من این کیک پرتقالی شكلاتي رو با آب پرتقال تازه درست می کنم و خیلی عالی میشه. گفتم دستور پخت این خوشمزه رو براتون آماده کنم شاید درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی شکلاتی
- 1 ¾ فنجان آرد
- ½ فنجان پودر کاکائو
- 1 ½ فنجان شکر
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
- ½ فنجان روغن مايع
- 1 فنجان آب جوش
- ½ فنجان آب پرتقال تازه فشرده
- 2 قاشق غذاخوری پوست پرتقال
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
برای گاناش پرتقال شکلاتی
- 2 فنجان خامه صبحانه
- 2 فنجان شکلات تلخ
- پوست 1 پرتقال
- پالپ پرتقال
دستور پخت کیک پرتقالی شکلاتی
در یک کاسه بزرگ، آرد، پودر کاکائو، شکر، نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید. خوب مخلوط کنید تا از تجمع جوش شیرین یا نمک جلوگیری شود.
در یک کاسه کوچک، روغن، آب جوش، آب پرتقال، پوست پرتقال و عصاره وانیل را با هم مخلوط کنید. مواد خیس را به آرامی داخل مواد خشک بریزید و با هم مخلوط کنید تا همه مخلوط آرد یکدست شود.
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن خوب هم بزنید.
برای پخت کیک پرتقالی شکلاتی من از قالب 30*20 استفاده کردم و در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقيقه پختم.
برای تهیه گاناش پرتقال شکلاتی، شکلات خرده شده را داخل كاسه بريزيد. خامه و پوست و پالپ پرتقال را روی حرارت ملایم قرار دهید. هنگامی که خامه شروع به جوشیدن کرد بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید و خامه را روی شکلات بریزید. با ليسك شروع به مخلوط کردن خامه و شکلات کنید. روي كيك بريزيد. نوش جان
روش دوم
طرز پخت کیک پرتقالی شکلاتی
مواد لازم
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۲۲۰ گرم (۱ لیوان)
- روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- آب پرتقال ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
- آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
- بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه
تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم تا کرم رنگ و کشدار بشه. دورگیری کردم، قسمت نارنجی پوست پرتقال رو رنده کردم و ریختم.
روغن مایع اضافه کردم و یک دقیقه زدم. شیر اضافه کردم و در حد ترکیب شدن زدم. دو تا پرتقال رو برش دادم و آبش رو گرفتم. از صافی رد کردم و اضافه کردم و ترکیب کردم.
آرد بیکینگ پودر و پودر کاکائو رو ترکیب کردم و سه بار الک کردم و کم کم به مواد اضافه کردم.
قالب من میان تهی به قطر ۲۵ سانت هستش که با ارده (و یا می تونید از روعن جدا کننده هم استفاده کنید) چرب کردم. مایه کیک رو ریختم و در فر از یک ربع قبل گرم شده (فر برقی ۱۷۰ درجه، فر گازی ۱۸۰ درجه) حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار دادم. بعد از این که کمی از دما افتاد از قالب خارج کردم و روی توری گذاشتم خنک بشه.
بدون فر در فر دست ساز هم می تونید درست کنید. در تابه دوطرفه هم روی گاز می تونید درست کنید.
می تونید کیک رو به همین شکل ساده سرو کنید و یا انواع کرم و یا گاناش رویه کیک بدید. من گاناش درست کردم. ۵۰ گرم خامه قنادی یا صبحانه رو روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا گرم بشه و بعد ۵۰ گرم شکلات تخته ای خرد شده اضافه کردم و یکدست شد از حرارت برداشتم. از دما افتاد رویه کیک ریختم.
می تونید جای آب پرتقال از شیر و یا آب استفاده کنید و کیک شکلاتی داشته باشید و یا می تونید پودر کاکائو رو حذف کنید و به همون میزان کاکائو از آرد سفید استفاده کنید و کیک پرتقالی ساده داشته باشید.