برنجک داریم، چه برنجکی! برنجک خونگی و ترد و خوشمزه! یکی از تنقلات خوشمزه شمالی برنجکه. برای تهیه برنجک هم از برنج ایرانی و هم هندی میتونید استفاده کنید. برنج ایرانی ریزتر و تپل تر و برنج هندی کشیده تره.
مواد لازم برای تهیه برنجک
- برنج هندی حدودا نیم کیلو یا حدودا دو لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک
- روغن به میزان لازم
از برنج ایرانی هم می تونید استفاده کنید ولی تپل میشه و قد نمیکشه.
طرز تهیه برنجک با برنج پخته شده
ابتدا برنج چند بار بشویید. دوازده ساعت بزارید خیس بخوره.
سپس آب بزارید جوش بیاد، نمک اضافه کنید در حدی که برنج مزه دار بشه نه شور چون قرار نیست بعد آبکش کردن برنج شسته بشه.
حالا برنج به مرحله آبکشی که رسید، زمان مشخصی نمیشه داد چون برنجا و جنسشون متفاوته، مثل وقتی که برنج برای پلو میخواین آبکش کنید نهایت یکی دو تا جوش بیشتر بخوره ولی نباید خیلی نرم و له بشه.
یه پارچه تمیز و خشک پهن کنید، برنجها رو پهن کنید روش طوری که روی هم انباشته نشن وگرنه بهم میچسبن.
بسته به گرمای محیط بعد یکی دو روز خشک میشه.
بزارید روغن داغ بشه، الک بزاربد داخلش و بعد یه مقدار کمی برنج بریزید داخل الک سریع پف میکنه، و بعد بریزید داخل آبکش تا روغن اضافیش گرفته بشه، بعد از اینکه کامل خنک شد و از گرما و داغی افتاد داخل پلاستیک یا ظرف در بسته بریزید و در دمای محیط بزارید تا هوا نکشه و نرم نشه.
اگر شور دوست دارید تا گرمه کمی نمک بزنید. شیرین دوست دارین کمی شکر بپاشین.
طرز تهیه برنجک بدون روغن
اگر خواستید برنجک بدون روغن درست کنید یک لایه نمک بریزید و بزارید تا کاملا داغ داغ بشه. بعد برنج ها روی نمک داغ بریزید. سریع پف میکنه. بعدم از صافی رد کنید تا نمک هاش بره. اصلا هم شور نمیشه نگران نباشید.
فقط با این روش رنگ برنجها کمی قهوه ای تر میشه و به سفیدی برنجک در نمیاد.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه برنجک
- برنج حتما باید خشک شده باشه و گرنه یا میسوزه یا پف نمیکنه.
- روغن حتما باید داغ و زیاد باشه.
- بهتر که برنج هندی باشه که قشنگ قد بکشه و پف کنه، برنج ایرانی تپل میشه و مثل بازاری ها نمیشه.
- برنج باید روی پارچه پهن بشه و روی هم اصلا نریزید که بهم بچسبن.
- برنج نباید زیادی بجوشونید ، مثل برنج معمولی که میخواین آبکش کنید در همون حد.
- بهتره که برنجک همیشه به میزان نیاز درست کنید که تازه باشه و بقول معروف هوا نکشه و بوی نا نگیره.
- برنج ها باید کامل خشک شده باشه چون اگه خشک نباشه داخل روغن ترک میخوره.
- برنج ها رو روی هم نریزید تا موقع خشک شدن به هم نچسبه.
- حتما حتما روغن داغ باشه.
- حتما مقدار کمی از برنج داخل الک بریزید چون اگ زیاد باشه بالایی ها خوب پف نمیکنه و میسوزه.
- روی دستمال یا صافی بریزید برنجک ها رو تا روغن اضافی از بین بره.
- حتما میزان کمی برنج در صافی بریزید تا هم هم نباشد اگه زیاد باشه تا برنج های رویی بخواد پف کنه زیری ها سوخته . بعدم روی دستمال بریزید تا روغن اضافش گرفته بشه.