حلوا ارده یا حلوا شکری از دسرهای خوشمزه و مقوی و سنتی ایرانیه که به عنوان صبحانه هم مورد استفاده قرار می‌گیره. حلوا ارده رو به سادگی می‌تونید تو خونه درست کنید و از طعم خوبش لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه حلوا ارده خانگی با شیر خشک

  • ارده یک لیوان فرانسوی دسته‌دار سرخالی (یا کنجد یک تا 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار)
  • شیر خشک یک لیوان فرانسوی دسته‌دار سر پر
  • پودر قند یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • خلال پسته دو قاشق غذاخوری به دلخواه

طرز تهیه حلوا شکری با ارده و شیر خشک مرحله به مرحله

طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک و کنجد ساده و خوشمزه

مرحله اول، مخلوط کردن شیر خشک و پودر قند

برای شروع یک ظرف بزرگ انتخاب کنید و شیر خشک و پودر قند رو داخل ظرف بریزید و با هم ترکیب و سپس الک کنید.


مرحله دوم، اضافه کردن ارده

برای درست کردن حلوا ارده، به ارده نیاز داریم. ارده رو می‌تونید به صورت آماده تهیه کنید یا با استفاده از کنجد، تو خونه ارده درست کنید. برای درست کردن ارده با کنجد در خانه حدود یک تا دو لیوان کنجد رو در تابه بریزید و بدون روغن حدود پنج دقیقه تفت بدید.

سپس کنجد تفت داده شده رو آسیاب کنید. زمانی که کنجد به شکل پودر در اومد سه قاشق غذاخوری روغن کنجد یا روغن زیتون یا روغن مایع بهش اضافه کنید و دوباره به آسیاب کردن کنجد ادامه بدید.

کنجد رو تا زمانی باید آسیاب کنید تا اول حالت خمیری پبدا کنه و سپس حالت مایع پیدا کنه و تبدیل به ارده بشه، درست کردن ارده حدود نیم ساعت زمان میبره، هر چند دقیقه یک بار دستگاه رو خاموش کنید و زمان بدید تا دستگاه خنک بشه و نسوزه.

طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک مرحله به مرحله

در ادامه یک لیوان ارده رو به مخلوط شیر خشک و پودر قند اضافه کنید و با نوک انگشت به طور کامل مخلوط کنید و سپس با پشت دست روی مواد فشار بیارید و خوب بکوبید. فشار دادن با پشت دست باعث منسجم شدن حلوا ارده خونگی میشه.


مرحاه سوم، ریختن مواد حلوا ارده داخل قالب

داخل قالب مورد نظرتون رو کمی نمدار کنید و سپس داخل قالب کیسه فریزر بیندازید، به دلخواه کف قالب خلال پسته بریزید و حلوا ارده رو کف قالب بریزید و با دست فشرده‌اش کنید، اگه حلوا منسجم نشد و چسبندگی کافی نداشت مشکلی نسیت.

حلوا ارده رو حداقل 8 ساعت داخل فریزر بذارید تا خودش رو بگیره و سفت بشه. حالا خوشمزه ترین حلوا ارده خونگی آماده‌ست.

از ظرف در بیارید و پلاستیکش رو جدا کنید و تو ظرف درب دار و داخل یخچال نگه داری کنید.


نکات مهم و فوت و فن های درست کردن حلوا ارده خانگی

  • کنجد خیلی سریع میسوزه، بنابراین در زمان تفت دادن کنجد، شعله گاز رو روی ملایم تنظیم کنید.
  • شیر خشک مورد نیاز برای درست کردن حلوا ارده رو از مغازه‌های فروش لوازم قنادی تهیه کنید و عنوان کنید شیر خشک رو برای درست کردن حلوا ارده میخواید.
  • اگه تو خونه خلال پسته یا پسته نداشتید، می‌تونید بدون پسته حلوا ارده درست کنید.
  • برای تهیه ارده باید از شیر خشک قنادی استفاده بشه.
  • توجه داشته باشید که شیر خشکی از لوازم قنادی می‌خرید حتما بدون نمک باشه.
  • اگه خیلی شیرین دوست ندارید می‌تونید پودر قند 3/4 لیوان فرانسوی بریزید.
  • مقدار ارده‌ای که مصرف میشه با توجه به غلظت ارده متغیره. پس ارده رو کم کم اضافه کنید تا حلوا شل نشه.
  • اگه مواد سفت شد، کمی ارده اضافه کنید و همچنین اگه مواد شل شد ددوباره کمی شیر خشک اضافه کنید.

روش تهیه ارده

مواد لازم:
  • یک پیمانه کنجد
  • ۲قاشق غذاخوری روغن کنجد (یا روغن مایع)
طرز تهیه

مهم ترین نکته برای تهیه ارده خانگی اینه که کنجد با کیفیت و پوست کنده بخرید.

ابتدا کنجد رو داخل تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. ۷ دقیقه تفت بدید تا بوی خامی کنجد کاملاً گرفته بشه. در مرحله بعد کنجد بوداده شده رو داخل آسیاب یا غذاساز بریزید تا به شکل پودر دربیاد.

بعد آسیاب رو خاموش کرده و با قاشق کنجدها رو زیرو رو کنید. روغن رو اضافه کنید و دوباره آسیاب رو روشن کنید تا مخلوط بشه و حالت خمیری به خودش بگیره.

در چند مرحله آسیاب رو خاموش کرده و با قاشق زیر و رو کنید تا کنجد روان و شل بشه.

نکته ها

  • هر‌ چند دقیقه یک بار آسیاب خاموش بشه تا آسیابتون داغ نشه.
  • بهتره از روغن کنجد استفاده کنید ولی اگه نداشتید میتونید از روغن مایع معمولی استفاده کنید.