بستنی یخی شیری خونگی تو تابستون واقعا لازمه. این بستنی یخی نیازی به ثعلب نداره و خیلی راحت آماده میشه. این بستنی شیری یخی خانگی هیچ افزودنیای نداره و میتونید با خیال راحت بدید بچهها هر چقدر دوست دارن بخورن.
در ادامه با آموزش بستنی یخی شیری مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه بستنی یخی با شیر
- خامه پاکتی صبحانه یک بسته
- شکر نصف پیمانه
- شیر یک پیمانه
- نشاسته یک قاشق مرباخوری سر پر
طرز تهیه بستنی یخی خانگی با شیر بدون ثعلب
مرحله اول، حل کردن نشاسته در شیر
برای شروع ابتدا شیر رو داخل یک قابلمه بریزید و نشاسته رو به شیر اضافه کنید و کمی هم بزنید تا حل بشه.
سپس یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و مرتب هم بزنید تا مخلوط کمی غلیظ بشه.
غلظت مواد باید کمتر از غلظت فرنی باشه. سپس قابلمه رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک بشه.
مرحله دوم، مخلوط کردن خامه و شکر
در این مرحله خامه صبحانه و شکر رو درون یک کاسه بریزید و با همزن برقی یا دستی هم بزنید تا شکر در خامه به طور کامل حل بشه.
وقتی که شکر حل شد، همزدن رو متوقف کنید.
مرحله سوم، اضافه کردن خامه به مخلوط شیر و نشاسته
وقتی که مخلوط شیر و نشاسته خنک شد، مخلوط خامه و شکر رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
مرحله چهارم، آماده شدن بستنی داخل فریزر
در این مرحله مایه بستنی رو داخل قالبهای بستنی بریزید و چوب بستنی رو هم بذارید. سپس قالب رو به مدت هشت ساعت داخل فریزر بذارید تا خودشو بگیره و سفت بشه.
برای بیرون آوردن بستنی از قالب، ظرف بستنی رو کمی زیر شیر آب بگیرد تا بستنیها به راحتی از قالب جدا بشن. همچنین میتونید داخل یک قابلمه بزرگ آب بریزید و ظرف بستنی رو چند ثانیه داخل قابلمه آب نگه دارین.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه بستنی یخی شیری در منزل
- به دلخواه میتونید وقتی که قابلمه از روی حرارت برداشتید یک قاشق غذاخوری گلاب به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید.
- به دلخواه میتونید یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم شده به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید تا بستنی یخی رنگی داشته باشید.
- به جای شکر میتونید از نصف قوطی شیر عسلی هم استفاده کنید.
طرز تهیه بستنی خانگی بدون ثعلب
مواد لازم
- شیر یک پیمانه
- خامه پاستوریزه ۲۰۰ گرم (اگه خیلی شیرین دوست دارید از ترکیب خامه پاستوریزه و قنادی استفاده کنین)
- شکر نصف پیمانه
- نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری سر پر
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- زعفرون دم کرده دو قاشق غذاخوری
- نسکافه نصف قاشق غذاخوری
- شکلات تخته ای و شکلات سفید برای کاور کردن به میزان لازم
- خلال بادام و پسته به میزان لازم
- روغن مایع یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
شیر و با شکر و نشاسته ذرت رو باهم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدین و مداوم هم بزنید تا مواد به غلظت فرنی برسه.
وقتی مواد غلیظ شد، حرارت رو خاموش کنید و صبر کنید تا مواد همدمای محیط بشه.
سپس خامه رو اضافه و مخلوط کنید تا یکدست بشه.
بعد مواد رو سه قسمت کنین به یه قسمت زعفرون دم کرده، به یه قسمت نسکافه و به یه قسمت وانیل اضافه کنید.
داخل قالب بستنی چوب بستنی بزارید و از مواد پر کنید. اگه قالب نداشتین میتونید داخل لیوان یکبار مصرف بریزید.
قالب رو چند بار به سطح کار بکوبید تا مواد داخل قالب یکدست بشه و بعد قالبو به مدت ۱۲ ساعت داخل فریزر قرار بدین.
اگه بستنی رو داخل لیوان ریختین، ابتدا لیوان رو ۵ تا ۶ دقیقه داخل فریزر بزارید تا بستنی کمی خودشو بگیره و بعد داخلش چوب قرار بدین و بزارید فریزر به مدت ۱۲ ساعت. شکلات ها رو بن ماری کنید (روی بخار کتری قرار بدین) تا ذوب بشه.
یه قاشق غذاخوری روغن مایع رو کمکم به شکلات اضافه و مخلوط کنید تا کاملا روان و یکدست بشه. شکلات رو داخل لیوان بریزید و خلال پسته یا باددم رو به شکلات اضافه و مخلوط کنید.
بستنی رو از قالب خارج کرده و در لیوان شکلاتی فرو ببرید. (چون بستنی سرده شکلات زود میبنده)
میتونید بستنی رو روکش شکلاتی نزنید و ساده زعفرونی سرو کنید.