بلغور پلو یه غذای خوشمزه و مغذیه و از غذاهای ترکیه هست. بلغور پلو رو با دستورهای مختلفی میشه درست کرد که بلغور پلو با رشته یکی از اونهاست. در ادامه با دستور پخت بلغور پلو با رشته و مرغ ریش ریش مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه بلغور پلو با رشته پلویی و مرغ ریش ریش
- بلغور پلویی 3 پیمانه
- رشته پلویی 1 پیمانه
- سینه مرغ کامل 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- برگ بو 4 برگ
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه بلغور پلو با رشته پلویی و مرغ ریش ریش
مرحله اول، خیساندن بلغور
برای شروع بلغور پاک کرده و شسته و داخل ظرف مناسبی بریزید و روی بلغور آب ولرم (حدود 40 درحه سانتیگراد) بریزید و 2 تا 3 ساعت زمان بدید تا بلغور خیس بخوره.
مرحله دوم، پختن مرغ
سینه مرغ رو به همراه 5 لیوان آب، یک پیاز، برگ بو، نمک و کمی زردچوبه داخل قابلمه بریزید و بپزید. وقتی که مرغ پخت، آب مرغ رو صاف کنید. سینه مرغ رو هم ریش ریش کنید.
مرحله سوم، تفت دادن پیاز
یک پیاز رو خلالی باریک خرد کنید و به همراه مقداری روغن داخل قابلمه تفت بدید. سپس نمک، فلفل و زردپوبه رو اضافه کنید. رب گوجه رو وسط تابه بریزید و تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه. سپس رب رو با پیاز مخلوط کنید. بلغور رو آبکش کنید و به پیاز اضافه کنید و 5 دقیقه تفت بدید.
مرحله چهارم، پختن بلغور
آب مرغ رو داخل قابلمه بلغور بریزید. روی حرارت متوسط زمان بدید تا آب مرغ شروع به جوشیدن کنه. وقتی که شروع به جوشیدن کرد، رشته پلویی رو اضافه کنید و زمانی که آب مرغ کامل کشیده شد، درب قابلمه دمکن بپیچید و قابلمه رو ری شعله پخشکن بذارید. حدود 45 دقیقه زمان بدید تا بلغور پلو آماده بشه.
مرحله پنجم، سرو و تزئین
بعد از گذشت حدود 45 دقیقه، وقتی که بلغور پلو آماده شد، داخل بشقاب بریزید و مرغ ریش ریش شده رو کنارش بذارید و سرو کنید. نوش جان.
طرز تهیه بلغور پلو با مرغ ترکیه ای
مواد لازم:
- 250 گرم سینه مرغ
- 1 و نیم لیوان بلغور پلویی
- 1 عدد پیاز
- 1 حبه سیر
- 1 عدد فلفل کاپیا قرمز
- 1 عدد هویج کوچک
- 2 عدد فلفل سبز
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- حدود 2 و نیم لیوان آب داغ
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز پرک شده
- 1 قاشق غذاخوری کره
مقدار آب با توجه به نوع بلغور میتوانید تغییر کند.
طرز تهیه:
کمی روغن مایع داخل قابلمه یا ماهیتابه مناسبی بریزید و گرم کنید. مرغ ریز خرد شده را اضافه کنید و تا وقتی که کمی رنگ مرغ تغییر کند تفت دهید. سپس پیاز و سیر ریز خرد شده را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید، سپس فلفل و هویج ریز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
رب و کره را اضافه کنید و تا وقتی که بوی خامی رب گرفته شود تفت دهید. بلغور شسته و آبکش شده را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه تفت دهید.
آب داغ، نمک و ادویه ها را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد، وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت اجاق را کم کنید و با در بسته تا وقتی آب پلو کشیده شود بپزید.
وقتی آب پلو کشیده شد اجاق را خاموش کنید دم کنی بذارید و 15 تا 20 دقیقه اجازه دهید دم بکشد. گرم و با سالاد سرو کنید. نوش جان
تشکر