قطاب کرمانی یه شیرینی سنتی و خوشمزه هست و امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. این قطاب کرمانی در فر و بدون روغن درست میشه و کاملا سالم و مقوی و خوشمزه ست.
مواد لازم برای تهیه قطاب کرمانی در فر
- آرد حدودا ۵۰۰ گرم
- کره ۲۰۰ گرم
- پودر قند ۱۲۵ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد (باپوست ۶۸ بدون پوست ۵۸ گرمی)
- ماست شیرین پر چرب ۶۰ گرم
- گلاب ۶۵ گرم
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
- برای تزیین مقداری پودر قند و پودر هل برای غلطاندن
مغزی نارگیلی:
- پودر نارگیل پر چرب ۳۰ گرم + پودر قند ۳۰ گرم + پودر هل ۱ قاشق چایخوری
مغزی گردویی:
- پودر گردو ۳۰ گرم+ پودر قند ۳۰ گرم+ کنجد بو داده ۲۰ گرم+ پودر هل ۱ قاشق چایخوری
مغزی پسته :
- پودر پسته ۳۰گرم + پودر قند ۳۰ گرم+پودر هل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه قطاب کرمانی در فر بدون روغن بدون سرخ کردن
برای شروع ابتدا پودر قند و کره نرم رو با دور تند همزن اینقدر بزنید تا پفکی و حجیم بشه. یادتون باشه دور کاسه رو با لیسک تند تند تمیز کنید تا یکدست مخلوط بشن بعد تخم مرغ و وانیل اضافه کنید ۳۰ ثانیه مخلوط کنید.
بعد ماست و گلاب رو هم اضافه کرده و فقط در حدی که ترکیب بشن مخلوط کنید. نصف بیشتر آرد الک شده نمک و بیکینگ پودر رو هم اضافه کنید.
بقیه آرد روکم کم اضافه کنید تا جایی که خمیرنرم و لطیف بشه. زیاد ارد بزنید خشک و بی کیفیت میشه. خمیر رو بزاریدش داخل نایلون در محیط خنک یک ساعت بهش استراحت بدید.
من دما محیط گذاشتم تو این فاصله مغزی ها رو جدا جدا مخلوط کنید و کنار بزارید بعد از استراحت از خمیر گلوله های ۱۵ گرمی جدا کنید پهن کنید به قطر ۳ میل باز کنید و داخلش از مغزی دلخواه بزارید و بهش فرم بدید یا گردش کنید یا فرم بیضی بدید و بچینید داخل سینی که خیلی کم با روغن جامد چرب کردید و یا کاغذ نسوز انداختید حتما خمیر ها رو بپوشونید که هوا نکشن چون خشک میشن.
فر برقی ۱۶۵/ گازی ۱۸۰ درجه از قبل داغ کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
تا حدی که کف و سطح شیرینی یکم رنگ بگیره کافیه در صورت تمایل. بعد اینکه کاملا خنک شد داخل پودر قندی که کمی پودر هل بهش زدید بغلتونید.
دقت کنید مدت زمان پخت تقریبیه و به سایز قطاب و یا دمای فرتون بستگی داره. به خاطر ماست و تخم مرغ خمیر نرم و لطیفیه داخل ظرف در دار جای خنک ماندگاری خوبی داره میتونید قبل اینکه پودر قند بزنید فریز کنید. دقت کنید مواد میانی کم یا زیاد نباشه.