حلوای دهین یکی از خوشمزه ترین حلوا های عراقیه دهینه که خیلی هم راحت و آسان درست میشه! به حلوای دهینه، حلوای نجفی، باقلوای نجفی یا باقلوای عربی هم معروفه. حلوای دهین از اون حلواهای پرطرفدار عراقیه که خیلی طرفدار داره. این حلوا عراقی عالیه پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید. بعد از امتحان کردنش دیگه طعم هرچی حلوا تا الان خوردینو فراموش میکنید. این حلوا سوغات شهر نجفه خیلیم مقوی و انرژی زاست.

مواد لازم برای تهیه حلوای دهین نجف

  • آرد ۳۰۰ گرم
  • شیر ۲۰۰ گرم
  • شکر ۶۰۰ گرم
  • کره یا روغن حیوانی ۲۲۰ گرم
  • پودر هل ۲ قاشق مرباخوری
  • شیره انگور ۳ قاشق سوپ خوری
  • پودر نارگیل به مقدار لازم
  • گردو به مقدار لازم
  • در صورت علاقمندی زعفران دم شده
  • کره برای چرب کردن ظرف به مقدار لازم
  • می توانید برای چرب کردن ظرف هم از روغن زیتون استفاده کنید

طرز تهیه حلوای دهین نجف

طرز تهیه حلوای دهین نجف
برای شروع ابتدا شکر و شیر را درون ظرف مناسب ریخته و مخلوط می کنیم.

کره ذوب شده را به آن اضافه نموده و پودر هل و شیره انگور و در حد مخلوط شدن هم میزنیم در این مرحله آرد را به مواد اضافه کرده هم‌میزنیم تا مواد همگن شود.

مایه حلوای ما آمادست آن درون ظرف مورد نظر ریخته و روی مواد را با پودر نارگیل و گردو می پوشانیم استفاده از مغزها می توانند به سلیقه شما تغییر کند و در فر ۱۶۰ درجه از پیش گرم شده به مدت ۲ ساعت می پزیم.

تایم پخت با توجه به سایز ظرف و قطر دهینه می تواند متفاوت باشد.

من از یک ظرف مربع ۲۱×۲۱ استفاده کردم ارتفاع دهینه من به نسبت زیاد هست و این ارتفاع می تواند به نصف این مقدار تغییر پیدا کند.

نکات مهم تهیه حلوای دهین نجف

  • انتخاب من ۴/۵ روغن زیتون و ۱/۵ کره ذوب شده بود ولی این می تونه سلیقه ای باشه ترکیب روغن حیوانی کره زیتون یا روغن مایع باشد.
  • من قبلا دهینه را با ۲/۳ مقدار شکر تحربه کردم که محصول حلوای سفت تری به من داد که وقتی از فر خارج میشد کاملا قابل برش زدن بود.
  • در رسپی فوق قسمت میانی دهینه موقعه خارج کردن از فر هنوز شل هست و بعد از سرد شدن بهتر کمی داخل یخچال باشد تا خودش را بگیرد و راحتتر برش بخورد.
  • دهینه به باقلوای نجفی هم معروف هست و شیرینی این محصول در حد باقلواست.
  • به علت نجوشیدن آرد در روغن و … شیرینی نسبت به حلواهای دیگر سالمتتر هست مخصوصا برای کسانی که مشکل گوارشی دارند.
  • این شیرینی قابلیت ماندگاری بالای دارد به علت وجود کره و … من پیشنهاد میدهم این محصول در یخچال و در ظرف دربدار نگهداری شود و فریز کردن این محصول هم هیچ مشکلی ندارد.
  • زمانی که پودر نارگیل رو و زیرو روی ظرف کاملا برشته و طلایی شد شیرینی ما آمادست.
  • شیره انگور برای داشتن رنگ تیره تر هست و می توانید جای آن زعفران دم کرده به آن اضافه کنید ولی این محصول به روش اورجینال شیره انگور دارد.