فوکاچیا یک نان ایتالیایی خیلی خوشمزه هست که به فوکاچا هم معروفه. از لطافت و خوشمزگی این نون و خمیرش هرچی بگم کم گفتم! من که خیلی با خمیرش کیف کردم و لذت بردم، امیدوارم شما هم درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه نان فوکاچیا ایتالیایی اصل بدون ورز دادن
- آرد نان فانتزی ۵۰۰ گرم
- خمیرمایه خشک فوری ۶ گرم
- نمک ۸ گرم
- شکر ۵ گرم
- روغن زیتون ۲۰ گرم
- آب ۳۲۰ تا ۴۰۰ گرم (برای من ۳۵۰ گرم آب استفاده شد.)
دستور پخت نان فوکاچیا ایتالیایی اصل بدون ورز دادن
برای شروع ابتدا آب خمیرمایه و شکر با هم مخلوط میشن. سپس آرد رو اضافه کرده با لیسک مخلوط میکنیم تا جاییکه آرد اضافی نمونه سپس بهش روغن زیتون اضافه میکنیم.
من در ابتدا ۳۵۰ گرم آب ریختم و اوکی بود. دیگه احساس کردم خمیرم به آب اضافی نیاز نداره. اگر شما موقع همزدن احساس کردین خمیر خشکه یکم دیگه آب بریزید، حتی موقع فولد کردن خمیرچون با دست مرطوب انجام میدادم اینجوری باز یکم آب به خورد خمیر میرفت، در کل باید خمیر شل و چسبناکی داشته باشید.
خمیر نیاز به ورز نداره. روش رو مشما میکشیم و ۱۵ دقیقه بهش استراحت اول میدیم.
سپس با دست مرطوب خمیرو از اطراف بکشید بالا وتا بزنید وبهش ۲۰ دقیقه استراحت دوم بدین. حالا این بار خمیر رو به سمت داخل تا بزنید (فولد کردن) و بهش ۲۰ دقیقه استراحت سوم رو بدین.
در آخر یکبار دیگه خمیر رو به سمت داخل تا بزنید و اینبار بهش ۳۰ تا ۴۰ دقیقه استراحت بدین و بزارید حجم خمیر دو برابر بشه.
بعد خمیر رو روی سینی فر برگردونید و با دست مرطوب پهنش کنید. خیلی نازک پهن نکنید. روی خمیر با انگشت حفره بزنید و با گوجه و زیتون و رزماری پر کنید.
من از پنیر موزارلا گیلاسی هم استفاده کردم که دلبخواهیه میتونید حذفش کنید. من رزماری نداشتم بجاش کمی سبزی مرزه گذاشتم واسه تزیین. (آقا مرزه چه کم داره از رزماری!)
چون تو اصل نون اگه رزماری استفاده بشه عطر خوبی به نون میده. با کمی روغن زیتون کاور میکنیم و میره برای استراحت آخر به مدت ۲۰ دقیقه.
سینی میره تو فر خیلی داغ با دمای ۲۳۰ درجه به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه تا پخته بشه.
اگر روی نونتون رنگ نگرفت در آخر میتونین گریل رو بزنین. برای توستر دمای ۲۰۰ به مدت ۳۰ دقیقه.
آب رو از کمترین میزان بریزین اگر خمیر سفت بود کم کم بقیه رو اضافه کنین، در کل این نون خمیر شلی داره و توی استراحت ها خودشو جمع میکنه نگران نباشین. فر حتما داغ باشه.
امیدوارم که خوشتون اومده باشه. نوش جان
روش دوم
اول این نکته رو بگم که هرنونی که با ورز حسابی درست بشه قطعا بافت بهتری خواهد داد ! مگر اینکه بخاید تافتون درست کنید که اصلا بافت نداره.
فوکاچیا یه نون نیمه حجیمه که بدون ورز هم قابل قبوله. ولی خدایی دیگه برای نونهای حجیم دیگه خمیر رو ورز بدید!
علتش هم اینه که تا شما شبکه های گلوتنی خوبی نسازید، نمیتونید گازهای حاصله از تخمیر رو درست مدیریت کنید و اون گازهایی که فله ای تولید شدن براحتی هم در حین پخت خارج میشن و غالبا نونهایی که ورز درست وحسابی ندارن بافت قشنگی هم نخواهند داشت.
مواد لازم
- آرد ۴۰۰ گرم
- اب ۲۸۰ گرم
- مخمر فوری ۴ گرم
- نمک ۸ گرم
- شکر (فوکاچیا شکر نداره برای رنگ بهتر در فرهای خونگی حتما بزنید) ۷-۶ گرم
- روغن ۳۲ گرم
مواد رو با هم ترکیب کنید. ۳۰ دقیقه استراحت.
اولین کویل فولد
۲۰ دقیقه
دومین کویل فولد
۲۰ دقیقه
سومین کویل فولد (اگر دیدید خمیرتون هنوز خوب سطحش صاف و ترو تمیز نشده یه کویل دیگه انجام بدید)
۳۰ دقیقه استراحت
خمیر رو داخل قالب مورد نظر پهن کنید ، ضخامت خمیر در حد دو تا سه سانت باشه خوبه ! قالب من کوچیک بود ضخامت نونم زیاد شد!
۳۰ دقیقه استراحت نهایی
روی خمیر روغن زیتون بزنید و با انگشت هاتون محکم داخل خمیر با ضربه انگشت بزنید ! هرچی دلتون خواست روش بریزید. داخل فر داغ شده با دمای ۲۳۰-۲۴۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه بپزید!