موافق یه کیک خوشمزه شیک ولی متفاوت هستید؟ کیک استروسل دارچین و شکلات یه کیک با بافت عالی و یه لایه خوشگل و خوشمزه که وسطش قرار میگیره.

تفاوت کرامبل و استروسل: کرامبل بافتی خرده شیرینی مانند داره، ولی استروسل بافتی ترد داره و معمولا برای القای بیشتر حس تردی به مواد استروسل در رویه کیک مقداری از انواع مغزیجات مثل گردو و … اضافه میشود.


مواد لازم برای تهیه کیک استروسل کلاسیک

  • گردو ریز شده ۱پیمانه
  • شکلات چیپسی یک دو‌م پیمانه
  • شکر سفید یک چهارم پیمانه
  • شکر قهوه‌ای یک چهارم پیمانه
  • پودر دارچین یک قاشق چای‌خوری سرپر
  • پودر کاکائو یک قاشق چای‌خوری سرپر
  • مواد لازم کیک کره‌ای
  • کره به دمای محیط رسیده یک پیمانه (۲۲۵ گرم)
  • شکر سفید یک + یک دوم پیمانه (۳۰۰گرم)
  • تخم‌مرغ سه عدد بزرگ
  • وانیل شکری یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • ماست پرچرب سفت (ماست همزده) یک + یک دوم پیمانه (۳۴۰ گرم) یا خامه ترش
  • جوش شیرین یک قاشق چای‌خوری (۴ گرم)
  • پکینگ‌پودر ۲ قاشق چای‌خوری ( ۸ گرم)
  • آرد سه پیمانه (۳۹۰ گرم)
  • نمک یک هشتم قاشق چای‌خوری

دستور پخت کیک استروسل کلاسیک مرحله به مرحله

طرز تهیه کیک استروسل کلاسیک
۱. ابتدا ماست رو با جوش‌شیرین مخلوط کنید و بذارید کنار. (حدود یک ربع)

۲. قالب گرد ۲۵ سانت را باکره یا روغن جامد چرب کنید و بعدبا ارد پوشش بدیدحتما ارد اضافی اون‌رو بگیرید و بذارید کنار( یا مثل من از روغن جداکننده استفاده کنید.)

۳. تمام مواد اولیه کیک رو از نیم ساعت قبل در فضای آشپزخانه قرار بدید تا هم دمای محیط بشن (بهتره کره رو از قبلتر بیرون بذارید.)

۴. تمام مواد استروسل رو داخل یه ظرف مناسب بریزید و خوب باهم مخلوطکرده و کنار بذارید

۵. آرد و نمک و بکینگ‌پودر رو مخلوط کنید سه بار الک کنید و بذارید کنار.

۶. فر رو روی دمای ۱۸۰ درجه از یک ربع قبل روشن کنید.

۷. کره و شکر رو با همرن برقی حدود سه چهار دقیقه بزنید تا کاملا نرم و سفیدرنگ بشه. (در بین کار حتما با لیسک دورگیری انجام بدید تا همه مواد خوب همزده و یکدست بشن.)

۸. بعد از اون، هر تخم‌مرغ رو اضافه کرده ، یک دقیقه با همزن برقی بزنید و بعد تخم مرغ بعدی.

۹. بعد از سه تخم مرغ وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید.

۱۰. حالا در دو یا سه مرحله و یک در میان، مخلوط آرد و مخلوط ماست رو به کیک اضافه می‌کنیم و هر بار با همزن میزنیم. (یعنی یه مقدار ارد یه مقدار ماست، دوباره یه مقدار ارد و یه مقدار ماست.)

۱۱. مدت پخت حدود شصت دقیقه تا زمانی که یه خلال دندون داخلش بزنید چیزی بهش نجسبه. (ولی زمان پخت حدودی هست و حتما چک کنید و در نیمه اول پخت به هیچ وجه در فر رو باز نکنید.)

۱۲. از فر بیرون آوردید بذارید چند دقیقه‌ای بمونه و بعد از قالب بیرون بیارید و حتما یکی دو ساعت استراحت بدید و بعد سرو کنید.

نکات مهم

  • مایع این کیک به نسبت کیک‌های معمولی دیگه سفت تره.
  • وقتی مواد استروسل رو ریختید حتما با قاشق مرتب و فشرده‌ش کنید که بعد از پخت قیافه قشنگ تری داشته باشه.
  • کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید یا با روغن جامد یا کره نرم کف قالب را کاملا چرب و آردپاشی کنید.
  • وقتی نیمی از مواد استروسل سرد را روی لایه اول خمیر کیک پخش گردید حتما دوباره کاسه استروسل را در یخچال بگذارید تا کاملا سرد بماند.
  • فر برقی یا توستر دما ۲۰ درجه کمتر از دستور.
  • بعد از پخت صبر کنید کیک چند ساعت داخل قالب روی پنجره خنک کننده بماند و خنک شود و بعد کیک را از قالب خارج کنید یا داخل قالب برش بزنید
  • کیک را در ظرف دربسته در دمای محیط نگهداری کنید.