کوکی ترک دار شکلاتی وانیلی با همه کوکی ها فرق داره و قابل مقایسه نیست. کوکی به این دلبری و نرمی کی دیده تا حالا؟


مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی ترک خورده

  • آرد 160 گرم (حدود 1 و 1/3 پیمانه) (بهتره آرد رو با ترازو وزن کنید.)
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری استاندارد
  • نمک 1/4 قاشق چایخوری
  • شکر 2/3 پیمانه (اگه کم شیرین تر دوست دارید شکر را 1/2 پیمانه بریزید.)
  • پودر کاکائو 1/2 پیمانه
  • روغن 1/4 پیمانه
  • تخم مرغ به دمای محیط رسیده 2 عدد
  • وانیل 1/4 قاشق چایخوری
  • پودر قند به میزان لازم

طرز تهیه کوکی شکلاتی ترک خورده بدون کره

طرز تهیه کوکی ترک دار شکلاتی

آرد رو با بیکینگ پودر و نمک سه مرتبه الک کنید و کنار بذارید.

سپس شکر و پودر کاکائو و روغن رو داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. 2 تا 3 دقیقه با دور تند همزن بزنید تا شکر داخل مواد باز بشه.

بعد دو عدد تخم مرغ به دمای محیط رسیده رو دونه دونه به مواد اضافه کنید و هر تخم مرغ رو یک دقیقه با دور تند همزن بزنید. به همراه تخم مرغ آخر وانیل رو هم اضافه کنید.

سپس کل مخلوط آرد و بیکینگ پودر و نمک رو به یک باره اضافه کنید و با همزن در حد مخلوط و یکدست شدن هم بزنید.

یک مایه چسبنده به دست میاد. این مایه رو داخل ظرف بریزید و به مدت یک ساعت تا دو ساعت و نیم داخل فریزر بذارید تا کمی خودش رو بگیره و قابل فرم دهی بشه.

سپس از فریزر خارج کنید و مقدار از مواد بردارید و داخل دست فرم بدید و داخل پودر قند بغلتونید تا یک لایه نازک پودر قند دور تا دور مواد رو بگیره.و داخل سینی فر که کفش رو کاغذ روغنی انداختید با فاصله مناسب بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید و  وقتی که خنک شد از سینی فر جدا کنید.

قبل از خارج کردن از فر با خلال دندون پخته شدن کوکی ها رو امتحان کنید.

در این دستور کل 160 گرم ارد را اضافه میکنیم ولی نهایتا مواد کوکی شل و چسبنده ست که باید یکی دو ساعت مواد را در فریز استراحت بدید و مدام چک کنید هر وقت چسبندگی خمیر برطرف شد و خمیر قابل فرم دادن بود مواد را از فریز دربیاورید و شروع به گلوله کردن مواد کنید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوکی ترک دار شکلاتی وانیلی

  • تایم استراحت مواد کوکی در فریزر به سرمای فریزر شما بستگی داره. برای من حدود 2 و نیم ساعت زمان برد.
  • خمیرها را در پودر قند بغلتانید و با فاصله در سینی فر بچینید.
  • حتما فاصله بذارید چون کوکی ها در فر پف کرده و بزرگ میشوند.
  • کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
  • کوکی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان تمیز از داخل کوکی ها خارج شود بپزید.
  • فر برقی یا توستر دما 20 درجه کمتر.
  • بسته به سایز کوکی تایم پخت میتونه کمتر یا بیشتر بشه. کوکی های من بزرگ بودن و حدود 20 دقیقه پخت آنها زمان برد.
  • دقت کنید بعد از 10 دقیقه با خلال دندان مدام چک کنید هر وقت خلال دندان تمیز خارج شد کوکی ها را از فر دربیاورید اگر کوکی ها زیاد در فر بمانند خشک میشوند.
  • اجازه بدید کوکی ها کاملا خنک شوند و بعد آهسته از کاغذ روغنی جدا کنید.
  • بافت کوکی نرررم و کیکی هست.

پیشنهاد می‌کنم حتما امتحانش کنید.


کوکی براونی شکلاتی

با این مواد ۹ عدد کوکی بزرگ بدست میاد

مواد لازم
  • ۶۰ گرم پودر کاکائو
  • ۱۸۰ گرم شکر
  • ۵۵ گرم روغن زیتون و یا روغن مایع
  • ۱۰ گرم وانیل (مایع یا پودری)
  • ۲ عدد تخم‌مرغ
  • ۱۴۰ گرم آرد
  • ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک
  • ۹۰ گرم نوتلا (و یا شکلات سکه‌ای)
  • پودر قند برای غلتوندن
طرز تهیه

۱. با قاشق چای‌خوری از نوتلا به اندازه دو قاشق دو قاشق بردارید و روی سینی با فاصله بذارید. میتونید بوسیله قیف هم پایپ کنید. بعد داخل فریزر بذارید تا نوتلاها سفت بشن. بجای نوتلا از شکلات سکه‌ای هم میتونید استفاده کنید.

۲. داخل کاسه بزرگی پودر کاکائو رو الک کنید.

۳. شکر، روغن، وانیل و تخم مرغ رو بهش اضافه کنید.

۴. آرد الک شده، نمک و بیکینگ پودر رو باهاش مخلوط کنید.

۵. خمیر رو حدود ۲ ساعت در یخچال استراحت بدین.

۶. خمیر رو به ۹ قسمت کنید و هر قسمتش رو به شکل توپ درآرید.

۷. هر کدام از توپ‌ها رو با دست باز کنید و داخلش نوتلای سفت شده (و یا شکلات سکه‌ای) بذارید و لبه‌ها رو تا کنید و روشو ببندید.

۸. بعد داخل پودر قند حسابی بغلتونید.

۹. در فر از قبل گرم شده، با دمای ۱۷۰درجه (فن روشن) به مدت ۹دقیقه بپزید.

ممکن است این زمان کمی کمتر یا کمی بیشتر بشه. بهتره اول یک کوکی رو داخل فر بگذارید وتا زمان پخته شدن تایم بگیرید و بعد برای بقیه ی کوکی ها هم همون تایم رو درنظر بگیرید.


رسپی کوکی براونی نرم و خوشمزه

اول از همه بگم که این کوکی به شدت نرم و خوشمزه اس اما برای اینکه بخواین نرم در بیاد اول که خمیر رو نباید خیلی ورز بدین دوم نباید زیاد بزارینش توی فر همون 11 دقییقه براش کافیه و بهتره از مواد مرغوب برای تهیش استفاده کنین خب دیگه بریم سراغ رسپی.

مواد لازم برای تهیه کوکی براونی

  • 200 گرم شکلات تلخ 60٪
  • 125 گرم کره
  • 150 گرم شکر
  • 2 تخم مرغ بزرگ
  • 130 گرم آرد (دوصفر یا عادی)
  • 3 قاشق غذاخوری پودرکاکائو تلخ
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • یه پنس نمک
طرز تهیه

شکلات و کره رو روی حرات خیلی کم بزار تا ذوب بشن بعد بزار کنار تا خنک شه.

تخم مرغ و شکر رو 5 دقیقه با همزن برقی بزن، سپس شکلات و کره ی ذوب شده رو بهش اضافه کن.

آرد الک شده و پودر کاکائو و بیکینگ پودر و یه پنس نمک رو اضافه و خوب مخلوط کن بعد با یه قاشق اسکوپ بستنی یا قاشق عادی از خمیر بردار و روی سینی فر کاغذ روغنی انداخته بچین و کمی پهنش کن، بدون اینکه خمیر رو ورز بدی، شکلات چیپسیا رو بهش اضافه کن و 10 الی 11 دقیقه توی دمای 180 درجه بزار تا بپزه.

بعد که از فر بیرون اوردی نیم ساعت بزار استراحت کنه بعد میل کن.


طرز تهیه شکلاتی کوکی ترک دار با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

کوکی ترک دار یا شیرینی ترک یه نوع شیرینی با بافت نرمه که به خاطر شکل ظاهرش به این اسم نام داره که می توانید سریع تهیه کنید.

زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت 10 دقیقه

مواد لازم
  • 2 عدد تخم مرغ
  • نصف لیوان شکر
  • نصف لیوان روغن
  • 1 بسته بیکینگ پودر10گرم
  • 1 بسته وانیل 5گرم
  • 2 قاشق غذاخوری کاکائو سر پر (1 قاشق غذاخوری اگر از کاکائو تیره استفاده می کنید)
  • 1 پنس نمک
  • 1.5 لیوان آرد
برای غلطاندن بیرون
  • پودر قند زیاد
طرز تهیه

ابتدا تخم مرغ و شکر وانیل را با همزن بزنید. سپس روغن اضافه کرده و دوباره هم می زنیم.

سپس تمام مواد خشک را به ترتیب اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

از آنجایی که قوام آن کمی چسبنده است، از خمیر با استفاده از دو قاشق کمک بگیرید کمی بیشتر از نصف قاشق از خمیر گرفته می شود و به کمک قاشق دوم در ظرفی پر از پودر قند قرار می دهید.

با دست به وفور روی آن را با پودر قند می‌پوشانیم و در سینی فری که کاغذ روغنی انداخته‌ایم، در فاصله های مختلف می‌گذاریم.

تمام خمیر به این صورت آماده می شود و در سینی قرار می گیرد.

در فر 165 درجه به مدت 10 دقیقه بپزید. (اگر زیاد پخته شود ممکن است سفت شود. بیشتر از 10 دقیقه نگه ندارید) بافت کوکی باید نرم و مثل کیک باشد.