دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده بایه طعم لذیذ و بی نظیر جزء بهترین غذاهای سنتی ایرانیه.
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- لپه پخته شده ۱/۲ لیوان (من ۳/۴ لیوان ریختم)
- برنج نیم دانه ۳/۴ لیوان
- سبزی دلمه شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید
- پیازچه ریز خردشده ۳/۴ لیوان
- پودر نعنا خشک نصف قاشق چایخوری
- سیر 3 تا 4 حبه
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، زیره سبز، پودر غوره به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- بادمجان دلمه ای ۴ عدد
- فلفل دلمه ای ۲ عدد
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- عصاره گوشت ۱ عدد
دستور پخت دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده
برای شروع برنج نیم دانه رو به همراه آب بمدت یک ساعت خیس میکنیم سپس آبکش کرده و اجازه میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سپس یک عدد پیاز بزرگ رو ریز خرد یا رنده میکنیم و با کمی روغن تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود.
بعد گوشت چرخکرده رو بهش اضافه و تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند.
لپه پخته شده برنج نیم دانه خیس خورده ،سبزی دلمه شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، پیازچه ریز خردشده، پودر نعنا خشک، سیر ریز رنده شده، نمک و ادویه ها و یک قاشق غذاخوری رب رو به مواد اضافه کرده و خوب با هم مخلوط وتفت میدهیم. (به مدت ۵ دقیقه)
در ادامه کلاهک بادمجانها را با دقت جدا کرده سپس داخل آنها را طوری که به دیواره بادمجان لطمه ای وارد نشود، خالی میکنیم گوجه ها و فلفل دلمه ای ها رو نیز بهمین شکل خالی می کنیم.
داخل قابلمه ای مناسب کمی روغن میریزیم و بادمجانها رو با حرارت ملایم سرخ کرده و از ظرف خارج میکنیم سپس با مواد میانی داخل سبزیجات پرمیکنیم داخل همان قابلمه که بادمجانها روسرخ کردیم یه قاشق غذاخوری رب روبا کمی روغن تفت میدهیم تاخامی رب گرفته شود.
سپس ازتکه هایی گوجه هایی که خالی کردیم و پوره شده به رب اضافه میکنیم عصاره گوشت و تکه های بادمجانهای خالی شده رو نیز اضافه وکمی تفت میدهیم سپس دلمه های آماده شده رو بصورت ایستاده کنار هم میچینیم و درب سبزیجاتو میزاریم وحدود ۲/۵ لیوان آب جوش بهش اضافه کرده و درب قابلمه رو میزاریم تا بمدت یه ساعت با حرارت ملایم بادمجانها درسس طعم دار کاملا پخته شوند و سس اش غلیظ شود. نوش جان
نکات مهم و فوت و فن های پخت دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده
- لپه ها روازشب قبل خیس کرده پس از خیساندن لپه آنرا آبکشی کرده وبه همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلممناسب اجازه میدهیم بپزد.
- بهتر است برنج نیم دانه رابه حالت آبکشی پخته تانیم پز شود درون قابلمه ای مقداری آب راروی حرارت قرار داده تا به جوش بیاید، سپس برنج را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم برای 5 تا 7 دقیقه بپزد.
- (وقتی دانه برنج را میان دو انگشت فشار میدهیم باید اطرافش نرم و مغز آن کمی خام باشد) وقتی برنج به این حالت رسیدآنرا آبکش میکنیم.
- برای گرفتن تلخی بادمجانها بعد از برش کمی نمک به روی بادمجان ها ریخته و برای نیم الی ۱ ساعت درون سبد آبکش قرار می دهیم تا تلخی بادمجان ها گرفته شود.
طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر گیلانی بدون گوشت
در ادامه طرز درست کردن بادمجون ماستی رو یاد دادم که جذب روغنش خیلی کمه و نیازی به روغن زیاد برای سرخ کردنم نداره.
مواد لازم بادمجان شکم پر گیلانی(دل دکونی)
- گردو ۱۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- گوجه ۲ تا ۳ عدد
- سیر ۳ حبه
- سبزیجات محلی مثل چوچاق، کاکوتی از هر کدام نصف لیوان (یا نعناع و جعفری ) (یا ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دلار)
- رب انار ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- دانه ی انار به دلخواه
- بادمجان قلمی ۵ تا ۶ عدد
- ماست
- روغن
- نمک و زردچوبه
طرز تهیه:
گردو و سبزیجات را کاملا سائیده کنید. گوجه را پوره کنید.
پیاز و سیر را رنده ی ریز یا چرخ کرده و در تابه نیم سرخ کنید.
پوره گوجه، سبزیجات ساییده، گردو و زردچوبه و نمک را اضافه و اندکی که تفت خورد حرارت را خاموش کنید. میتوانید رب و دانه ی انار را اینجا اضافه کنید، یا اینکه مثل من آخر کار روی بادمجان ها برس کنید.
بادمجان ها را پوست کنده و یک شیار در راستای طولی با چاقو روی آن بکشید طوری که بادمجان دو نیم نشده و فقط وسط آن باز شود.
به بادمجون ها نمک بزنید و ۲۰ دقیق کنار قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آنها آبکشی و خشک کنید و کاملا با دست یا برس، اطراف آنها را با هر نوع ماستی که دارید، بپچشانید.
در تابه روغن کم بریزید و دو طرف بادمجان ها را با در تابه ی بسته سرخ کنید.
وقتی که اندکی از داغی افتاد، مواد میانی را از شیار ها به داخل بادمجان قرار داده و در تابه ای که اندکی چرب کرده اید قرار دهید ،در تابه را ببندید تا با حرارت ملایم حدود ۲۰ دقیقه بپزد و مزه ها به خورد هم بروند.
بعد از پخت با رب و دانه ی انار تزئین و میل کنید.