فسنجون با گوشت قلقلی رو همه بلدین درست کنید اما من این روش رو از مادرم یاد گرفتم و طعم رستورانی داره و پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه فسنجون با گوشت قلقلی
- گردو 400 گرم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- پیاز برای داخل گوشت قلقلی 1 عدد
- پیاز داخل خورش 2 عدد نگینی ریز
- زردچوبه، نمک، فلفل به میزان لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- سیب یا به پوست گرفته 1 عدد
- شکر 100 گرم
- رب انار 5 قاشق غذاخوری
- رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
دستور پخت فسنجون با گوشت قلقلی و سیب درختی
اول گردوها رو آسیاب کنید بعد گردوهای آسیاب شده رو داخل ماهیتابه بدون هیچ روغنی 5 دقیقه تفت بدین و مدام هم بزنید که نسوزه. اینکار باعث میشه روغن بندازه.
بعد پیازهای نگینی رو کمی تفت بدین فلفل و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید حالا گردو ها رو اضافه و کمی تفت بدین. آب رو اضافه کنید و بذارید دو ساعت بپزه.
بعد از دوساعت به یا سیب تکه شده رو به مواد اضافه و میذاریم به مدت چهار ساعت بپزه این همون فوت کوزه گری هست.
تو این فاصله کوفته قلقلی ها رو آماده میکنیم.
گوشت چرخ کرده، پیاز، ادویه کاری، نمک، زعفرون رو با هم مخلوط و خیلی کم ورز بدین چون گوشتتون سفت میشه.
کوفته قلقلی های یک اندازه درست کنید و داخل ماهیتابه بچینید خیلی کم روغن بریزید و دو طرفشون رو سرخ کنید اگه زیاد سرخ بشه سفت میشه بعد کنار بذارید.
بعد از چهار ساعت به رو از قابلمه خارج کنید و با میکسر پوره کنید حالا پوره به رو با کوفته قلقلی ها و کمی نمک اضافه میکنیم و میذاریم یک ساعت دیگه بپزه.
بعد کمی زعفرون دمکرده به خورش اضافه و چاشنی فسنجون رو درست کنید.
رب گوجه رو داخل ماهیتابه 2 تا 3 دقیقه تفت بدین. حالا رب انار رو به رب گوجه اضافه و تفت بدین بعد داخل قابلمه بریزید.
من برای اینکه رنگ زیبایی به خورش میده رب گوجه اضافه میکنم. بعد شکر رو اضافه کنید. اگه فسنجون ترش دوست دارید اضافه نکنید.
در این مرحله میتونید یخ به داخل قابلمه اضافه کنید جهت روغن انداختن گردوها و اگه بذارید بیشتر بجوشه نیازی به یخ نیست من یخ استفاده نکردم.
فسنجون مجلسی ما آماده ست. نوش جان