با این روش پخت کیک یزدی حاج خلیفه خدمتتون رسیدم تا دستور این خوشمزه جذاب رو بدم بهتون. رسپی کیک یزدی به روش های دیگه هم هست اما این کیک یزدی حاج خلیفه هست که واقعا عالیه.


مواد لازم برای تهیه تهیه کیک یزدی حاج خلیفه علی رهبر

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • آرد حدودا ۳۰۰ گرم
  • ماست شیرین و سفت ۱۵۰ گرم
  • روغن مایع ۱۵۰ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
  • گلاب ۱/۶پیمانه
  • عسل ۱ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر دو قاشق چای‌خوری

دستور پخت کیک یزدی حاج خلیفه علی رهبر به روش اصلی

طرز تهیه کیک یزدی حاج خلیفه علی رهبر به روش اصلی
۱. همه مواد را یک ساعت قبل از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسند.

۲. آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده، کنار بگذارید.

۳. ظرف مناسبی برداربد. تخم مرغ ها، ماست، روغن مایع، پودر هل و گلاب را با همزن حدودا ۵ دقیقه هم بزنید تا شکر کاملا حل شده و مایه کیک کمی حجیم شود.

۴. عسل را اضافه کره و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

۵. مخلوط ارد و بکینگ پودر الک شده را مرحله به مرحله اضافه و با لیسک هم بزنید تا زمانیکه مایه ی کیک یکدستی حاصل شود.

۶. مایه کیک را داخل قیف یکبار مصرف بریزید، داخل سینی مافین، کاغذهای مخصوص کیک یزدی بگذارید و و به اندازه ۳/۴ ام از حجم آن ها را از مایه کیک پر کنید.

۷. برای ترک خوردن کیک چاقویی را چرب کرده و روی مایه کیک ها یک بعلاوه ایجاد کنید.

۸. روی مایه کیک کنجد بپاشید و داخل فری که از قبل روشن بوده، بگذارید.

۹. مدت زمان پخت کیک های یزدی حدودا ۲۵ دقیقه می باشد.

۱۰. دمای لازم برای پخت کیک ۱۷۵ درجه سانتیگراد می باشد.

۱۱. بعد از خنک شدن کاغذهای کیک یزدی رو جدا کردم.

نکات مهم و فوت و فن های پخت کیک یزدی حاج خلیفه علی رهبر

  • اگر می خواهید کیکتان گنبدی شکل شود وقتی فرتان داغ شد، شعله پایین را خاموش و شعله بالا را روشن کنید، سینی کیک را طبقه پایین فر قرارداده و در فر راببندید و حدودا ده دقیقه زمان بدهید تا روی کیک ها گنبدی و طلایی رنگ شود. سپس شعله بالا را خاموش و شعله پایین فر را روشن و روی دمای ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه تنظیم کنید تا زیر و بافت داخلی کیک هم پخته و طلایی و ترد شود.
  • چنانچه عین من تمایلی به گنبدی شکل شدن کیک یزدی ندارید، از قبل فر را داغ کرده سپس سینی مافین را حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا کیک ها پخته شود.
  • در آخر هم گریل بالای فر را روشن تا روی کیک ها هم طلایی شود.

نوش جان


طرز تهیه کیک یزدی حاج خلیفه علی رهبر با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم:

  • آرد ۱/۵ لیوان
  • ماست ۱/۲ لیوان
  • شکر ۱/۲ لیوان
  • روغن ۱/۲ لیوان
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوری
  • عسل ۱ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
  • وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
  • هل ۱ قاشق چای خوری

طرز پخت

تخم مرغ ،شکر و وانیل با همزن بقدری بزن تا حجمش دوبرابر و رنگش کرم بشه، ماست و روغن اضافه کن مخلوط کن بعد زعفران، هل، گلاب، عسل و از آخر آرد و بکینگ الک کن روی مواد مایه و داخل قالب بریز و بره تو فر‌.

نکته اول:

دمای فر با ۲۲۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه حسابی بزار گرم بشه با همون دما قالب بزار تو فر بمدت ده دقیقه بعد دمای فر ۱۷۰ کن بمدت ده دقیقه دیگه که مغز پخت بشه. (با این کار گنبدی میشه) ولی متاسفانه فر من سر ناسازگاری با من داشت حسابی گنبدی نشد.

نکته دوم:

روی کیک یزدی با چاقو که با روغن مایع چرب کردی یک بعلاوه بزن که با عث شکافته شدن کیک میشه.