حلوا کفگیری زنجبیلی رو معمولا تو ارومیه و دیگر شهرهای آذربایجان برای مراسمها و عزاداریها آماده میکنن و به شکل کفگیری سرو و داخل سفره میذارن. در ادامه با دستور پخت حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه
- آرد سفید 800 گرم
- آرد نخودچی 200 گرم
- پودر قند 500 گرم
- کره 200 گرم
- پودر هل 3 قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل 4 تا 5 قاشق چایخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- زعفران دم شده غلیظ 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع یک سوم لیوان
- گلاب 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 200 گرم
- گردو 10 عدد
طرز تهیه حلوای کفگیری ارومیه با ارد نخودچی بدون ارد برنج
مرحله اول، تفت دادن آرد
برای شدوع ابتدا آرد رو الک کنید و داخل تابه بریزید و حدود 45 دقیقه تا یک ساعت با شعله کم تفت بدید. سپس آرد نخودچی رو هم اضافه کرده و حدود 15 دقیقه مخلوط دو تا آرد رو تفت بدید.
مرحله دوم، اضافه کردن کره و روغن
در این مرحله کره و روغن مایع و وانیل رو داخل تابه بریزید و به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله سوم، اضافه کردن ادویهها
بعد از اینکه مواد رو کمی تفت دادید از روی حرارت بردارید و بذارید کمی از داغی بیوفته. سپس پودر قند رو به مواد اضافه کنید.
سپس دستکش دست کنید و مواد رو که کمی از داغی افتاده با دست خوب ورز بدید تا مواد جمع بشه. مواد رو اونقدر ورز بدید تا پودر قند جذب آرد بشه و خمیر نرمی به دست بیاد.
در ادامه مواد حلوا رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت پودر هل و پودر زنجبیل و گردوی ریز خرد شده اضافه کنید و با دست خوب ورز بدید. حلوا رو یک طرف ظرف جمع کنید و با دست فشار بدید تا منسجم بشه. سپس با کفگیر به آرومی حلوا رو بردارید و داخل بشقاب سرو بذارید.
قسمت دیگه دیگه حلوا رو با زعفران و گلاب و حدود یک سوم لیوان روغن مایع مخلوط کنید و با دست ورز بدید، دوباره مواد رو یک طرف ظرف جمع و فشره کنید و با یک کفگیر حلوا رو بردارید و در بشقاب سرو بذارید.
البته درست کردن قسمت زعفرانی به سلیقه خودتون بستگی داره و میتونید همه حلوا رو یک رنگ درست کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه
- کمی از آرد رو بردارید و کمی که خنک شد، بذارید دهنتون، اگه به کامتون نچسبید، یعنی آرد به اندازه کافی تفت داده شده.
- همچنین میتونید ضد گرم دیگه روغن مایع بیشتر به حلوا اضالفه کنید و در عوض کمتر ورز بدید، اما در این صورت حلوا به تردی این حلوایی که دستورش رو خوندید نخواهد بود.
- اگه دوست دارید که حلوای کفگیری زنجبیلی سفیدتری داشته باشید، میتونید آرد نخودچی رو حذف کنید. اما آردنخودچی باعث ترد و خوشمزهتر شدن حلوا میشه.
- همچنین به دلخواه میتونید حلوا رو کف یک ظرف فشرده کنید و قالب بزنید.