کیک لاته یه کیک خیلی خاص و متفاوت و فوق العاده خوشمزه ست. امیدوارم که درست کنید و ازش خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه کیک لاته
برای کیک اسفنجی
- 5 عدد تخممرغ
- 1 لیوان به اندازه 1 سانت سرخالی شکر(175 گرم)
- 5 قاشقغذاخوری آب گرم
- 1 پاکت بکینگپودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- 1 لیوان آرد (120 گرم)
برای کرم
- 3 لیوان شیر (600 میلی)
- 1 عدد زرده تخممرغ
- 1 لیوان به اندازه 1 سانت سرخالی نشاسته ذرت (80 گرم)
- 1 قاشقغذاخوری آرد
- 1 لیوان به اندازه 2 سانت کمتر شکر (150 گرم)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)
- 3 پاکت نسکافه ساده
- 200 میلی خامه مایع (یا خامه صبحانه)
گاناش سفید
- 200 میلی خامه صبحانه
- 180 گرم شکلات سفید
- خامه را گرم کنید (نجوشد) شکلات را اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات حل شود
- فندق خرد شده
- گاناش شکلاتی شیری برای خطوط روی آن (مقداری خامه صبحانه را گرم کنید و به همان مقدار یا کمتر شکلات اضافه کنید و هم بزنید)
لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم پیمانه قنادی
دستور پخت کیک لاته شکلاتی خاص و خوشمزه
زرده و سفیده های تخممرغها را جدا کنید.
سفیدهها را با شکر و یک پنس نمک 8 دقیقه با همزنبرقی هم بزنید.
زردهها را با آب گرم و 1 قاشقغذاخوری شکر هم بزنید. آرد، بکینگپودر و وانیل را الک کرده به زردهها اضافه کنید. مدت کوتاهی هم بزنید.
کمی از سفیدهها را برداشته به زردهها اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
مخلوط زردهها را روی سفیدهها ریخته با دقت بدون اینکه پف آن از بین برود به وسیله لیسک هم بزنید.
مواد را داخل قالبی که کیک قابل تقسیم شدن به 3 لایه شود بریزید. داخل فر 170 درجه از قبل گرم شده بپزید. (با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید) بعد از خارج کردن از فر برگردانید و کنار بذارید خنک شود.
برای کرم، تمام مواد بجز خامه صبحانه را داخل قابلمه ای بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید. و روی اجاق تا وقتی که قوام بگیرد هم بزنید و بپزید. وقتی غلیظ شد از روی اجاق برداشته داخل ظرفی بریزید روی آنرا سلفون بکشید. (سلفون با سطح کرم در تماس باشد تا پوسته نبندد.)
کرم خنک شده را با همزنبرقی هم بزنید. خامه صبحانه را اضافه کنید و و مجدد هم بزنید. خامه را از یخچال بردارید تا سرد باشد.
کیک را از قالب کمربندی خارج کرده به سه لایه برش دهید.
شیرنسکافه را حاضر میکنیم. نسکافه ساده را داخل شیر ولرم و شکر مخلوط کنید.
یک لایه از کیک را داخل قالب گذاشته ابتدا با شیرنسکافه خیس کنید سپس روی آن کرم بریزید. این کار را تکرار کنید سه لایه کیک و سه لایه کرم میشود.
درآخر گاناش سفید را روی آن بریزید. با گاناج سیاه روی آن خط بندازید و تزئین کنید.
کیک را داخل یخچال بذارید خنک شود. سپس بصورت مکعبی برش دهید. کنارههای هر برش را با خردههای فندق بپوشانید.
نوش جان
طرز تهیه کیک لاته کافی شاپی
کیک لاته یه کیک خیلی خاص و متفاوت و فوق العاده خوشمزه ست. امیدوارم که درست کنید و ازش خوشتون بیاد.
مواد لازم کیک لاته
- 6 عدد تخم مرغ
- 1 لیوان شکر
- 2 لیوان سر خالی آرد
- 1 بسته بیکینگ پودر 10 گرم
شکر و تخم مرغ را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. آرد و بیکینگ پودر را با الک اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید. در قالب پیرکس چرب شده یا قالب 25*25 کاغذ روغنی انداخته و در فر با دمای 175 درجه کنترل کنید. (در 20 دقیقه اول در فر را باز نکنید و اگر پف کرده و سرخ شده بود تست خلال دندان بگیرید.)
گاناش
- خامه 200 میلی لیتر
- 200 گرم شکلات سفید
- 4-5 مربع شکلات تلخ
خامه را حرارت دهید تا از لبه ها به نقطه جوش برسد (ولی نجوشد)، 3-4 قاشق غذاخوری خامه و به شکلات تلخ اضافه کنید و شکلات سفیدرا به باقی مانده خامه اضافه کنید و مخلوط کنید تا ذوب شود.
کرم رنگ
- نشاسته 1 لیوام
- ½ لیوان آرد یکم بیشتر از نصف لیوان
- 1 لیوان شکر
- شیر 1 لیتر
بعد از پختن
- 1 قاشق غذاخوری کره
- 1 قاشق چایخوری قهوه
پس از خنک شدن
- خامه 3-4 قاشق غذاخوری
مواد خامه را با هم مخلوط کنید. بپزید تا ب قوام برسه بعد از خاموش کردن حرارت، کره و قهوه را اضافه کرده و مخلوط کنید. روی آن را با سلفون بپوشانید و صبر کنید تا به دمای اتاق برسد. سپس آن را در یخچال قرار دهید و به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. از یخچال خارج کنید و چند دقیقه با همزن بزنید خامه را اضافه کنید و 3-4 دقیقه دیگر هم بزنید خامه ما آماده است.
کیک را به 3 لایه تقسیم کرده و یک تکه را در قالب قرار دهید. ۱ قاشق غذاخوری قهوه را به ۱ قاشق غذاخوری آب گرم اضافه کنید و کیک را با این آب خیس کنید. خامه را بین آن قرار دهید و تکه دیگر کیک را روی آن قرار دهید، همین کار را انجام دهید و کیک را در سه لایه آماده کنید. گاناش رو رویش میریزیم و میذاریم 1 روز تو یخچال استراحت کنه، روز بعد با چاقو لبه های قالب رو برش میزنیم و 16 برش میزنیم، میتونید روی لبه هاش رو با فندق بپوشونید و سرو کنید.
من 16 برش کیک از این سایز گرفتم میتونین بزرگتر یا کوچیکترشون کنین.