شوید پلو با مرغ یه غذای ایرانی با عطر و بوی قدیمیه و نسبتا سریع آماده میشه. مرع رو برای شوید پلو با با آب خیلی کم و همراه با آب پیاز می پزیم.


مواد لازم برای تهیه شوید پلو با مرغ

  • مرغ (ترجیحا بدون پوست تا سس را بهتر جذب کند): من سه تکه کوچک استفاده کردم.
  • پیاز نسبتا درشت: دو عدد
  • فلفل دلمه ای سبز: نصف یک عدد
  • سیر: پنج شش حبه
  • کره: حدودا ۳۰ گرم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل پول بیبر ترکیه: به میزان دلخواه
  • رب: دو قاشق غذاخوری (رب من خانگی و کم رنگتر از ربهای کارخانه ای است)
  • محلول زعفران: به میزان دلخواه
  • برنج: دو و نیم پیمانه پلوپز
  • آب: سه و سه چهار پیمانه پلوپز
  • روغن: سه قاشق غذاخوری (چون پلو با سس خورش سرو میشود)
  • نمک: دو قاشق چایخوری سرخالی (نمک من، شوری کمی دارد)
  • شوید: دو و نیم قاشق غذاخوری
  • سیر: دو حبه (که از وسط برش میزنیم)
  • محلول زعفران: به میزان دلخواه

آموزش دستور پخت شوید پلو با مرغ ساده و خوشمزه

طرز تهیه شوید پلو با مرغ ساده و خوشمزه

مرغ را به محلول زعفران آغشته کرده و اجازه میدهیم ۲۰ دقیقه بماند تا زعفران به خورد مرغ برود.

سپس هر دو طرف مرغ را با روغن کمی سرخ میکنیم. روغن حتما کم باشد و مرغ فقط رنگ عوض کند، سپس آن روغن را دور میریزیم، چون آن روغن، بو میگیرد.

پیاز را به صورت نیم بند خرد میکنیم، خیلی نازک نشود، چون میخواهیم همراه با مرغ سروش کنیم، خیلی نازک باشد داخل مواد کاملا آب میشود. فلفل دلمه ای را هم به صورت رشته ای نازک خلالی میکنیم، نازکتر از چیزی که من خرد کرده ام.

سپس پیاز را با کمی روغن و با حرارت ملایم خوب تفت میدهیم تا نرم شود، دقت کنید که سرخ نشود، چون برای سس، پیاز را نیاز داریم. بعد فلفل دلمه ای را هم به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم.

فلفل دلمه ای که نرم شد، ادویه جات را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم.

در انتها، رب را اضافه میکنیم و مواد را مجددا تفت میدهیم تا رب خوشرنگ تر شده و طعم خامی اش برود.

در داخل قابلمه ی تهیه مرغ، کره را اضافه کرده و مرغها را داخل قابلمه میچینیم، سپس مواد پیازی را روی مرغها قرار میدهیم، در انتها آب یک عدد نارنج و زعفران را به مرغ اضافه میکنیم و یک چهارم پیمانه آب داغ را از طریق لبه های داخلی قابلمه مرغ میریزیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم با حرارت کاملا ملایم و قل های سوزنی، مرغ بپزد، پیازها به مرور داخل سس مرغ، آب خواهد شد و سس مرغ را طعمدار خواهند کرد.

مرغ که پخت و به روغن افتاد، خورش ما آماده است.

برای تهیه دمی شوید، برنج، آب، روغن، سیر، شوید خشک و نمک را داخل قابلمه و یا پلوپز میپزیم و گاهی هم میزنیم تا شوید به صورت یکسان با برنج مخلوط شود.

در انتها که کاملا آبش را کشید، در صورت تمایل مقداری محلول زعفران و چند تکه کره روی دمی قرار میدهیم و اجاره میدهیم تا برنج دم بکشد. بعد پخته شدن، حرارت را خاموش کرده و اجازه میدهیم برنج حدود ۲۰ دقیقه استراحت کند.

سپس پلو و مرغ را به همراه سس پیاز، سرو میکنیم. من حین سرو چند قطره نارنج تازه، روی مرغ چکاندم. نوش جان.

Rate this post