قطاب کرمانی یه شیرینی سنتی و خوشمزه هست و امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. این قطاب کرمانی در فر و بدون روغن درست میشه و کاملا سالم و مقوی و خوشمزه ست.

مواد لازم برای تهیه قطاب کرمانی در فر

  • آرد حدودا ۵۰۰ گرم
  • کره ۲۰۰ گرم
  • پودر قند ۱۲۵ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد (باپوست ۶۸ بدون پوست ۵۸ گرمی)
  • ماست شیرین پر چرب ۶۰ گرم
  • گلاب ۶۵ گرم
  • وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
  • برای تزیین مقداری پودر قند و پودر هل برای غلطاندن

مغزی نارگیلی:

  • پودر نارگیل پر چرب ۳۰ گرم + پودر قند ۳۰ گرم + پودر هل ۱ قاشق چایخوری

مغزی گردویی:

  • پودر گردو ۳۰ گرم+ پودر قند ۳۰ گرم+ کنجد بو داده ۲۰ گرم+ پودر هل ۱ قاشق چایخوری

مغزی پسته :

  • پودر پسته ۳۰گرم + پودر قند ۳۰ گرم+پودر هل ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه قطاب کرمانی در فر بدون روغن بدون سرخ کردن

طرز تهیه قطاب کرمانی در فر

برای شروع ابتدا پودر قند و کره نرم رو با دور تند همزن اینقدر بزنید تا پفکی و حجیم بشه. یادتون باشه دور کاسه رو با لیسک تند تند تمیز کنید تا یکدست مخلوط بشن بعد تخم مرغ و وانیل اضافه کنید ۳۰ ثانیه مخلوط کنید.

بعد ماست و گلاب رو هم اضافه کرده و فقط در حدی که ترکیب بشن مخلوط کنید. نصف بیشتر آرد الک شده نمک و بیکینگ پودر رو هم اضافه کنید.

بقیه آرد روکم ‌کم اضافه کنید تا جایی که خمیرنرم و لطیف بشه. زیاد ارد بزنید خشک و بی کیفیت میشه. خمیر رو بزاریدش داخل نایلون در محیط خنک یک ساعت بهش استراحت بدید.

من دما محیط گذاشتم تو این فاصله مغزی ها رو جدا جدا مخلوط کنید و کنار بزارید بعد از استراحت از خمیر گلوله های ۱۵ گرمی جدا کنید پهن کنید به قطر ۳ میل باز کنید و داخلش از مغزی دلخواه بزارید و بهش فرم بدید یا گردش کنید یا فرم بیضی بدید و بچینید داخل سینی که خیلی کم با روغن جامد چرب کردید و یا کاغذ نسوز انداختید حتما خمیر ها رو بپوشونید که هوا نکشن چون خشک میشن.

فر برقی ۱۶۵/ گازی ۱۸۰ درجه از قبل داغ کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

تا حدی که کف و سطح شیرینی یکم رنگ بگیره کافیه در صورت تمایل. بعد اینکه کاملا خنک شد داخل پودر قندی که کمی پودر هل بهش زدید بغلتونید.

دقت کنید مدت زمان پخت تقریبیه و به سایز قطاب و یا دمای فرتون بستگی داره. به خاطر ماست و تخم مرغ خمیر نرم و لطیفیه داخل ظرف در دار جای خنک ماندگاری خوبی داره میتونید قبل اینکه پودر قند بزنید فریز کنید. دقت کنید مواد میانی کم یا زیاد نباشه.