قزل قولاق يا قارا قولاق؟ قولاق ترکمنی رو امتحان کردید؟ این غذای سنتی بینظیره یعنی با دیدن این طرز تهیه قولاق ترکمنی میری درستش میکنی از بس که عالیه! اصلا با خوردنش آدم باتریش فول میشه نه نه ده تا جون به جونش اضافه میشه!
مواد لازم برای تهیه قولاق ترکمنی
- پیاز ۳ عدد
- سیر ۷ حبه
- اسفناج ۴ قاشق (در صورت دلخواه )
- شیوید ۶ تا ۸ قاشق
- رب گوجه ۲ قاشق
- گوجه خشک به مقدار دلخواه (نبود ایرادی نداره)
- فلفل قرمز ۱ عدد (در صورت دلخواه)
- فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- نمک
- ماست ۴ لیوان
- نخود ۱تا ۱ و نیم لیوان
- عدس ۳/۴ لیوان
مواد لازم برای خمیر
- تخم مرغ در صورت دلخواه (بریزین بهتره)
- آب ۳/۴ لیوان
- نمک ۱ قاشق مربا خوری کمی کمتر
- آرد تا جایی که خمیر سفتی بدست بیاد
طرز تهیه قولاق ترکمنی
همه مواد رو مخلوط کنید ۵ دقیقه ورز بدین بزارین ۱۰ دقیقه استراحت کنه.
خمیر رو ۴ چونه کنید نه خیلی نازک که پشتش دیده بشه و نه زخیم به کمک وردنه باز کنید.
برش های مربعی بزنید و بزارین کنار. (خمیر رو روی هم نزارین دقیقا مثل خمیر اش رشته میمونه فقط شکلش مربعی یا مستطیلیه.)
در ادامه پیاز رو نگینی ریز کنید به همراه ۳ حبه سیر با روغن دنبه یا روغن مایع بزارین کمی طلایی شه.
حبوبات رو به همراه مقداری از شیوید و اسفناج کمی تفت بدین رب و فلفل سیاه رو اضافه کنید کمی تفت، آب و دو حبه سیر رنده شده و فلفل قرمز درسته بزارین حبوبات قشنگ بپزن و بعد ما بقی شیوید رو اضافه کنید.
حالا خمیرا رو یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید که خمیرا به هم نچسبن.
(ماست و دو حبه سیر رو بندازین داخل میکسر بزنید تا کاملا یکدست شه) وقتی خمیرا پختن و نرم شدن ماست رو اضافه کنید بزارین به جوش بیاد و نوش جان.
نکته های مهم پخت قولاق ترکمنی
- وجود فلفل قرمز اسفناج اصلا ضروری نیست حتی بدون شیویدم میتونید بپزین ولی خوشمزه میشه.
- از حبوبات هم میتونید فقط با عدس و نخود و یا ماش بپزین.
- رب اگه محلیه نیاز به تفت نیست اما اگه کارخونه ایه حتما خوب تفت بدین که بوی خامی رب گرفته بشه.
- میتونید از گوجه هم استفاده کنید بجای رب اما بزاری گوجه قشنگ بپزه و بوی خامی نده.
- من همیشه از گوجه خشک استفاده میکنم.