حلوا کفگیری زنجبیلی رو معمولا تو ارومیه و دیگر شهرهای آذربایجان برای مراسم‌ها و عزاداری‌ها آماده میکنن و به شکل کفگیری سرو و داخل سفره میذارن. در ادامه با دستور پخت حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه

  • آرد سفید 800 گرم
  • آرد نخودچی 200 گرم
  • پودر قند 500 گرم
  • کره 200 گرم
  • پودر هل 3 قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل 4 تا 5 قاشق چای‌خوری
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم شده غلیظ 3 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یک سوم لیوان
  • گلاب 3 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع 200 گرم
  • گردو 10 عدد

طرز تهیه حلوای کفگیری ارومیه با ارد نخودچی بدون ارد برنج

طرز تهیه حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه با آرد نخودچی بدون آرد برنجمرحله اول، تفت دادن آرد

برای شدوع ابتدا آرد رو الک کنید و داخل تابه بریزید و حدود 45 دقیقه تا یک ساعت با شعله کم تفت بدید. سپس آرد نخودچی رو هم اضافه کرده و حدود 15 دقیقه مخلوط دو تا آرد رو تفت بدید.


مرحله دوم، اضافه کردن کره و روغن

در این مرحله کره و روغن مایع و وانیل رو داخل تابه بریزید و به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید.


مرحله سوم، اضافه کردن ادویه‌ها

بعد از اینکه مواد رو کمی تفت دادید از روی حرارت بردارید و بذارید کمی از داغی بیوفته. سپس پودر قند رو به مواد اضافه کنید.

سپس دستکش دست کنید و مواد رو که کمی از داغی افتاده با دست خوب ورز بدید تا مواد جمع بشه. مواد رو اونقدر ورز بدید تا پودر قند جذب آرد بشه و خمیر نرمی به دست بیاد.

در ادامه مواد حلوا رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت پودر هل و پودر زنجبیل و گردوی ریز خرد شده اضافه کنید و با دست خوب ورز بدید. حلوا رو یک طرف ظرف جمع کنید و با دست فشار بدید تا منسجم بشه. سپس با کفگیر به آرومی حلوا رو بردارید و داخل بشقاب سرو بذارید.

قسمت دیگه دیگه حلوا رو با زعفران و گلاب و حدود یک سوم لیوان روغن مایع مخلوط کنید و با دست ورز بدید، دوباره مواد رو یک طرف ظرف جمع و فشره کنید و با یک کفگیر حلوا رو بردارید و در بشقاب سرو بذارید.

البته درست کردن قسمت زعفرانی به سلیقه خودتون بستگی داره و می‌تونید همه حلوا رو یک رنگ درست کنید.


نکات مهم و فوت و فن های تهیه حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه

  • کمی از آرد رو بردارید و کمی که خنک شد، بذارید دهنتون، اگه به کامتون نچسبید، یعنی آرد به اندازه کافی تفت داده شده.
  • همچنین میتونید ضد گرم دیگه روغن مایع بیشتر به حلوا اضالفه کنید و در عوض کمتر ورز بدید، اما در این صورت حلوا به تردی این حلوایی که دستورش رو خوندید نخواهد بود.
  • اگه دوست دارید که حلوای کفگیری زنجبیلی سفیدتری داشته باشید، می‌تونید آرد نخودچی رو حذف کنید. اما آردنخودچی باعث ترد و خوشمزه‌تر شدن حلوا میشه.
  • همچنین به دلخواه میتونید حلوا رو کف یک ظرف فشرده کنید و قالب بزنید.

فیلم طرز تهیه حلوای کفگیری زنجبیلی ارومیه