این کیک قاشقی یخچالی که با بیسکویت پتی بور درست میشه یه دسر خیلی خوشمزه ست که طرز تهیه خیلی راحتی داره و به مواد زیادی هم نیاز نداره. من برای تهیه این دسر از بیسکویت پتی بور استفاده کردم، اما می تونید از بیسکوییت لیدی فینگر هم استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک قاشقی یخچالی

برای کرم:

  • ۱ لیتر شیر
  • ۲ عدد زرده تخم مرغ
  • ۳ قاشق غذاخوری پر آرد
  • ۲ قاشق غذاخوری نشاسته گندم
  • ۱ پیمانه کمی سرخالی شکر
  • ۵ گرم وانیل شکری
  • ۲ قاشق غذاخوری پنیر لبنه
  • ۱ پاکت خامه صبحانه (۲۰۰ میلی)

برای گاناش:

  • ۲۰۰ گرم مخلوط شکلات تلخ و شیری
  • ۱ پاکت خامه صبحانه (۲۰۰ میلی)

روش تهیه دسر کیک قاشقی یخچالی

طرز تهیه کیک قاشقی یخچالی
برای شروع ابتدا شیر رو داخل قابلمه بریزید. شکر، نشاسته، زرده تخم مرغ و آرد رو هم داخل قابلمه بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست بشه.

سپس قابلمه رو روی اجاق بذارید و با حرارت متوسط تا وقتی که به جوش بیاد مدام هم بزنید و بپزید.

وقتی جوشید و قوام گرفت اجاق رو خاموش کنید. سپس قابلمه رو از روی اجاق بردارید و خامه، وانیل و پنیر لبنه رو اضافه کنید.

کرم گرمه و تا وقتی که صاف و یک دست بشه با همزن دستی هم بزنید.

سپس بیسکوییت پتی بور یا لیدی فینگر رو پشت و رو در شیر بزنید و داخل ظرف مورد نظرتون بچینید. بیسکوییت ها رو خیلی در شیر خیس نکنید، همین که یک لحظه بیسکویت رو در شیر بزنید کافیه.

یک لایه بیسکویت رو کف ظرف بچینید و نصف کرم رو روی بیسکویت ها بریزید و با پشت قاشق صاف کنید و مجدد یک لایه دیگه بیسکویت روی کرم بچینید و بقیه کرم رو روی بیسکوییت ها بریزید و با پشت قاشق صاف کنید و در یخچال بذارید.

برای تهیه گاناش خامه رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت کم بذارید و گرم کنید. حتما دقت کنید تا خامه نجوشه. سپس اجاق رو خاموش کنید و شکلات رو هم به خامه گرم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکلات در خامه حل بشه.

سپس دسر رو از یخچال بیرون بیارید و گاناش رو روی کرم بریزید و با لیسک در تمام قسمت ها به طور یکنواخت پخش کنید.

حداقل به مدت ۲ تا ۳ ساعت دسر رو در یخچال بذارید. در آخر قبل از سرو میتونید با شکلات رنده شده روی این دسر کیک قاشقی خوشمزه رو تزئین کنید. نوش جان

نکته

  • به جای بیسکویت پتی بور، میتونید از لیدی فینگر استفاده کنید. من از بیسکویت پتی بور وانیلی و کاکائویی استفاده کردم.
  • این دسر رو اگه از روز قبل آماده کنید و داخل یخچال بذارید بهتره.
  • بین کرم و گاناش میتونید سس کارامل بریزید. من کلا سس کارامل زدم و گاناش نزدم.

طرز تهیه دسر کیک قاشقی ترکیه ای

این دسر به نظرم از اون دسرهای خوشمزه‌ی همه پسندیه که با هر ذائقه‌ای جوره!

مواد لازم برای تهیه کیک قاشقی

مواد لازم برای محلبی:

  • یک لیتر شیر
  • ۱ لیوان شکر
  • ۳ قاشق غذاخوری آرد
  • ۲ قاشق غذاخوری نشاسته
  • ۲ عدد زرده تخم‌مرغ و یا یک عدد تخم مرغ کامل

طرز تهیه

همه موادرو داخل قابلمه بریزید روی اجاق مرتب هم بزنید تا محلبی به قوام برسه و غلیظ بشه.

بعد از روی گاز بردارید و هم بزنید تا سرد بشه و به دمای محیط برسه. من داخل استندمیکسر ریختم و سردش کردم. بعد یک پاکت کرم شانتی به محلبی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

سپس ۵۰ گرم خامه اضافه کنید و باز هم بزنید.

حدودا ۲۰ تا ۲۵ عدد بیسکوئیت لیدی فینگر رو خرد کنید و داخل محلبی بریزید و مخلوط کنید.

کناره‌های ظرف موردنظرتون توت فرنگی بچینید و یک لایه محلبی بریزید. لایه وسط دوباره توت فرنگی و بعد بقیه محلبی ریخته میشه.

میتونید بدون توت فرنگی هم درست کنید و یا اینکه از میوه‌های دیگه استفاده کنید. کیک رو داخل یخچال بذارید، بهتره یه شب تا صبح صبر کنید. (و یاحداقل ۳ تا ۴ ساعت زمان بدید.)

برای تزیین روش با بقیه خامه، گاناش درست کنید به این ترتیب؛

گاناش:

  • ۱۵۰ گرم خامه
  • ۱۲۰ گرم شکلات

خامه رو داغ کنید و از روی گاز بردارید. بعد شکلات رو داخل خامه بندازید و هم بزنید تا زمانی که شکلات کامل آب بشه. این گاناشو روی کیکتون بریزید.

برای تزئین روی گاناش هم، ۵۰ گرم شکلات سفید رو به شکل بن‌ماری آب کنید و داخل قیف بریزید تزئین کنید.