اگه از طرفدارهای شیرینی دانمارکی هستید و دنبال یه دستور کامل و بی نقص و راحت هستید که نتیجهاش مثل شیرینی دانمارکی قنادی ها بشه، این دستور پخت شیرینی دانمارکی خونگی رو ار دست ندید.
شیرینی دانمارکی رو با اسم شیرینی گل محمدی هم میشناسن. شیرینی دانمارکی به خاطر بافت نرم و کرمیای که داره خیلی پرطرفداره.
تو طرز پخت این شیرینی دانمارکی شکر زیادی داخل خمیرش به کار نرفته.
مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه لیوان فرانسوی
- شکر پنج قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
- آرد تقریبا سه لیوان فرانسوی دسته دار (با ترازو حدودا ۳۵۰ گرمی لازمه)
- تخم مرغ یک عدد + یک سفیده
- کره پنجاه گرم
- خمیرمایه یک قاشق غذاخوری سرپر
- شیر ولرم سه چهارم لیوان فرانسوی دسته دار
- خامه صبحانه دو قاشق غذاخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
- کرمفیل خانگی به میزان لازم
- شربت بار یا عسل به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه کرمفیل
- شیر دو سوم لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- آرد یک سوم لیوان فرانسوی دسته دار
- گلاب یا وانیل به میزان لازم (انتخاب بین این ها به دلخواه)
دستور پخت شیرینی دانمارکی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
برای شروع ابتدا یک سوم از شیر، یک قاشق شکر و یک قاشق خمیر مایه را در ظرف گودی ریخته هم میزنیم. درپوش در گذاشته یک ربعی زمان بدهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
یک ظرف گود مناسب برداشته، یک تخم مرغ کامل و تخم مرغ بعدی سفیده را وارد ظرف گذاشته و زرده ان را برای رومال کنار بگذارید.
مابقی شیر، کره آب شده، خامه، شکر، نمک و زعفران را به تخم مرغ ها اضافه و حسابی هم بزنید.
خمیر مایه به عمل آمده را اضافه و مخلوط کنید.
مرحله به مرحله آرد الک شده را اضافه و خوب ورز دهید تا جایی که خمیر به دست نچسبد و خمیر نرم و لطیفی به دست بیاید.
خمیر را در ظرف گودی که چرب کردید قراردهید روی آن را به پوشاند در جای گرم به مدت یک تا یک ونیم ساعت قرارداده تا خمیر به عمل بیاید.
تا به عمل آمدن خمیر، کرمفیل و شربت بار را تهیه کنید.
برای تهیه کرمفیل شیر و شکر را روی حرارت قراردهید تا بجوشد شکر کاملا حل شود.
آرد را کم کم اضافه حسابی با دور تند هم بزنید تا آرد گوله گوله نشود.
بعد حل شدن آرد، وانیل یا گلاب را اضافه و بعد یک دور هم زدن از روی شعله برداشته تا خنک شود.
خمیر به عمل آمده را روی تخته کار مجدد حسابی ورز داده و خوب پهن کنید.
به شکل مستطیل خمیر پهن شده را با چاقو برش زده، کرم را لای خمیر ریخته و خمیر را رول کنید.
خمیر رول شده را به قطعات مساوی برش و به سینی فر منتقل کنید، روی خمیرهارا به مدت ده دقیقه پوشانده تا استراحت کند.
زرده تخم مرغ، زعفران و کمی کره آب شده را مخلوط و با آن خمیرها را رومال کنید.
خمیر ها را به فر با دمای ۱۸۰ درجه که از قبل روشن بوده انتقال دهید. (یک ربع تا بیست دقیقه برای پخت کفایت میکند.)
شربت بار درست کنید. برای تهیه شریت بار نصف لیوان فرانسوی دسته دار آب را با نصف لیوان فرانسوی دسته دار شکر، 4 قاشق غذاخوری گلاب و 2 قاشق غذاخوری زعفران را روی حرارت بگذارید، چندجوش که خورد و کمی غلظت گرفت شربت بارشما حاضر است.
مقداری شربت بار ته ظرف سرو ریخته، دانمارکی ها را به ظرف سرو منتقل کرده و مجدد شربت بار رابا قاشق روی شیرینی ها بریزید. نوش جان
نکات مهم و فوت و فن های تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه لیوان فرانسوی
- توجه داشته باشید تا آرد زیادی به خورد خمیر ندین چون بعد از پخت ممکنه شیرینی سفت بشه.
- دمای فر از قبل گرم شده با دمای صد و شصت به مدت بیست دقیقه.
- خمیر رو به قطر نیم ساعت باز میکنیم کرم رو یک سانت از لبه روی خمیر میریزیم و رول میکنیم و لبه ها رو بهم میچسبونیم و به دلخواه برش میزنیم اگر پر کرم دوست دارین دو لایه کرم بریزید.
- حتما لبه ها روبهم خوب بچسبونید.
روش دوم
طرز تهیه شیرینی دانمارکی خانگی به روش قنادی
مواد لازم
- آرد سـه و نیم لیوان
- تخم مرغ دو عدد
- کره پنجاه گرم
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- شکر نـصف لیوان
- خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق چای خوری
- شیر نصف لیوان
- آب ولـرم نصف لیوان
مـواد لازم بــرای کرم
- شیر یک لیوان
- گلاب یک سـوم لـیوان
- آرد قـنادی سـه قاشق غذاخوری
- نـشاسـته ذرت یک قاشق غذاخوری
- شکر نـصف لیوان
طرز تهیه
اول از هـمه باید کرم شیرینی دانمارکی درست کنیم و کنار بزاریم.
یک لیوان شیر به همراه سه قاشق آرد ویک قاشق نشاسته ذرت و شکر خوب باهم مخلوط کرده و ازصافی رد کنید داخل تابه بریزید و روی شعله ملایم با قاشق چوبی مدام بهم بزنید و قتی مقداری غلیظ شد یک سوم لیوان گلاب اضافه کنید به غلظت رسید از روی شعله بردارید.
داخل ظرف دیگه بریزید حتما روشو سلفون بکشید تا خشک نشه تو دمای محیط بزارید بمونه کامل خنک بشه.
بعد درست کردن کرم نوبت خـمیر اول از همه یک قاشق چای خوری شکر و یک قاشق غذاخوری خمیرمایه رو به آب ولرم اضافه کنید بهم بزنید سر لیوان بزارید ده دقیقه زمان بدید به عمل بیاد.
دو عدد تخم مرغ همراه وانیل با همزن دستی بزنید تا از لختگی دربیاد خمیر مایه به عمل اومده رو همراه شکر اضافه کنید و آرد الک زده رو طی سه مرحله اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدستی بدست بیاد.
خـمیر به پنج قسمت مساوی تقسیم کنید هرقسمت پهن کنید روشو کره نرم شده بمالید این کارو تا مرحله پنجم ادامه بدید بعد خمیر بشکل چونه دربیارید و به مدت دو ساعت داخل یخچال بزارید.
بعد از دوساعت خارج کنید به خمیر و وردنه نشاسته ذرت بمالید و خمیر به قطر نیم سانت باز کنید و برش بزنید کرم داخلش بزارید و لول کنید.
یک عدد زرده رو با یک قاشق چای خوری زعفران خوب بهم بزنید و شیرینی رومال کنید روشو خلال بادام یا کنجد بریزید.
فر از نیم ساعت قبل روی دمای دویست و بیست بزارید نون به مدت سی دقیقه داخلش بزارید بعد به مدت پنج دقیقه روی شیرینی گریل کنید بعد خارج کردن به صورت داغ روشو عسل یا شربت بار بزنید.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی شکلاتی
مواد لازم:
- 7 گرم خمیرمایه خشک فوری (یک قاشق غذاخوری)
- یک لیوان شیر ولرم (200 میلی)
- دو قاشق غذاخوری شکر
- یک بستهی 5 گرمی وانیل شکری
- دو قاشق غذاخوری روغن مایع
- یک عدد تخممرغ (زرده برای رومال)
- 420 گرم آرد (حدود سه لیوان)
- یک قاشق چایخوری نمک
برای چرب کردن خمیر:
- 100 گرم کره
برای وسط دانمارکی:
- شکلات شیری خرد شده
طرز تهیه:
خمیرمایه شیر شکر سفیدهی تخم مرغ و روغن مایع را داخل کاسهای خوب مخلوط کنید آرد و نمک را هم اضافه کنید(همهی آرد را یک جا اضافه نکنید) خمیر را 10 دقیقه خوب ورز بدید تا خمیر نرم و یکدستی تهیه شود روی خمیر را کمی چرب کنید و با نایلکس روی خمیر را بپوشانید و تا دوبرابر شدن حجم خمیر حدود یک ساعت استراحت دهید.
خمیر عمل آمده را هواگیری کنید و روی سطحی که کمی آردپاشی شده به ضخامت نیم سانت به شکل مستطیل باز کنید و با کرهی نرمی سطح خمیر را چرب کرده و تا بزنید.
داخل نایلکس خمیر را پچیده و 10 دقیقه داخل یخچال بگذارید.
دوباره روی سطح کار را خیلی کم آردپاشی کنید و خمیر را به شکل مستطیل باز کنید دو طرف کنارهها شکلات خرد شده قرار دهید و از دوطرف تا وسط خمیر رول کنید و برش بزنید و در سینی فری که کاغذ روغنی انداختهاید بچینید و کمی روی خمیرها را فشار دهید و با دستمال تمیزی رویشان را پوشانده و نیم ساعت استراحت دهید با مخلوط زرده و یک قاشق شیر رومال زده و در فری که روی 180 درجه گرم شده تا طلایی شدن روی دانمارکیها بپزید.
بعد از در آوردن از فر با عسل رقیق شده رومال زده و با فندق یا گردوی خرد شده تزئین کنید.