این چیز کیک یلدایی یه انتخاب خوشمزه و شیک و مجلسیه. پیشنهاد می‌کنم برای شب یلدا درستش کنید. امیدوارم که خوشتون بیاد.


مواد لازم برای تهیه چیز کیک یلدایی با پایه کیک اسفنجی

  • آرد سفید ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر ۱۰۰ گرم
  • بکینگ پودر ۱/۳ قاشق چایخوری
  • وانیل  ۱/۳ قاشق چایخوری
  • آب داغ ۶قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ قاشق غذاخوری

مواد پنیری

  • پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم
  • شکر ۱۲۵ گرم
  • خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
  • پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چایخوری

لایه قرمز:

  • آب یک لیوان
  • نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر ژله انار یک بسته

دستور پخت چیز کیک یلدایی با پایه کیک اسفنجی وانیلی ساده با پنیر خامه ای

طرز تهیه چیز کیک با پایه کیک اسفنجی وانیلی ساده با پنیر خامه ای

برای شروع اول زرده و سفیده تخم مرغ ها رو جدا می کنیم، بعد سفیده ها رو داخل یک کاسه می ریزیم و با دور تند همزن خوب مخلوط می کنیم.

بعد از ۱ دقیقه هم زدن سفیده، نصف شکر رو کم کم به کاسه اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر با دور تند هم بزنید طوری که اگر کاسه رو برگردوندید نریزه، بعد از اینکه سفید تخم مرغ اماده شد اون رو داخل یخچال قرار بدید.

حالا زرده های تخم مرغ رو با وانیل و باقیمونده شکر داخل یک ظرف دیگه میریزیم و با همزن دور تند می زنیم تا فرم بگیره و کرمی رنگ بشه.

بعد از اینکه زرده های تخم مرغ فرم گرفت آب داغ رو اضافه می کنیم و با همزن می زنیم.

حالا آرد رو با بکینگ پودر مخلوط می کنیم و دو یا سه بار الک می کنیم تا به طور کامل صاف و یکدست بشن.

آرد رو تو چندین مرحله به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و با لیسک خوب هم می زنیم تا مواد یکدست بشن.

بعد از اینکه آرد تموم شد سفیده تخم مرغ رو از یخچال خارج کنید و تو سه مرحله به مواد اضافه می کنیم و با لیسک فولد می کنیم.

حالا چند قطره رنگ سبز به موادمون اضافه میکنیم و خیلی آروم هم میزنیم.

داخل قالب کاغذ روغنی بزارید. حالا با مقدار خیلی کمی روغن مایع روی کاغذ روغنی رو چرب می کنیم و مواد رو داخل قالب می ریزیم و روی مواد رو با لیسک کاملا صاف و یکدست می کنیم تا قطر تمام نقاط یکدست بشه و در پایان کار تمیز در بیاید.

فر رو باید از ۲۰ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملا گرم بشه. بعد قالب رو داخل فر قرار بدید تا بپزه. برای پخت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی هست.بعد از پخت بزارید یه مقدار خنک بشه.

برای مخلوط پنیری اول پنیر خامه ای و خامه صبحانه و شکر رو داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید، بعد پودر ژلاتین رو به روش بن ماری حل کنید (سه قاشق غذاخوری آب سرد رو به اون اضافه کنید و بزارید روی کتری در حال جوش تا ژلاتین حل بشه.

پودرژلاتین حل شده رو به پنیر و خامه اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملا یکدست بشه. حالا مواد رو نصف میکنیم و به نصف مواد چند قطره رنگ خوراکی قرمز اضافه میکنیم.

حالا کیک رو از وسط نصف میکنیم طبق تصویر و دور تا دور قالب کمربندی قرار میدیم این کار رو با احتیاط انجام بدید که کیک ترک نخوره.

نصف دیگه کیک رو کف قالب میزاریم. حالا یه مقدار کیک رو با شربت (ترکیب آب و شکر) مرطوب کنید. بعد مواد چیز کیک رو مطابق تصویر داخل قالب میریزیم و‌ میزاریم داخل یخچال به مدت ۴،۵ ساعت تا ببنده.

برای لایه بالایی چیز کیک یک بسته ژله انار رو داخل نصف لیوان آب جوش حل کنید. نصف لیوان آب و یک قاشق نشاسته ذرت رو با هم مخلوط کنید و بزارید روی حرارت ملایم تا غلظت فرنی پیدا کنه.

بعد ژله رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. بزارید یه مقدار روی حرارت بمونه. بعد از خنک شدن لایه آخر رو اضافه کنید و دوباره بزارید داخل یخچال به مدت ۲ ساعت دیگه تا ببنده.

برای تزیین هم من از خامه فرم گرفته انار دون شده و خلال پسته استفاده کردم.

تو این فاصله شربت انار رو آماده کنید. داخل یک قابلمه آب انار رو می ریزیم نشاسته ذرت رو اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا غلیظ بشه.

بعد شکر و آبلیمو رو اضافه میکنیم و میزاریم روی حرارت ملایم و مرتب هم میزنیم تا به غلظت لازم برسه.حالا بزارید شربت انار یه مقدار خنک بشه.

سینی فر رو خارج کنید و مرنگ پخته شده رو از کاغذ روغنی جدا کنید و داخل ظرف بچینید. در آخر شربت انار رو روی دسر بریزید و با دانه های انار و خلال پسته روی اون رو تزیین کنید و بلافاصله سرو کنید.

طرز تهیه مرنگ با سس انار

  • سفیده تخم مرغ 6 عدد
  • شکر 1 و نیم فنجان
  • وانیل 1 قاشق چایخوری
  • آب لیمو 1 قاشق چایخوری
  • نشاسته ذرت 2 و نیم قاشق چایخوری
  • دانه انار به مقدار لازم
  • خلال پسته به مقدار لازم

طرز تهیه سس انار:

  • نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
  • آب انار ۱ لیوان
  • شکر یک فنجان
  • آبلیموی تازه چند قطره

سفیده های تخم مرغ رو در دمای محیط قرار بدید.

سفیده های تخم مرغ رو داخل کاسه همزن بریزید و با سرعت متوسط بزنید تا فرم بگیره و رد پره های همزن روی اون بمونه.

بعد شکر رو قاشق قاشق اضافه کنید و با سرعت بالا بزنید تا سفیده سفت بشه و وقتی همزن رو بلند می کنید سفیده حالت سفت و خشک داشته باشد.

وانیل و آب لیمو رو اضافه کنید و هم بزنید.

در آخر نشاسته ذرت رو روی سفیده بپاشید و خیلی آروم ترکیب کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی بندازید. سفیده فرم گرفته رو داخل قیف به همراه ماسوره بریزید و روی سینی فر به شکل مورد نظر و با 3 سانت بزنید.

سینی رو داخل فر که از قبل با دمای ۱۲۰ درجه گرم شده قرار بدید و نیم ساعت زمان بدید تا بپزن.