گلاب جامون یه شیرینی هندی شبیه لگیمات و بامیه هست و البته از نظر طعم و مواد و بافت باهاشون فرق داره. اما خیلی خوشمزه ست و طرز پخت راحتی داره. امیدوارم که درست کنید و این دستور پخت گلاب جامون براتون مفید باشه.
مواد لازم برای تهیه گلاب جامون
- آرد سفید ۵۰ گرم (حدود ۱/۳ لیوان)
- آرد سمولینا ۲۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
- شیر خشک قنادی ۱۰۰ گرم (حدود ۲/۳ لیوان)
- کره ۲۵ گرم
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای خوری
- شیر به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه شربت
- آب ۱.۵ لیوان
- شکر ۱.۵ لیوان
- گلاب ۱/۴ لیوان
- پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه گلاب جامون
برای تهیه گلاب جامون اول شهد رو درست کردم. شهدی که برای گلاب جامون استفاده میشه مثل شهد بامیه و زولبیا سفت نیست و رقیق تر هستش.
آب و شکر رو در ظرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم تا شکر حل بشه و بجوشه، وقتی شروع به جوش کرد، آب لیمو رو ریختم و هل اضافه کردم.
۵ دقیقه گذاشتم بمونه و در آخر زعفران و گلاب رو ریختم و از حرارت برداشتم و کنار گذاشتم که از دما بیفته و خنک بشه.
برای خمیر، آرد سفید الک شده، آرد سمولینا (بهتره باشه کمی تردتر می کنه در صورت جایگزینی آرد سفید بریزید)، شیر خشک و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کردم.
سپس کره نرم رو ریختم و با نوک انگشت به خورد هم دادم. شیر رو کم کم ریختم و خمیر رو با دست جمع کردم. خمیر کمی چسبندگی داره، اگر خشک بود ماست یا شیر بریزید.
خمیر رو یک کم ورز دادم، زیاد ورز دادن نمی خواد. ۱۰ دقیقه استراحت قرار دادم.
از خمیر گلوله هایی اندازه یک فندق (هر کدوم رو من ده گرمی جدا کردم) برداشتم و دستم رو کمی چرب کردم و توی دست گرد کردم.
داخل یک ظرف گود روغن ریختم و روی حرارت ملایم گذاشتم تا گرم و داغ بشه. گلوله های خمیری رو داخل روغن انداختم و سرخ کردم.
اول یک دونه جدا بزارید سرخ بشه اگر دیدید ترک می خوره به خمیرتون کمی شیر یا ماست اضافه کنید.
بعد از سرخ شدن از روغن خارج کردم و در شهد خنک قرار دادم.
برای گلاب جامون معمولا میزارند در شهد حدود دو ساعت بمونه و حتی تا زمان سرو توی شهد میشه بمونه (در یخچال قرار بگیره)، می تونید زودتر هم از شهد خارج کنید.
در کنارش هم می تونید از پودر پسته و خلال پسته استفاده کنید. برای من ۲۰ عدد به این سایز شد. نوش جان