گراتن یک نوع غذای فرانسوی خوشمزه و پرطرفدار و محبوبه. گراتن یا گراتین (Gratin) نوعی تکنیک تهیه غذاست که روی غذا با پنیر رنده شده یا پودر سوخاری برشته و طلایی میشه. این غذا معمولا در یک ظرف مخصوص فر که دیواره ای نسبتا کوتاه داره در فر و تنور و زیر گریل آماده و در همان ظرف هم سرو میشه.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و بادمجان با سس بشامل
- 2 تا 3 عدد بادمجان بزرگ (میتونید به جای بادمجان از کدو سبز هم استفاده کنید.)
- 900 گرم سینه مرغ بدون پوست و استخوان
- 1/2 لیوان پوره گوجه فرنگی
- 2 تا 3 حبه سیر رنده شده
- 1 قاشق غذا خوری رب گوجه
- 1 قاشق چایخوری ادویه کاری یا ادویه مخلوط مخصوص مرغ
- 1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا
- 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن
- 1/2 لیوان آب گرم
- پنیر پیتزا یا موزارلا رنده شده به میزان دلخواه
- نمک و آویشن به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس بشامل (سس سفید)
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 1 قاشق غذاخوری روغن
- 1.5 قاشق غذاخوری آرد
- 1.5 لیوان شیر
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
آموزش دستور پخت گراتن مرغ و بادمجان با سس بشامل مجلسی و خوشمزه
برای شروع ابتدا پوست بادمجان یا کدو سبز ها را گرفته و به صورت حلقه ای با ضخامت نازک برش بزنید و داخل یک کاسه ی گود بریزید.
حدود 2 تا 3 قاشق روغن و نمک ریخته و هم بزنید، سپس بادمجان ها را کف ظرف پیرکس بچینید و در فر از قبل شده با دمای 200 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید.
زمانی که بادمجان ها را در فر گذاشتید، فوری مرغ را آماده کنید.
ابتدا سینه مرغ را مکعبی خرد کنید و در ماهیتابه روی حرارت متوسط بپزید حدود 20 دقیقه تا زمانی که تغییر رنگ دهند و آب مرغ کشیده شود.
سپس روغن بریزید و 3 دقیقه تفت دهید. ادویه ها را اضافه کنید و هم بزنید، پوره و رب گوجه را اضافه کنید و کامل مخلوط کنید و اجازه دهید 2 دقیقه دیگر بپزید.
سپس آب گرم را اضافه کنید و 5 دقیقه یا بیشتر بپزید تا سس غلیظ شود و از روی اجاق گاز بردارید.
بادمجان ها را از فر در آورده و مخلوط مرغ روی آنها بریزید.
برای آماده سازی سس بشامل، کره و روغن را در قابلمه ریخته روی اجاق آب کنید آرد را اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
سپس شیر را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گوله نشود نمک و فلفل بزنید و وقتی مقداری غلیظ از روی حرارت بردارید و روی مرغ بریزید و در آخر پنیر پیتزای رنده شده بپاشید و در فر 200 درجه سانتیگراد تا زمانی که پنیر آب شود و روی آن طلایی شود بپزيد.
نوش جان