کوفته قلقلی مرغ یا ریزه کوفته مرغ غذای سالم و خوشمزه است که به همراه برنج یا با نون می‌تونید سرو کنید. در ادامه با طرز پخت خورشت کوفته قلقلی مرغ مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه خورش کوفته قلقلی مرغ

  • سینه مرغ کامل یک عدد
  • سیر 2 حبه
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری
  • گشنیز و جعفری خرد شده 50 گرم (2 قاشق غذاخوری)
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرگی 2 عدد
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورشت کوفته قلقلی خوشمزه با گوشت مرغ

طرز تهیه خورش کوفته قلقلی با مرغ چرخ کرده

مرحله اول، چرخ کردن مرغ

استخوان‌های سینه مرغ رو جدا کنید و چرخ کنید یا داخل غذاساز بریزید و میکس کنید.


مرحله دوم، مخلوط کردن مواد

یک پیاز رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید، سپس آب پیاز رو به طور کامل بگیرید، سیر رو هم ریز رنده کنید. مرغ چرخ شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز رنده شده، سیر رنده شده، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا رو داخل کاسه بریزید و مواد رو مخلوط کنید و خوب ورز بدید.


مرحله سوم، استراحت دادن به مواد

روی مایه کفته قلقلی رو بپوشونید و به مدت نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.


مرحله چهارم، آماده کردن کوفته قلقلی مرغ

بعد از گذشت یک ساعت، مواد رو از یخچال بیرون بیارید. کمی از مواد رو بردارید و به کوفته قلقلی‌ها کوچکتر از گردو درست کنید.


مرحله پنجم، سرخ کردن کوفته قلقلی‌ها

مقداری روغن داخل یک تابه بریزید و وقتی که داغ شد، کوفته قلقلی‌ها رو داخل روغن سرخ کنید.


مرحله ششم، آماده کردن سس

یک پیاز رو رنده کنید و مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و پیاز رو تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت بدید. سپس رب کوجه فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.


مرحله هفتم، رنده کردن گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی‌ها رو پوست بگیرید و رنده کنید و داخل تابه پیاز داغ بریزید هم بزنید تا با پیاز و رب گوجه مخلوط بشه. سپس نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و زمان زمان بدید تا سس به جوش بیاد و به غلظت مناسب برسه.


مرحله هشتم، پخت کوفته قلقلی مرغ داخل سس

وقتی که سس شروع به جوشیدن کرد، کوفته قلقلی‌ها رو به آرومی داخل سس بچینید. حرارت رو کمی کنید تا کوفته قلقلی داخل سس به آرومی بپزه و طعم بگیره. حدود نیم ساعت بعد، وقتی که سس روغن انداخت، خورش کوفته قلقلی مرغ آماده شده و می‌تونید سرو کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت خورش کوفته قلقلی مرغ

برای درست کردن کوفته قلقلی مرغ از سبزی معطر هم می‌تونید استفاده کنید. برای اینکار، دو قاشق غذاخوری سبزی معطر مثل گشنیر یا جعفری رو ریز خرد کنید و قبل از پخت با مایه کوفته قلقلی مخلوط کنید.


طرز تهیه خوراک کوفته قلقلی مرغ چرخ کرده با سیب زمینی

مواد لازم

  • چرخکرده مرغ ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • زرشک ۳ قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک (یا سبزی معطر دلخواه)
  • آلو خورشتی ۳-۴ عدد
  • نمک، فلفل، پاپریکا، پودرسیر، آویشن و زردچوبه به مقدار لازم
  • زعفران به مقدار لازم
  • رب گوجه ۱/۵ قاشق غداخوری سرخالی
  • پودر نان با سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد به مقدار لازم
  • سیب زمینی 4 عدد

طرز تهیه

ابتدا مرغ چرخکرده که ترکیبی از سینه و ران هست را در ظرف مناسبی میریزیم.

به ترتیب پیاز آبگرفته، ترخون خشک یا تازه یا سبزی معطر دلخواه، پودر نان، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن را اضافه کرده تمام مواد را ورز دهید تا یکدست شود.

در صورتی که مواد بعد از ورز دادن به انسجام مناسب نرسید می‌تونید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید.

سپس از مواد به اندازه کوچکتر از گردو برداشته و قلقلی کنید و در آرد غلطانده و در روغن سرخ کنید.

در این فاصله در قابلمه جداگانه پیاز خرد شده را با زردچوبه و رب تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

سپس چند عدد آلو اضافه کنید.

بعد از آن زرشک را که با شکر تفت دادیم را به مواد اضافه میکنیم.

سپس زعفران پودر شده را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم.

سپس قلقلی های مرغ سرخ شده را به سس اضافه کرده و روی شعله ملایم یکساعت تا کاملا جا بیفتد.

سیب زمینی هم سرخ کنید و و به همراه کته در کنار غذا سرو کنید

برای چرخ کرده مرغ از مخلوط ران و سینه مرغ فیله شده که با غذاساز میکس کردید استفاده کنید.