بورک گوشت با خمیر یوفکا یکی از معروفترین میان وعدههای ترکیهای و فوق العاده پرطرفداره. بورک ترکیه ای معمولا با خمیر یوفکا درست میشه.
هر زمانی که خواستید بورک درست کنید، کافیه مواد مورد علاقهتون رو داخل خمیر بپیچید و در روغن سرخ کنید یا در فر بپزید.
مواد لازم برای تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا
- خمیر یوفکا ۴ الی ۵ عدد
- گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
- کره ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- نمک
- فلفل سیاه
مواد لازم برای سس
- تخم مرغ ۳ عدد
- شیر یک لیوان
- روغن مایع نصف لیوان (یک استکان کمر باریک ترک)
- نمک کمی
نکته: این مقدار مواد سس برای ۴ عدد یوفکا برای من کافی بود. درصورتی که کم اومد میتونید یک عدد تخم مرغ، کمی شیر و کمی روغن اضافه کنید.
مواد لازم برای روی بورک
- زرده تخم مرغ
- کنجد و سیاهدانه به دلخواه
دستور پخت بورک گوشت چرخ کرده ترکیه ای با خمیر یوفکا
برای شروع ابتدا پیاز رو خلالی کرده در کمی روغن تفت میدیم. سپس گوشت چرخ کرده رو اضافه کرده، نمک و فلفل رو هم اضافه کرده و تفت میدیم.
در ظرفی تخم مرغ، روغن، شیر و نمک رو مخلوط کرده، خمیر یوفکا رو به هشت قسمت تقسیم کرده و از مواد سس روی خمیر مالیده، یک لایه دیگه هم روی اون گذاشته و سس میزنیم.
از مواد گوشتی روی نون میذاریم.
انتهای نون رو جمع کنید و بورک رو به آرومی رول کنید.
قسمت انتهایی نون رو سس بمالید و سپس به بورک بچسبونید.
همه بورک ها رو به همین ترتیب بپیچید.
داخل سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتیم میچینیم و مجدد روی بورکها رو سس زده و کنجد و سیاهدانه میپاشیم. در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه قرار میدیم. (مدت زمان پخت بستگی به فر داره پس حتما چک کنید). در صورت نیاز گریل رو دو الی سه دقیقه روشن میکنیم.
برای تهیه بورک گوشت ترکیه ای بدون فر در ماهیتابه روی گاز تابه رو از قبل گرم کنین و روغن بریزین و بورک ها رو تو روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید. برای تهیه بورک در ماهیتابه روی گاز، حتما حرارت رو روی ملایم تنظیم کنید. نوش جان
طرز تهیه بورک گوشت بدون فر با خمیر یوفکا
بورک (Börek) یکی از خوراکی های خوشمزه که در مدل های مختلف تهیه میشه. یه نوع غذا و یا پیش غذا و فینگرفود عالی و خیلی خوشمزه، می تونید برای مجالس و مهمانی هاتون درست کنید.
مواد لازم برای ۳۰ عدد بورک
- گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
- قارچ ۳۰۰ گرم (۱۲ تا ۱۵ عدد)
- فلفل دلمه ای ۱ تا ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- پنیر پیتزا به میزان لازم
- خمیر یوفکا ۲ بسته
- نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن و پاپریکا به میزان لازم
- رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
پیاز رو خرد کردم و با مقداری روغن تفت دادم. قارچ های ورقه ای شده رو اضافه کردم و تفت دادم. فلفل دلمه ای خرد شده و گوشت چرخ کرده رو هم ریختم و تفت دادم.
نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا و آویشن رو هم ریختم و رب گوجه اضافه کردم و بعد از تفت دادن از حرارت برداشتم.
خمیر بورک در هایپرمارکت ها هست، در شکل ها مختلف، یک ورق ازش برداشتم و روی مابقی رو پوشوندم چرا که در مجاورت هوا زود خشک میشه، برای من بزرگ هست از وسط نصف کردم.
رو و پشت خمیر رو آب و روغن زدم و یا میشه کره زد. از مواد گوشتی کنار خمیر قرار دادم و به دل خواه میشه پنیر پیتزا ریخت و بعد خمیر رو رول کردم.
روغن در تابه ریختم و وقتی گرم شد، خمیر های پیچیده شده رو قرار دادم و یک طرف سرخ شد برگردوندم تا طرف دیگه هم سرخ بشه.
می تونید در فر هم درست کنید و در سینی که چیدید رومال دل خواه (مثل زرده تخم مرغ و زعفران) زده و در فر ۱۸۰ درجه ، حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید.