قیمه رشتی با گوشت چرخ کرده فوق العاده خوشمزه است. حتما امتحانش کنین عاشقش میشین. میدونستین اسم اولیه ی خورشت قیمه، خورشت لپه بوده؟ خورش قیمه تو شهرای مختلف به مدل های مختلفی پخته میشه که این خورش قیمه رشتی با گوشت چرخ کرده یکی از خوشمزه ترین خورش قیمه هاست.
مواد لازم برای تهیه قیمه رشتی با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
- گوشت چرخ شده 300 تا ۴۰۰ گرم
- لپه یک لیوان
- پیاز ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری سرپر
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر دارچین نصف قاشق چای خوری (به دلخواه)
- پودر گل محمدی 1 قاشق چای خوری
- لیمو امانی۳ عدد
- آبغوره ۱.۳ استکان
- زعفران دم کرده (قابل حذف) ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش قیمه رشتی با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
برای شروع ابتدا پیاز را با رنده درشت رنده کرده (یا خلال ریز) و در روغن با نمک و زردچوبه تفت داده تا سرخ بشه.
وقتی کاملا سرخ شد گوشت چرخ شده را اضافه کرده وقتی گوشت کاملا پخت رب را درهمان قابلمه در روغن تفت داده تا خوش رنگ بشه وطعم خامیش بره.
سپس ادویه ها شامل نمک و فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کرده و مجدد هم میزنیم تا تمام مواد باهم کاملا ترکیب بشه.
لپه پخته شده هم اضافه کرده و یک دقیقه تفت داده و در نهایت آب جوش و آبغوره و لیمو امانی هم اضافه کرده و در آخر پودر دارچین و گل محمدی رو روی خورشت می پاشیم و حرارت را کم کرده تا آب خورشت کم بشه و خورشت جا بیفتد. در اواخر پخت هم زعفران را اضافه کرده. نوش جان
روش دوم پخت خورشت قیمه رشتی
مواد لازم
- لپه یک لیوان
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز دو عدد متوسط
- سیب زمینی خلال شده دو عدد
- نمک و فلفل سیاه و کمی زردچوبه و زعفرون دم کرده و چوب دارچین به مقدار لازم
- لیمو عمانی دو عدد
- آب جوش دو تا سه لیوان
دستور پخت قیمه رشتی
لپه رو بعد از یه ساعت خیس خوردن جداگانه به مدت دو ساعت بپزید.
برای شروع پیاز و ریز خورد کرده با کمی روغن تفت بدین تا طلایی بشه. بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید هم بزنید تا گوشت و پیاز خوب با هم تفت بخورن و آب گوشت کشیده بشه.
سپس لپه پخته شده رو هم اضافه کنید و هر سه رو باهم کمی تفت بدین. نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و رب گوجه اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه ها بلند بشه و بوی خامی رب گرفته بشه.
دو لیوان آب جوش اضافه کرده بزارید با حرارت ملایم خورشت جا بیفته. در صورت تمایل میتونید لیمو عمانی هم اضافه کنید که من نکردم. زعفرون دم کرده و چوب دارچین اضافه کنید کمی آب لیمو یا آب نارنج اضافه کنید و اجازه بدین خورشت جا بیفته.
اواخر پخت چوب دارچین رو خارج کنید. نشانه ی جا افتادن خورشت هم اینه که به روغن میوفته. سیب زمینی ها رو هم خلال نازک کنید و بشورید و خشک کنید و داخل تابه سرخ کنید. نوش جان
استفاده از پودر دارچین (روش اول) کمی رنگ خورشت قیمه رو تغیید میده. اما استفاده از چوب دارچین بهتره چون که رنگ خورشت رو تغییر نمیده. فقط در آخر یادتون باشه تا چوب دارچین ها رو از خورش خارج کنید.