کرم کارامل یک دسر معروف و محبوب در سراسر دنیا هست و بافت نرمی داره و خیلی خوشمزهست. کرم کارامل به اسمهای کارامل کاستارد یا فلن هم شناخته میشه. در طرز تهیه اصلی کرم کارامل ژلاتین وجود نداره و فقط با تخممرغ و شیر و شکر و وانیل تهیه میشه.
کرم کارامل رو هم با فر و هم بدون فر میتونید آماده کنید که در ادامه به هر دو روش پخت اشاره شده. در ادامه با دستور پخت کرم کارامل ساده بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کرم کارامل بدون فر برای 4 نفر
مواد لازم برای تهیه کارامل
- شکر سفید 4 قاشق غذاخوری سر صاف (به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری)
- آب 4 قاشق غذاخوری (به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری)
مواد لازم برای تهیه کرم (یا کاستارد)
- تخممرغ 2 عدد
- زرده تخممرغ 2 عدد
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- شکر سفید 4 قاشق غذاخوری سر صاف
- شیر پر چرب دو و نیم تا سه فنجان (دو سوم فنجان به ازای هر نفر)
طرز تهیه کرم کارامل ساده خانگی در قابلمه بدون فر در خانه
مرحله اول، آماده کردن کارامل
برای تهیه کارامل چهار قاشق غذاخوری شکر و آب رو داخل یک شیر جوش یا قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بذارید. نیازی به هم زدن نیست و باید کمی صبر کنید تا شکر در آب حل بشه.
وقتی که شکر حل شد و شروع کرد به تغییر رنگ دادن مثل تصویر زیر، خیلی آروم کارامل رو هم بزنید جوری که به دیوارههای ظرف برخورد نکنه و فقط رنگ طلایی پخش بشه.
آروم هم بزنید و صبر کنید تا کارامل کمی طلایی بشه و سپس از روی حرارت بردارید.
دقت کنید که وقتی رنگ کارامل طلایی شد، از روی حرارت بردارید چون اگه قهوهای رنگ بشه ممکنه که بو و طعمش کمی به تلخی بزنه که همه دوست ندارن.
همچنین به دلیل اینکه قابلمه داغه، وقتی که حرارت رو خاموش میکنید، کارامل به پخت ادامه میده و تا کارامل رو داخل ظرف بریزید قهوهای میشه.
پس بنابراین وقتی که طلایی شد از روی حرارت بردارید تا خیلی قهوهای رنگ نشه.
مرحله دوم، ریختن کارامل داخل ظرف
بعد از برداشتن کارامل از روی حرارت، کارامل رو به سرعت با قاشق داخل ظرفهایی که برای پخت کرم کارامل در نظر گرفتید بریزید و ظرف رو کمی بچرخونید تا تمام کف ظرف به کارامل آغشته بشه.
کارامل اگه کمی بمونه، سریع سفت میشه و مجبور میشید دوباره بهش حرارت بدید تا روان بشه.
مرحله سوم، تهیه کرم کارامل
برای تهیه کرم، دو عدد تخممرغ کامل و دو عدد زرده رو داخل یک کاسه بشکنید.
سپس وانیل و شکر رو داخل یک کاسه بریزید و با هم زن دستی هم بزنید تا شکر در تخممرغ حل بشه و دیگه بلور شکر در تخممرغ نباشه.
شیر رو داخل شیر جوش بریزید و روی حرارت زیاد بذارید تا گرم بشه.
شیر نباید به دمای جوش برسه و همین که شیر از کنارههای ظرف شروع به حباب ریز زدن کرد کافیه و شیر رو از روی حرارت بردارید.
زیر کاسهای که تخممرغها داخلش هستند یک دستمال خیس بذارید تا فیکس بشه و تکون نخوره.
سپس با یک دست شیر گرم رو آروم آروم به تخممرغ اضافه کنید و با دست دیگه مواد رو با همزن مرتب هم بزنید.
بعد از اضافه کردن شیر، مخلوط به دست اومده رو یک بار از صافی رد کنید تا اگه قسمتهای از تخممرغ هنوز حالت لختگی یا ژلهای داشت جدا بشه و در آخر کرم کارمل یکدست و صاف و حرفهای داشته باشیم.
سپس اگه روی روی مواد کف ایجاد شد، کف رو جدا کنید و دور بریزید تا در آخر نتیجه بهتری بگیرید و یک کرم کارامل حرفه ای داشته باشید.
مرحله سوم، پختن کرم کارامل روی گاز
مایع کرم کارمل رو داخل ظرفهایی که کارامل رو ریختید بریزید.
برای تهیه کرم کارامل داخل فر، چهار برگ دستمال کاغذی رو تا کنید و کف سینی فر یا یک سینی دیوارهدار دیگه که مناسب فر باشه بذارید.
سپس هر یک از کاسهها رو روی دستمال کاغذی بذارید و داخل سینی فر به آرومی آب جوش بریزید به طوری که نصف ارتفاع کاسههای کرم کارامل رو بگیره. اگه ارتفاع آب از نصف ظرفها بیشتر بشه، ممکنه که در زمان پخت به دلیل جوشیدن آب، آب داخل کرم کارامل بریزیه و خرابش کنه.
فر رو از قبل گرم کنید و دما رو بین 160 تا 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. حرارت فر از کف باشه. سینی رو به آرومی داخل فر بذارید و حدود 35 تا 40 دقیقه زمان بدید تا کرم کارامل بپزه و آماده بشه.
برای اینکه متوجه بشیم کرم کارامل پخته یا نه، بعد از گذشت حدود 35 دقیقه درب فر رو باز کنید و با یک دستمال، یکی از کاسههای کرم کارامل رو کمی تکون بدید. کرم کارامل خیلی نباید حالت مایع و لرزشی داشته باشه و باید حالت ژلهای داشته باشه.
برای پخت کرم کارامل بدون فر در قابلمه، چهار برگ دستمال کاغذی رو تا کتید و کف یک قابلمه بزرگ بذارید. سپس هر یک از کاسهها رو روی دستمال کاغذی بذارید و داخل قابلمه به آرومی آب جوش بریزید به طوری که نصف ارتفاع کاسههای کرم کارامل رو بگیره.
اگه ارتفاع آب از نصف ظرفها بیشتر بشه، ممکنه که در زمان پخت به دلیل جوشیدن آب، آب داخل کرم کارامل بریزید و خرابش کنه. از دستمال کاغذی به این دلیل استفاده میشه که در زمان پخت و جوشیدن آب کاسهها دچار ارزش میشن و ممکنه مقداری از کرم کارامل بیرون بریزه یا شکل نهاییش به هم بخوره. اما دستمال کاغذی که زیر کاسه میذاریم جلوی این لرزشها رو میگیره.
قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید به طوری که آب ریز بجوشه. اگه حرارت شعله زیاد باشه، آب در هنگام جوشیدن ممکنه وارد کرم کارامل بشه و باعث خراب شدنش بشه. درب قابلمه رو هم نصفه بذارید به طوری که بخار آب بتونه خارج بشه. اگه درب قابلمه رو کامل بذارید، بخار آب که روی درب قابلمه جمع میشه، داخل کرم کارامل میچکه و باعث خراب شدنش میشه. همچنین میتونید درب قابلمه دمکن بپیچید.
بعد از گذشت حدود 40 دقیقه درب قابلمه رو بردارید و چک کنید که کرم کارامل پخته یا نه.
برای اینکه متوجه بشیم کرم کارامل پخته یا نه، بعد از گذشت حدود 35 دقیقه درب قابلمه رو بردارید و با یک دستمال، یکی از کاسههای کرم کارامل رو کمی تکون بدید. خیلی نباید حالت مایع و لرزشی داشته باشه و باید حالت ژلهای داشته باشه.
بعد از اینکه کرم کارامل پخت، زمان بدید تا کامل خنک بشه. کرم کارامل هر چقدر خنکتر بشه، سفتتر میشه و بیشتر خودش رو میگیره.
سپس با یک چاقوی کوچیک کنارههای کرم کارامل رو از دیوارههای ظرف جدا کنید و سریع داخل یک بشقاب برگردونید و کمی صبر کنید تا از ظرف جدا بشه. میتونید به آرومی چند ضربه به ته ظرف بزنید تا کرم کارمل جدا بشه.
برای جدا کردن کرم کارامل از ظرف، چاقو رو به آرومی به صورت عمودی وارد و خارج کنید. چاقو رو دور ظرف نچرخونید چون کرم کارامل رو تکه تکه میکنه.
کرم کارامل رو داخل ظرف برگردونید.
به دلخواه روی کرم کارامل چند تا دونه بلور نمک بپاشید و سرو کنید. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه کرم کارامل
- برای تهیه کارامل بهتره که از قابلمه یا شیر جوشی استفاده کنید که رنگ داخلش سفید باشه یا از قابلمه یا شیر جوش استیل استفاده کنید. چون که رنگ سفید یا استیل باعث میشه که رنگ طلایی رنگ یا قهوهای رنگ شدن کارامل رو زود متوجه بشید و به موقع از روی حرارت بردارید. اما اگه رنگ شیر جوش یا قابلمه سیاه و تیره باشه ممکنه که در تشخیص تغییر رنگ کارامل دچار خطا بشید.
- در هنگام ریختن کارامل داخ ظرف خیلی دقت کنید، چون که دمای کارامل داغ خیلی بالاست و از دمای آب جوش بیشتره و قابل مقایسه نیست و یک قطره کارامل میتونه آسیب جدی به پوستتون بزنه.
- برای تهیه کرم کارمل ظرفهایی انتخاب کنید که قابلیت تحمل دمای بالا رو داشته باشن و بتونن دمای فر رو تحمل کنن.
- اگه شیر خیلی داغ بشه، در زمان اضافه کردن شیر به تخممرغ، تخممرغ دچار شوک میشه و به طور ناگهانی و سریع پخته میشه و طعمش عوض میشه. اما ما برای تهیه یه کرم کارامل حرفهای و خوشمزه نیاز داریم تا تخممرغ خیلی خیلی آروم پخته بشه.
- برای تهیه کرم کارامل از شیر غلیظ استفاده کنید. اگه شیر غلیظ نبود، میتونید شیر رو بجوشونید تا یک چهارم از حجم شیر کم بشه و وقتی که خنک شد، برای پخت کرم کارامل استفاده کنید.
- برای تهیه کرم کارامل از تخم مرغ بزرگ استفاده کنید. اگه تخممرغهاتون کوچیک هستند، یک تخممرغ دیگه اضافه کنید. حالت ژلهای کرم کارامل به دلیل استفاده از تخممرغ هست و اگه مقدار تخممرغ کم باشه کرم کارامل نمیبنده. از دلایل شل شدن و نگرفتن کرم کارامل استفاده از تخممرغ کم و کوچیکه.
- برای تهیه کرم کارامل از وانیل خوب و مرغوب استفاده کنید تا بوی تخممرغ رو کامل بگیره، چون که همه بوی تخممرغ رو دوست ندارند.
- کرم کارامل یه دسر جهانی معروفه و رسپی شناخته شدهای داره، پس مواد دیگهای بهش اضافه نکنید تا بتونید یک کرم کارمل کلاسیک و حرفهای داشته باشید.
- داخل مواد کرم کارامل به اندازه یک پینچ (نوک قاشق چایخوری) نمک باید بریزید یا اینکه میتونید مثل این دستور در آخر خیلی کم به اندازه چند تا دونه بلور نمک روی دسر بپاشید و بعد سرو کنید. این جوری بلور نمک به طور جداگانه داخل بزاق حل میشه و طعم خیلی بهتری بهتون میده.
خیلی عالی و کامل بود من درست کردم عالی شد ممنون
خواهش می کنم. نوش جان