گلوکز مایع موارد مصرف زیادی داره. گلوکز رو میتونید به صورت آماده از از لوازم قنادی تهیه کنید یا اینکه خودتون تو خونه درست کنید.
اگه حوصله ندارید برید خرید، میتونید خیلی راحت توی خونه با هزینه خیلی کمتر گلوکز درست کنید. در ادامه با روش تهیه گلوکز مایع سفید در منزل مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه گلوکز مایع خانگی
- شکر یک لیوان
- آب یک لیوان
- آب لیموی تازه یک قاشق غذاخوری
- آب سرد یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه گلوکز مایع سفید در منزل با شکر و آب
مرحله اول، مخلوط کردن آب و شکر
برای شروع ابتدا شکر و آب رو داخل قایلمه میریزیم و روی حرارت متوسط میذاریم تا به جوش بیاد. مخلوط آب و شکر رو به طور مرتب هم میزنیم تا شکر کامل در آب حل بشه. به این نکته توجه داشته باشید که از قاشق فلزی برای هم زدن استفاده نکنید چون که باعث شکرک زدن میشه.
مرحله دوم، اضافه کردن آبلیمو
وقتی که مخلوز آب و شکر به جوش اومد، یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش رو اضافه میکنیم و حدود 15 تا 20 دقیقه روی حرارت رو به متوسط زمان میدیم تا مواد ریز بجوشه.
مرحله سوم، اضافه کردن آب سرد
وقتی که محلول قوام اومد و به غلظت مناسب رسید، آب سرد رو اضافه کنید تا به مخلول شوک وارد بشه. در این مرحله توجه داشته باشید که حرارت شعله حتما رو به پایین باشه تا محلول تغییر رنگ نده و کاراملی نشه.
مرحله چهارم، تست غلظت گلوکز
برای تست گلوکز، در یک ظرف کوچیک مقداری آب سرد بریزید و یک قاشق غذاخوری از محلول رو بریزید توی آب سرد و تستش رو ببینید.
محلول رقیق بعد اضافه کردن به آب سرد غلظت میگیره یعنی بعد اینکه داخل آب سرد میریزیم به غلظت میرسه.
در فیلم طرز تهیه گلوکز مایع نشون داده شده که بعد از تست داخل آب سرد غلظت چقدر باید باشه. اگه تست مثل فیلم بود فوری شعله رو خاموش کنید و گلوکز رو در یه ظرف دیگه بریزید و درشو ببنید تا خنک بشه.
اگه درش باز باشه زود روش خشک میشه. دیگه گلوکز غلیظ و شفاف ما آماده شده.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه گلوکز مایه در خانه
- گلوکز مایع در شیر عسلی، انواع شیرینی ها، گز، آبنبات ها، کیک و تزئینات مخصوص کیک، مربا، پاستیل، شربت بار و خیلی جاهای دیگه استفاده میشه و بهتره وقتی که توی دستور گفته شده حذفش نکنید.
- شما میتونید بجای گلوکز صنعتی، به راحتی گلوکز خونگی درست کنید.
- گلوکز مایع خونگی در کابینت به مدت 6 ماه ماندگاری داره.
- اگه گلوکز سفت شد، قبل از استفاده در مایکروفر یا روی بخار آب بذارید، خیلی زود رقیق میشه.
میشه بجای لیمو ابلیمو ریخت؟
میشه زهرا جان