت نیم ساعت تفت دهید تا رنگ و طعم بهتری بگیره فقط حتما باید مدام هم بزنید تا آرد شما نسوزد و حرارت حتما کم باشد.
- هرچه آرد رو بیشتر تفت دهید رنگ حلوا تیره تر میشه.
- بهتر است اجازه دهید شکر کامل حل بشه و بعد گلاب و هل و زعفرون رو اضافه کنید که عطرشون داخل حلوا حفظ بشه.
- شربت حلوا نباید اصلا بجوشد، شکر حل شود کافیه.
- بهتره از زعفران دم کرده حتما استفاده کنید تا در حلوا عطر و طعم خود را پس دهد.
- درتهیه حلوا از هر آردی میتونید استفاده کنید.
- اگر از طعم کره خوشتون نمیاد میتونید حرفش کنید و معادلش روغن جامد یا مایع بزنید، اما نکته کلیدی اینجاست که ترکیب روغن و کره بافت حلوا رو لطیف ترو عطر و طعمش رو دو برابر میکنه.
- برای ماسوره زدن حلوا حتما باید گرم باشد طوری که دستتون رو نسوزونه که راحت ماسوره بخوره.
- بهتره از تابه رویی یا مسی استفاده کنید که کف ظرفتون خراب نشه.